Melania_1407
Fanka BB :)
Dziękuję za odpowiedź Melania to mój nick...zwyczajnie podoba mi się te imię i tak jakoś...Cześć Melania,
To Twoje prawdziwe imię czy tylko nick? Od razu skojarzyło mi się, z Melanią z Przeminęło z Wiatrem bardzo ciekawa i odważna postać, chociaż tak często pomijana.
Nie rób sobie wyrzutów, że po transferze nie myłaś się szarym mydłem. Nie obwiniaj się za porażkę, to nie Twoja wina. Żyłaś normalnie, to nic złego.
Okres po stymulacji może trochę szaleć, mi np 3 miesiące po stymulacji wracał do normy. Myśli były różne, łącznie z menopauzą. To normalne.
Ja tez będę podchodzić do stymulacji po dłuższej przerwie (hiperstymulacja),boję się, ze znów nie będzie zarodków. Dlatego Twoja historia wydała mi się bliska.
Mi dziewczyny bardzo pomogły, dodawały otuchy i dawały kopniaka, wtedy kiedy trzeba było. Dzięki temu czas do kolejnej stymulacji dało się znieść.
Będziemy czekać razem
Nie znam Twojej sytuacji ale jak szargające Tobą emocje trochę odpłyną, to spróbuj dostrzec swoje szczęście. To, ze masz jedno dziecko. To bardzo dużo. Wiem, ze o tym wiesz ale w rozpaczy człowiek często nie widzi tego co ma i zapomina, ze jednak ma się z czego cieszyć. I nie mam tu na myśli pocieszania w stylu: przestań się mazać, inni maja gorzej.
Wiem, że mam jedno Dziecko i bardzo za to dziękuję Bogu bo również nikt mi nie dawał szans wówczas. Miałam jeden jajnik zajęty przez ogromną torbiel i chciano mi wieku 28 lat usunąć cała macicę. Nie dałam się walczyłam i udałam się do innego większego miasta gdzie znany był zabieg laparoskopii. Usunięto mi torbiel laparoskowo i trzy tygodnie potem byłam już w ciąży właśnie z Synem. Niestety mój ówczesny związek rozpadł się zaraz po narodzinach Syna. Bardzo o niego walczyłam i po 4 latach poddałam się i poznałam człowieka który właśnie jest moim mężem. Jest najwspanialszym jakiego mogłam sobie wymarzyć. Właśnie z nim pragnę mieć to Dziecko abyśmy mieli cząstkę jego i siebie. Z tego względu, że mąż pochodzi z wielodzietnej rodziny i bardzo kocha dzieci ubolewam nad tym, że nie jestem w stanie dać mu tego czego tak pragnie. Oboje bardzo tego chcemy. Wiadomo, że kocha mojego Syna ale posiadanie własnego Dziecka jest na pewno odmiennym uczuciem i spełnieniem.