reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bardzo mądrze, lepiej jak w klinice przyjrzą się Twojemu przypadkowi i usg ponowne żeby po prostu wykluczyć pomyłkę. Tym bardziej, że przebadane zarodki. No milion rzeczy mogło się stać, niech lekarz przeanalizuje. Masz jeszcze 2 zarodki, prawda? Szkoda z nich rezygnować, choć wiem, że teraz nie masz na to siły. Ale one wrócą, teraz potrzebujesz odpocząć. 😘
Obawiam się że w klinice niewiele pomogą. Jak do nich napisałam po wizycie u ginekologa to stwierdzili że on powinien to dokończyć ale jeśli mam chęci to mogę się do nich wybrać.. i zapytali czy umówić wizytę. Tamten umył ręce, w klinice też to olewają...ja wiem że teraz nic mi nie powiedzą, że to przez to czy tamto, tylko jadę bo naprawdę nie wiem co robić. Odstawić leki, czy co...
Mamy 2 zarodki ale tak jak mówiłam na razie nie chce wracać do tych procedur.oje zdrowie psychiczne i fizyczne przez ostatnie 5 lat tylko juz kopów dostało, że głowa mówi: "odpuść bo się wykonczysz".

reklama
Dziewczyny...serduszko mojego cudu przestało bić...byłam dziś u ginekologa...8 tydzień i koniec. Prawdopodobnie zarodek przestał się rozwijać już po ostatniej wizycie w klinice...także widzicie samo udane in vitro to nic. Jeszcze daleka droga do cudu. Odpuszczam leczenie. Nie daje rady już. Widocznie inny los jest mi pisany [emoji24]
[emoji174] Bardzo mi przykro. Dlaczego to musi być takie trudne [emoji17]

Robiliśmy pgt czy PGA wiesz, te wykluczające podstawowe wady rozwojowe. Z 5 sztuk 4 były ok. Morfologia jak wyżej. Podali mi 2 zarodki jeden przeżył 7 tygodni
Nasz 5.1.1 przebadany też przestał się rozwijać [emoji17] ja postawiłam na zbadanie immunologi bo tylko tych badań mi brakowało. Z wyników, które już mam nic nie wszyło [emoji2368]

Dziewczyny...serduszko mojego cudu przestało bić...byłam dziś u ginekologa...8 tydzień i koniec. Prawdopodobnie zarodek przestał się rozwijać już po ostatniej wizycie w klinice...także widzicie samo udane in vitro to nic. Jeszcze daleka droga do cudu. Odpuszczam leczenie. Nie daje rady już. Widocznie inny los jest mi pisany [emoji24]
Kiedyś dawno temu przydazylo mi sie to samo. Tyle, ze ja dowiedziałam się o tym, bo poronienie ruszylo samoistnie. Myślałam wtedy, ze nigdy nie będę matka. Kilka miesięcy zajelo mi dojście do siebie.
Dzis, wieki pozniej, mam 2 corki. Nie trac nadziei. Daj sobie czas na zalobe...

Myślicie że jeśli zarodek wygląda na to że obumarł to powinnam szukać w immunologii i robić badania?
Mi lekarz kazal z tego względu że ciaza się pojawia a nie mige jej utrzymać. Wyszła mi mutacja w genie jakąś i teraz próbujemy jeszcze raz. Mam nadzieję że ostatni. Tzn. Kiedyś wrce po kolejne mrozami ale bardzo bym chciala aby ten został z nami ❤️

reklama
Nasz 5.1.1 przebadany też przestał się rozwijać [emoji17] ja postawiłam na zbadanie immunologi bo tylko tych badań mi brakowało. Z wyników, które już mam nic nie wszyło [emoji2368]
A jakie robiłaś z immunologii? Duże to koszty? Wszystko inne u ciebie ok?

Do góry