reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ty jesteś teraz w trakcie stymulacji ? Jak Ci pęcherzyki rosną ? Ja przy pierwszej miałam 8 dojrzałych komórek a tylko 6 zapłodnił więc 2 zmarnowane a może by jakiś zarodek z nich był [emoji1745][emoji1745]
Ale wiesz może i by nie był.. teraz nie ma co gdybac bo sie niepotrzebnie martwisz, a teraz na jakim etapie jesteś? Bo jest nas tyle, że nie ogarniam która co ma 🙄

reklama
Czekamy na wyniki kariotypów i startujemy raczej w lipcu Trzymam kciuki za jutrzejszą punkcję Za koszyk dorodnych jajek [emoji23][emoji23][emoji23]
A dobra kochana to już wiem, dużo tych wyników robiłaś ale to dobrze chociaż wiesz na czym stoisz 😊

Dziękuję, ale najbardziej sie boje ze mnie będzie pip@ bolała po wzierniku xDD

U nas teoretycznie jest problem niedrożnych jajowodów . Stary sprzęt i naboje ma bez zarzutu 😂. Moje podwozie tez niczego sobie 🤪ja to wogole lekarce mówię żeby mi 2 zarodki podali - ale ostudziła mój zapał 😂😂😂- mój P. Jest bliźniakiem 😂. Także pewnie tym się sugerują tez przy decyzjach odnośnie ilości zapłodnionych komórek .
Mamy ten sam problem na to wychodzi. Ja też niedrożne jajowody ale jeden jajnik i żołnierzyki męża bez zarzutu🤗Podwozie moje też ok ale niskie AMH mam 0,56. W marcu dwa zarodki podane transfer nieudany. W czerwcu kolejna stymulacja i na początku lipca punkcja i transfer... najbardziej boje.sie stymulacji...ja mam 38 lat. Przeraża mnie to wszystko.

Z moich 6 komórek wyszły 2 zarodki. Trzeci zarodek zatrzymał się w rozwoju A pozostałe 3 komorki nie do użytku. Do badań genetycznych 2 zarodki to trochę mało niestety wiec od środy zaczynam stymulację po stymulacji, żeby dozbierac jajek... I powiem Wam ze sama nie wiem jak z tą informacją sie czuje... mam nadzieję że faktycznie przy drugiej stymulacji po stymulacji beda super jaja!
Sama jestem ciekawa czy ta druga stymulacja się sprawdzi, niby komórki mają być lepsze w tym drugim rzucie. Trzymam mocno kciuki, dawaj znać jak poszło ✊✊✊

Dziewczyny teraz spojrzałam w swoją kartę i miałam podan dwa zarodki jeden 8A i drugi 8 B. Macie wiedzę co to znaczy bo ja nie mam pojęcia...to dobre zarodki czy nie?

Właśnie, powiedzcie mi proszę, jak jest transfer świeżego 3 dniowego zarodka, to kiedy zaczyna się produkować HCG, zakladajać, że była implantacja zarodka? Dzisiaj mam 8 dzień po transferze. Czy któraś w Was miała może oznaczone HCG mniej więcej po tylu dniach i było wiadomo? Czy beta może jeszcze zacząć się wydzielać dopiero i będzie wykrywalna za 2-3 dni.

Wziernik raczej nic nie uszkodzi nie masz sié czym martwić [emoji23][emoji23][emoji23]
Wiem, że nie uszkodzi ale zawsze na usg mnie boli na dolnej ściance jak mnie uciska A jak ze 20 minut będzie tam ucisniete to się boje Że będzie bolało jakieś podrażnienie czy cos haha 😅

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Właśnie, powiedzcie mi proszę, jak jest transfer świeżego 3 dniowego zarodka, to kiedy zaczyna się produkować HCG, zakladajać, że była implantacja zarodka? Dzisiaj mam 8 dzień po transferze. Czy któraś w Was miała może oznaczone HCG mniej więcej po tylu dniach i było wiadomo? Czy beta może jeszcze zacząć się wydzielać dopiero i będzie wykrywalna za 2-3 dni.
Tabelka.jpg

Do góry