reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja mogę tylko 6 . Gdybym miała 35 pozwolili by mi wszystkie [emoji12] . Te najpiękniejsze zapładniamy . Resztę komórek jeśli będą się nadawać zamrażam żeby nie przechodzić przyjemności stymulacji od nowa [emoji1785]
Oj tak stymulacja to sama przyjemność [emoji23][emoji23][emoji23] Mnie czeka drugą jakoś za trzy miesiące i bym chciała żeby jednak więcej zapłodnili niż te 6 ale też mam mniej niż 35 lat i jestem na etapie negocjacji z lekarzem [emoji6][emoji6][emoji6]

reklama
Ja mogę tylko 6 . Gdybym miała 35 pozwolili by mi wszystkie 😜 . Te najpiękniejsze zapładniamy . Resztę komórek jeśli będą się nadawać zamrażam żeby nie przechodzić przyjemności stymulacji od nowa 🤢
Kurczę dziwne to, że w niektórych klinikach pozwalają na wszystkie komórki A w innych nie... U nas obniżone parametry nasienia dość mocno ale zapladniamy wszystkie A mam 25 lat. Ale w sumie lekarz chyba widział po mnie, że byłam zdeterminowana i nie oponował jak zaproponowałam wszystkie komórki 🤔🤣

Oj tak stymulacja to sama przyjemność [emoji23][emoji23][emoji23] Mnie czeka drugą jakoś za trzy miesiące i bym chciała żeby jednak więcej zapłodnili niż te 6 ale też mam mniej niż 35 lat i jestem na etapie negocjacji z lekarzem [emoji6][emoji6][emoji6]
Moja się nie dała 🤪 mówiła żebyśmy mogli podyskutować jeszcze jakby starego parametry były złe . A tu żołnierzyki jak tralala 🤪😜❤️

No co Ty negocjuj. Nie wiem jakim cudem mój lekarz zgodził się od razu na wszystkie, mam 25 lat i mamy obniżone parametry nasienia. Ogólnie najpierw zaproponował 12 sztuk że razy 2 zrobimy A ja mówię, zróbmy wszystkie Panie Doktorze A on sie tylko zapytał co gdy będą nadprogramowe zarodki? Wtedy razem z mężem dosłownie razem powiedzieliśmy, że wtedy uszczęśliwimy inne pragnące mieć dziecko małżeństwa 💕 lekarz się uśmiechnął i powiedział, że dobrze że mu o tym mówimy, bo widzi, że to ma sens i że zaplodnimy wszystkie. Mowil też, że długo czeka się na zarodki około roku i powiedział, że jeśli będzie więcej zarodków niż potrzebujemy to na pewno uszczęśliwimy tym kogoś. Więc jakby i wilk syty i owca cała... Ale najpierw niech będą te zarodeczki 👶🙏🙏🙏

No co Ty negocjuj. Nie wiem jakim cudem mój lekarz zgodził się od razu na wszystkie, mam 25 lat i mamy obniżone parametry nasienia. Ogólnie najpierw zaproponował 12 sztuk że razy 2 zrobimy A ja mówię, zróbmy wszystkie Panie Doktorze A on sie tylko zapytał co gdy będą nadprogramowe zarodki? Wtedy razem z mężem dosłownie razem powiedzieliśmy, że wtedy uszczęśliwimy inne pragnące mieć dziecko małżeństwa [emoji177] lekarz się uśmiechnął i powiedział, że dobrze że mu o tym mówimy, bo widzi, że to ma sens i że zaplodnimy wszystkie. Mowil też, że długo czeka się na zarodki około roku i powiedział, że jeśli będzie więcej zarodków niż potrzebujemy to na pewno uszczęśliwimy tym kogoś. Więc jakby i wilk syty i owca cała... Ale najpierw niech będą te zarodeczki [emoji64][emoji120][emoji120][emoji120]
Ty jesteś teraz w trakcie stymulacji ? Jak Ci pęcherzyki rosną ? Ja przy pierwszej miałam 8 dojrzałych komórek a tylko 6 zapłodnił więc 2 zmarnowane a może by jakiś zarodek z nich był [emoji1745][emoji1745]

No co Ty negocjuj. Nie wiem jakim cudem mój lekarz zgodził się od razu na wszystkie, mam 25 lat i mamy obniżone parametry nasienia. Ogólnie najpierw zaproponował 12 sztuk że razy 2 zrobimy A ja mówię, zróbmy wszystkie Panie Doktorze A on sie tylko zapytał co gdy będą nadprogramowe zarodki? Wtedy razem z mężem dosłownie razem powiedzieliśmy, że wtedy uszczęśliwimy inne pragnące mieć dziecko małżeństwa 💕 lekarz się uśmiechnął i powiedział, że dobrze że mu o tym mówimy, bo widzi, że to ma sens i że zaplodnimy wszystkie. Mowil też, że długo czeka się na zarodki około roku i powiedział, że jeśli będzie więcej zarodków niż potrzebujemy to na pewno uszczęśliwimy tym kogoś. Więc jakby i wilk syty i owca cała... Ale najpierw niech będą te zarodeczki 👶🙏🙏🙏
U nas teoretycznie jest problem niedrożnych jajowodów . Stary sprzęt i naboje ma bez zarzutu 😂. Moje podwozie tez niczego sobie 🤪ja to wogole lekarce mówię żeby mi 2 zarodki podali - ale ostudziła mój zapał 😂😂😂- mój P. Jest bliźniakiem 😂. Także pewnie tym się sugerują tez przy decyzjach odnośnie ilości zapłodnionych komórek .

Ty jesteś teraz w trakcie stymulacji ? Jak Ci pęcherzyki rosną ? Ja przy pierwszej miałam 8 dojrzałych komórek a tylko 6 zapłodnił więc 2 zmarnowane a może by jakiś zarodek z nich był [emoji1745][emoji1745]
Tak, jutro mam pobranie😎 lekarz mówił, że dużo około 20 nawet może byc... bo mam wysokie amh ale to położna robila usg i chyba tam wszystkiego nie widział lekarz ile dokładnie jest... Ale to też nie wszystkie mogą być dobre bo jak wiadomo liczy się.jakosc A nie ilość 🤔

reklama
U nas teoretycznie jest problem niedrożnych jajowodów . Stary sprzęt i naboje ma bez zarzutu 😂. Moje podwozie tez niczego sobie 🤪ja to wogole lekarce mówię żeby mi 2 zarodki podali - ale ostudziła mój zapał 😂😂😂- mój P. Jest bliźniakiem 😂. Także pewnie tym się sugerują tez przy decyzjach odnośnie ilości zapłodnionych komórek .
Aaaa o kurde, no to nie wiedziałam, że z takiego powodu, myślę że lekarze widzą co robią 😎

Do góry