reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie, powiedzcie mi proszę, jak jest transfer świeżego 3 dniowego zarodka, to kiedy zaczyna się produkować HCG, zakladajać, że była implantacja zarodka? Dzisiaj mam 8 dzień po transferze. Czy któraś w Was miała może oznaczone HCG mniej więcej po tylu dniach i było wiadomo? Czy beta może jeszcze zacząć się wydzielać dopiero i będzie wykrywalna za 2-3 dni.
W tabeli są normy bety w poszczególnych dniach po transferze

reklama
Z moich 6 komórek wyszły 2 zarodki. Trzeci zarodek zatrzymał się w rozwoju A pozostałe 3 komorki nie do użytku. Do badań genetycznych 2 zarodki to trochę mało niestety wiec od środy zaczynam stymulację po stymulacji, żeby dozbierac jajek... I powiem Wam ze sama nie wiem jak z tą informacją sie czuje... mam nadzieję że faktycznie przy drugiej stymulacji po stymulacji beda super jaja!
ja jestem świeżo po icsi, ja miałam 25 pecherzykow z czego chyba 21 pustych (dluga historia) 3 byly znieksztalcone, jedną zaplodnili ale przestala sie dzielic , ale do rzeczy-2 zarodki to 2 szanse, badz dobrej mysli ;*

Z moich 6 komórek wyszły 2 zarodki. Trzeci zarodek zatrzymał się w rozwoju A pozostałe 3 komorki nie do użytku. Do badań genetycznych 2 zarodki to trochę mało niestety wiec od środy zaczynam stymulację po stymulacji, żeby dozbierac jajek... I powiem Wam ze sama nie wiem jak z tą informacją sie czuje... mam nadzieję że faktycznie przy drugiej stymulacji po stymulacji beda super jaja!
moge zapytac jeszcze o przyczyne ?

aaaaa przypomniałam sobie jeszcze co miałam napisać 🙈: pytałam mojej lekarki odnośnie diostinex bo wczoraj pisaliście ze dzieki tym lekom unika się hiperstymulacji (nie zawsze) . Moja Pani dr. Mówiła ze nie praktykuje się podawania Tego leku przed punkcja bo ma zły wpływ na jakość komórek… po punkcji jak najbardziej ale nie przed .

aaaaa przypomniałam sobie jeszcze co miałam napisać 🙈: pytałam mojej lekarki odnośnie diostinex bo wczoraj pisaliście ze dzieki tym lekom unika się hiperstymulacji (nie zawsze) . Moja Pani dr. Mówiła ze nie praktykuje się podawania Tego leku przed punkcja bo ma zły wpływ na jakość komórek… po punkcji jak najbardziej ale nie przed .
Hm, wiesz czasami na przykład laski biorą dostinex przez lata hiperprolaktynemii i mają dzieci więc taka teza trochę dziwna, wydaje mi sie, że jednorazowe wzięcie dostinexu nie powinno obniżyć jakości komórek tym bardziej, że komórki już są A nie się tworzą z dnia na dzień... 😊

A no i przypisuje się ten lek właśnie żeby zajść w ciążę gdy prolaktyna blokuje owulacje, także hmm dziwnie 🤔

tak zgadza sie po punkcji, ja dostalam wlasnie po recepte bo moj lekarz nawrt jie wiedzial ze bedzie az tyle jajek, moeil na ysg o ok 20 a bylo 35

reklama
Do góry