I powiem Ci teraz z perspektywy czasu że te dwa transfery które miałam udane to ja dokładnie wiedziałam czułam kiedy była implantacjaWłaśnie, powiedzcie mi proszę, jak jest transfer świeżego 3 dniowego zarodka, to kiedy zaczyna się produkować HCG, zakladajać, że była implantacja zarodka? Dzisiaj mam 8 dzień po transferze. Czy któraś w Was miała może oznaczone HCG mniej więcej po tylu dniach i było wiadomo? Czy beta może jeszcze zacząć się wydzielać dopiero i będzie wykrywalna za 2-3 dni.
reklama
Candygirl600
Fanka BB :)
o przyczynę podejścia do ivf ale odpowiedziałaś na nie w drugim zdaniu, bo podchodzicie do ivf ze względu na tę chorobę genetyczną tak ?przyczynę czego konkretnie ? Mala ilość komórek, podejrzewam ze dlatego że mam amh 1.24 tylko.
Badania genetyczne bo mąż ma chorobę genetyczna której ryzyko przekazania to 50:50.
Candygirl600
generalnie do tej pory byłam w kropce i nie wiedziałam co robić , moją całą procedurę poddaję w lekką wątpliwość, nie dostałam ani Ovitrelle ani Pregnyl na to by komórki dojrzały i uwolniły się a po tym jak moja jedna komórka padła usłyszałam że warto rozważyć komórki dawczyni, gdy dostałam piany i białej gorączki i kategorycznie odmówiłam lekarz od razu zmienił gadkę na taką typu , że nooo to trzeba próbować nadal ICSI. Próbuję, ale w innej klinice, 14 czerwca mamy wizytę konsultacyjną i zobaczę co mi powie Pani doktor. W mojej opinii powinni przestać trzepać mnie tymi krótkimi protokołami bo mój organizm nie nadąża po prostu, więc nie wiem jaki będzie planprzykro mi... kiedy teraz podchodzisz znów do stymulacji?
Dziękuję za wsparcie
Dasz radę:-)To ja poproszę! To już w imię wyższego dobra i trzeba przeżyć
Ty tak na serio..?! Nie dostałaś niczego na dojrzewanie komórek? Pogrzało ich? Co to za klinika w PL? Powiedz, ze nie ... a jak nie chcesz na forum to wyślij mi na priv.generalnie do tej pory byłam w kropce i nie wiedziałam co robić , moją całą procedurę poddaję w lekką wątpliwość, nie dostałam ani Ovitrelle ani Pregnyl na to by komórki dojrzały i uwolniły się a po tym jak moja jedna komórka padła usłyszałam że warto rozważyć komórki dawczyni, gdy dostałam piany i białej gorączki i kategorycznie odmówiłam lekarz od razu zmienił gadkę na taką typu , że nooo to trzeba próbować nadal ICSI. Próbuję, ale w innej klinice, 14 czerwca mamy wizytę konsultacyjną i zobaczę co mi powie Pani doktor. W mojej opinii powinni przestać trzepać mnie tymi krótkimi protokołami bo mój organizm nie nadąża po prostu, więc nie wiem jaki będzie plan
miętowa25
no plan był taki, że podchodzimy do in vitro tylko że względu na chorobę męża. A tu takie kwiatki ze nie tylko z tym mamy problemo przyczynę podejścia do ivf ale odpowiedziałaś na nie w drugim zdaniu, bo podchodzicie do ivf ze względu na tę chorobę genetyczną tak ?
To wcześnie jak na betę, powinna być około 6dpt przy blastocystach. Przy 3 dniowych 8dpt.Hej, ja miałam transfer 3-4 dniowych dwóch zarodków z crio i to było 20 lutego, 25 lutego moja beta wynosiła 1,9.
miętowa25
ja przed punkcja dostalam gonapeptyl Daily podobno dlatego że był.plan na druga stymulację. A w jakiej klinice teraz startujecie? Trzymam kciuki!generalnie do tej pory byłam w kropce i nie wiedziałam co robić , moją całą procedurę poddaję w lekką wątpliwość, nie dostałam ani Ovitrelle ani Pregnyl na to by komórki dojrzały i uwolniły się a po tym jak moja jedna komórka padła usłyszałam że warto rozważyć komórki dawczyni, gdy dostałam piany i białej gorączki i kategorycznie odmówiłam lekarz od razu zmienił gadkę na taką typu , że nooo to trzeba próbować nadal ICSI. Próbuję, ale w innej klinice, 14 czerwca mamy wizytę konsultacyjną i zobaczę co mi powie Pani doktor. W mojej opinii powinni przestać trzepać mnie tymi krótkimi protokołami bo mój organizm nie nadąża po prostu, więc nie wiem jaki będzie plan
Coffe18
20:30 2 ovitarelle i wreszcie koniec zastrzykówO której bierzesz jutro zastrzyk??
G
gość2502
Gość
0,5 masz ovitrelle?20:30 2 ovitarelle i wreszcie koniec zastrzyków
Czemu aż dwa?
Przygotuj się na mdłości chyba że ja jestem.jakas ultra delikatna najważniejsze że koniec kłucia sie...
reklama
Coffe18
Dlatego zapładniamy 6 i nie nalegalismy na wiecej . Jeśli okaże się ze będę miała nadwyżkę jakiś ładnych komórek to je zamroże. Tez mi się wydaje ze nie oddałabym swoich zarodków . Walczę o dzidzie … teraz o jedna , w przyszłości o drugą. 6 zapłodnionych komórek nie gwarantuje 6 zarodków czy 6 dzieciaczków . Żeby chociaż jedno szczęście z tego się urodziło to będę najszczęśliwsza . Ile będę miala zarodków tyle wezmęTrzeba mądrze do tego podejść. Jak już dziecko się urodzi to zdanie na temat oddania zarodków do adopcji może całkowicie się zmienić. Ja bym nigdy nie oddała. Celowo zapłodniła mniej komórek pomimo że mogłam wszystkie, mój świadomy wybór. Zapłodniłam 9 sztuk. Wiek 39 lat. Gdyby pierwsza procedura nie wyszła to w drugiej pewnie bym inaczej postąpiła.
Podziel się: