reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Evela.6 zapisz mnie proszę w poniedziałek na punkcję [emoji85] . Jajek jest ok 25 . Ładnie podrosły . Dziś ostatnia dawka menopur i orgalutran . Jutro ovitrelle wieczorem i jedziemy z koksem [emoji123] jaram się jak świece na roratach [emoji3590][emoji23]. Jak będzie wiecej komórek to mrożę .
Wow! Widzę, że gonisz rekordzistki [emoji6] jak się czujesz? Ja przy 29 w dniu punkcji już myslalam,ze nie dojdę do kliniki [emoji85]

@Evela.6 zapisz mnie proszę w poniedziałek na punkcję [emoji85] . Jajek jest ok 25 . Ładnie podrosły . Dziś ostatnia dawka menopur i orgalutran . Jutro ovitrelle wieczorem i jedziemy z koksem [emoji123] jaram się jak świece na roratach [emoji3590][emoji23]. Jak będzie wiecej komórek to mrożę .
Wow ale jajek [emoji1][emoji1] Wszystkie planujecie zapładniać?

Dziekuje ci za tak obszerną informacje. Rozumiem że wszystko mogło nie pójść dobrze. Czasami wystarczy drobnostka.
Dziękuję sprawdzę jeszcze to wszystko co mówisz ale na razie muszę odpocząć.
Widzisz tako los zrobiłaś wszystko a potem jakoś się udało bez dodatkowych zabiegów. Takie to trudne i niezrozumiałe.
Bardzo mi przykro Nadrabiam dziś w pracy wpisy i aż się poryczałam [emoji17][emoji17][emoji17] To jest tak strasznie niesprawiedliwe Trzymaj się jakoś

Zrobiliśmy badania na kariotypy teraz jeszcze tylko 5 tygodni czekania na wyniki [emoji1][emoji1] Nawet mnie cieszy to czekanie bo potrzebuje się trochę oderwać od in vitro Dziś byłam na wizycie w klinice której się do tej pory leczyłam i zdecydowaliśmy, do kolejnej stymulacji też w niej podchodzimy. Nie będziemy zmieniać bo ta nowa klinika i lekarz nie przypadli mi do gustu kliometry które mnie od niej dzielą też mnie nie przekonują [emoji23][emoji23][emoji23] Mój lekarz stwierdził że będziemy planować ile będziemy zapładniać po stymulacji bo nie wiadomo ile będzie pęcherzyków i mam sié nie przejmować na zapas Także pomału do przodu Teraz czerwiec wyczekany bo urlop już dawno zaplanowany mamy [emoji1][emoji1][emoji1]

Bo my jestesmy bardziej swiadome przez to co przeszlysmy.Ja jestem na koncowce 8 miesiaca ciazy i tak odczuwam ciagly lek.Co prawda niunia tak mnie kopie-chyba zaloze niebieska karte hehe-ale i tak jak pojde na usg i lekarz powie ze wszystko jest dobrze to etedy max tydzien jest spokoj.Teraz sie martwie bo corcia jest mala,co prawda w normie i lekarz mowi zeby sie nie martwic bo to nie patologiczne po prostu bedzie wazyc max 3100g.A ja i tak juz sie boje.Kolejna wizyta 25.05 a pozniej to juz chyba porodowka😱
Kochana mój przyjaciółka teraz urodziła parę dni temu, malutka miała być malutka, tydzień tydzień przed porodem jak robili jej badania miała ważyć 2,5 do 2,8 a urodziła 3600.

Z moich 6 komórek wyszły 2 zarodki. Trzeci zarodek zatrzymał się w rozwoju A pozostałe 3 komorki nie do użytku. Do badań genetycznych 2 zarodki to trochę mało niestety wiec od środy zaczynam stymulację po stymulacji, żeby dozbierac jajek... I powiem Wam ze sama nie wiem jak z tą informacją sie czuje... mam nadzieję że faktycznie przy drugiej stymulacji po stymulacji beda super jaja!

Wow! Widzę, że gonisz rekordzistki [emoji6] jak się czujesz? Ja przy 29 w dniu punkcji już myslalam,ze nie dojdę do kliniki [emoji85]
Miałam kryzys przedwczoraj . Czułam się jakoś ociężała, prawie wogole nie rycze a jak stary poszedł na dół poćwiczyć to ni z gruchy ni z pietruchy się poryczalam 😜 . Brzuch podpuchnięty ale od wczoraj w miarę . Głowa mnie tylko od nadmiaru hormonów boli czasem 🙃. Ale najpiękniejsza wiadomością jest to ze po dzisiejszych wynikach hormonów nic nie wskazuje na hiperke 🙃💪 także może się okazać ze będzie kropuś jeszcze w tym miesiącu ❤️

Ostatnia edycja:
reklama
Z moich 6 komórek wyszły 2 zarodki. Trzeci zarodek zatrzymał się w rozwoju A pozostałe 3 komorki nie do użytku. Do badań genetycznych 2 zarodki to trochę mało niestety wiec od środy zaczynam stymulację po stymulacji, żeby dozbierac jajek... I powiem Wam ze sama nie wiem jak z tą informacją sie czuje... mam nadzieję że faktycznie przy drugiej stymulacji po stymulacji beda super jaja!
A jakie masz te 2 zarodki ? Jak masz badać to zbierz sobie ekipę żołnierzyków na spokojnie ❤️ Będzie git 💪✊🏻

Do góry