reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ej no ale na logikę po punkcji raczej niemożliwe jest zajście w ciążę, bo przecież pobiorą Ci wszystkie komórki to skąd byś miała mieć owulacje.. Ewentualnie w kolejnym cyklu jak masz odroczony transfer, ale do okresu to moim zdaniem technicznie niemożliwe
no chyba że nie wszystko pobrane? Swoją drogą nie miałam ovitrelle tylko gonapeptyl wiec nie wiem czy to ogranicza owulacje tylko do punkcji? Czy możliwe że po jescze sie tworzą komórki? 🤷‍♀️🤦‍♀️

reklama
Przecież zawsze pobieraja wszystkie komórki, widzą na usg czy wszystkie pęcherzyki są nakute.. Brak pęcherzyków to brak komórek a brak komórek to brak owulacji. Potem komórki się już nie tworzą, jesteś w fazie lutealnej i albo transfer udany i ciąża, a jak nie to odstawiasz leki i jest okres
no chyba że nie wszystko pobrane? Swoją drogą nie miałam ovitrelle tylko gonapeptyl wiec nie wiem czy to ogranicza owulacje tylko do punkcji? Czy możliwe że po jescze sie tworzą komórki? [emoji2368][emoji2356]

Pewnie głupie pytanie ale jak co druga z nas jest zakręcona i nie do końca normalna (szczególnie podczas brania lekow )🤣🤪to i tak zaryzykuje
Mogę się kochac podczas stymulacji ? 🙈🙊🙈

Przecież zawsze pobieraja wszystkie komórki, widzą na usg czy wszystkie pęcherzyki są nakute.. Brak pęcherzyków to brak komórek a brak komórek to brak owulacji. Potem komórki się już nie tworzą, jesteś w fazie lutealnej i albo transfer udany i ciąża, a jak nie to odstawiasz leki i jest okres
no na logikę tak. Masz rację. od środy mam kolejną stymulację wiec ani transfer ani okres 😊

Pewnie głupie pytanie ale jak co druga z nas jest zakręcona i nie do końca normalna (szczególnie podczas brania lekow )🤣🤪to i tak zaryzykuje
Nie pamiętam ale na logikę tak. Cóż się może stać ? W niczym to w sumie nie przeszkadza. 🤔 Może ktoś mądrzejszy się wypowie?

Oczywiście że tak, nawet trzeba żeby potem nasienie nie było zbyt stare w dniu punkcji
Pewnie głupie pytanie ale jak co druga z nas jest zakręcona i nie do końca normalna (szczególnie podczas brania lekow )[emoji1787][emoji2957]to i tak zaryzykuje
Mogę się kochac podczas stymulacji ? [emoji85][emoji87][emoji85]

Hmmm jeszcze pytasz!? Nam lekarz kazał i w zaleceniach tak napisał nawet hahaha, od 28 kwietnia do 5 maja codziennie bo potem już wyznaczył termin punkcji... Ty sobie wyobrażasz? po 3 dniu to już patrzeć na siebie nie mogliśmy 🤣🤣🤣 i tak zrobilismy przerwe i se sam stary działał bo mu kazałam, nasienie ma być swieże i koniec kropka... biedny, czasami mu wspołczuje, taka ze mnie hetera... ale wracając: tak trzeba by plemniki się naprodukvwały, nam lekarz powiedział, że w dniu w ktorym nam powie o punkcji juz stop,z zeby były z 3-4 dni abstynencji.

reklama
Do góry