reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bardzo mądrze, lepiej jak w klinice przyjrzą się Twojemu przypadkowi i usg ponowne żeby po prostu wykluczyć pomyłkę. Tym bardziej, że przebadane zarodki. No milion rzeczy mogło się stać, niech lekarz przeanalizuje. Masz jeszcze 2 zarodki, prawda? Szkoda z nich rezygnować, choć wiem, że teraz nie masz na to siły. Ale one wrócą, teraz potrzebujesz odpocząć. 😘
Obawiam się że w klinice niewiele pomogą. Jak do nich napisałam po wizycie u ginekologa to stwierdzili że on powinien to dokończyć ale jeśli mam chęci to mogę się do nich wybrać.. i zapytali czy umówić wizytę. Tamten umył ręce, w klinice też to olewają...ja wiem że teraz nic mi nie powiedzą, że to przez to czy tamto, tylko jadę bo naprawdę nie wiem co robić. Odstawić leki, czy co...
Mamy 2 zarodki ale tak jak mówiłam na razie nie chce wracać do tych procedur.oje zdrowie psychiczne i fizyczne przez ostatnie 5 lat tylko juz kopów dostało, że głowa mówi: "odpuść bo się wykonczysz".

reklama
Dziewczyny...serduszko mojego cudu przestało bić...byłam dziś u ginekologa...8 tydzień i koniec. Prawdopodobnie zarodek przestał się rozwijać już po ostatniej wizycie w klinice...także widzicie samo udane in vitro to nic. Jeszcze daleka droga do cudu. Odpuszczam leczenie. Nie daje rady już. Widocznie inny los jest mi pisany [emoji24]
[emoji174] Bardzo mi przykro. Dlaczego to musi być takie trudne [emoji17]

Robiliśmy pgt czy PGA wiesz, te wykluczające podstawowe wady rozwojowe. Z 5 sztuk 4 były ok. Morfologia jak wyżej. Podali mi 2 zarodki jeden przeżył 7 tygodni
Nasz 5.1.1 przebadany też przestał się rozwijać [emoji17] ja postawiłam na zbadanie immunologi bo tylko tych badań mi brakowało. Z wyników, które już mam nic nie wszyło [emoji2368]

Dziewczyny...serduszko mojego cudu przestało bić...byłam dziś u ginekologa...8 tydzień i koniec. Prawdopodobnie zarodek przestał się rozwijać już po ostatniej wizycie w klinice...także widzicie samo udane in vitro to nic. Jeszcze daleka droga do cudu. Odpuszczam leczenie. Nie daje rady już. Widocznie inny los jest mi pisany [emoji24]
Kiedyś dawno temu przydazylo mi sie to samo. Tyle, ze ja dowiedziałam się o tym, bo poronienie ruszylo samoistnie. Myślałam wtedy, ze nigdy nie będę matka. Kilka miesięcy zajelo mi dojście do siebie.
Dzis, wieki pozniej, mam 2 corki. Nie trac nadziei. Daj sobie czas na zalobe...

Myślicie że jeśli zarodek wygląda na to że obumarł to powinnam szukać w immunologii i robić badania?
Mi lekarz kazal z tego względu że ciaza się pojawia a nie mige jej utrzymać. Wyszła mi mutacja w genie jakąś i teraz próbujemy jeszcze raz. Mam nadzieję że ostatni. Tzn. Kiedyś wrce po kolejne mrozami ale bardzo bym chciala aby ten został z nami ❤️

reklama
Nasz 5.1.1 przebadany też przestał się rozwijać [emoji17] ja postawiłam na zbadanie immunologi bo tylko tych badań mi brakowało. Z wyników, które już mam nic nie wszyło [emoji2368]
A jakie robiłaś z immunologii? Duże to koszty? Wszystko inne u ciebie ok?

Do góry