JestemMama!
Fanka BB :)
.
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oooo to widze ze przeszłyśmy to samo . U mnie wrzesień cp i w lutym hsg na którym wyszlo ze jajowody niedrożne . Tez miałam w ten Pn punkcję. A transfer mam na sobotę czyli na świeżo . Wydaje mi się ze to nie jest jakaś wielka różnica . Moja lekarka mówiła ze zarodki mrożone absolutnie nie tracą na jakości . Trzymam kciuki i PowodzonkaHej lekarz o tym transferze mi mówił jeszcze przed punkcją w trakcie stymulacji.. Ale od początku. U mnie się szybko wszystko potoczyło. Z mężem od grudnia 2020 zaczęliśmy starania o dziecko i w styczniu się udało... wielka radość która niestety długo nie potrwała bo w 6 tygodniu okazało się że jest to ciąża pozamaciczna.. miałam z początkiem lutego laparoskopowo usuwana bo wysokie HCG, prawie 13 000. W kwietniu zrobiłam badanie drożności jajowodów i niestety wyszło że oba niedrożne.. lekarz odradził bawienie się w udrażnianie bo szkoda czasu, od razu powiedział że in vitro, moja ginekolog potwierdziła i tak w kwietniu z mężem zdecydowaliśmy się na ten krok. Punkcję miałam w ten poniedziałek. Ogólnie dobrze się czuje, hiperstymulacji nie mam, jedyne co mi dolega od lat to niedoczynność tarczycy, ale właśnie to mrożenie nie daje mi spokoju... Lekarz mi powiedział żebym się nie martwiła i zostawiła to w ich rękach...
Może miałaś jakiś inny rodzaj stymylacji, który wyklucza świeży transfer. Ja np miałam stymulację z progesteronem, i wtedy sluzówka jest nie odpowiednia do świeżego transferu, więc trzeba odroczyć.Hej lekarz o tym transferze mi mówił jeszcze przed punkcją w trakcie stymulacji.. Ale od początku. U mnie się szybko wszystko potoczyło. Z mężem od grudnia 2020 zaczęliśmy starania o dziecko i w styczniu się udało... wielka radość która niestety długo nie potrwała bo w 6 tygodniu okazało się że jest to ciąża pozamaciczna.. miałam z początkiem lutego laparoskopowo usuwana bo wysokie HCG, prawie 13 000. W kwietniu zrobiłam badanie drożności jajowodów i niestety wyszło że oba niedrożne.. lekarz odradził bawienie się w udrażnianie bo szkoda czasu, od razu powiedział że in vitro, moja ginekolog potwierdziła i tak w kwietniu z mężem zdecydowaliśmy się na ten krok. Punkcję miałam w ten poniedziałek. Ogólnie dobrze się czuje, hiperstymulacji nie mam, jedyne co mi dolega od lat to niedoczynność tarczycy, ale właśnie to mrożenie nie daje mi spokoju... Lekarz mi powiedział żebym się nie martwiła i zostawiła to w ich rękach...
wizytę mialam wczoraj. Przełożyłam z uwagi na krwawienie.. od wczoraj mam nowa stymulację. A z laboratorium właśnie zadzwonili ze zadnej z dwóch naszych zarodków nie dotrwaly do blastocysty. W moruli sie zatrzymały
Ja miałam 3 świeże i 2 mrożone na cyklu sztucznym.No żadnych nie przyjmowałam po zakończeniu stymulacji, ostatni zastrzyk ovitrelle i tyle. Noo odpoczywam, trzeba być dobrej myśli
Dzięki!
Ja brałam wieczorek przy " normalnej " stymulacji 3 stymulacjiach.Hej dziewczyny, na wizycie dostałam Gonal F i Menopur
Mam brać od 2dc raz dziennie
Zapomniałam zapytać czy oba o tej samej porze czy różnych, czy lepiej rano czy wieczorem... czy sama mam wybrać?
Jeśli miałyście krótką stymulację na tych dwóch lekach - w jakich porach braliście?
Ja przy protokole długim mialam gonapeptyl rano przez tydzień później doszedł do tego menopur wieczoremHej dziewczyny, na wizycie dostałam Gonal F i Menopur
Mam brać od 2dc raz dziennie
Zapomniałam zapytać czy oba o tej samej porze czy różnych, czy lepiej rano czy wieczorem... czy sama mam wybrać?
Jeśli miałyście krótką stymulację na tych dwóch lekach - w jakich porach braliście?
Niee, litera MHej,
Lekarz o nazwisku na literę W?
Hm miałam protokół krótki, brałam bemfole i orgalutran. Mąż mi mówi że panikara jestem, lekarz wie co robi i żebym cierpliwie poczekała 4 zarodki, ale w poniedziałek była punkcja więc zobaczymy ile dotrwa do końcaMoże miałaś jakiś inny rodzaj stymylacji, który wyklucza świeży transfer. Ja np miałam stymulację z progesteronem, i wtedy sluzówka jest nie odpowiednia do świeżego transferu, więc trzeba odroczyć.
Ile zarodków macie?