reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziwna ta służba zdrowia w UK u nas już by nie puścili ze szpitala przy skurczach co około 10 min, zawsze przebadają dokładnie łącznie z usg wykonanym przez lekarza na izbie.
Oj to bywa różnie. Najlepiej jechać z akcją porodową. Przy pierwszym porodzie skurcze miałam od rana, pojechałam po 13 pewna że mam już ze 3 cm rozwarcia, a tam bylo1 cm😂😂😂 urodziłam następnego dnia o 11.
Skoro nie wzięli na oddział znaczy jeszcze nie ten czas, inaczej moment i patologia ciąży zatkana przez kobiety prawie rodzące.

reklama
Moj krwiak zmniejszyl się raptem o 0.5cm, największy wymiar 4.3cm ale lekarz (znów inny) twierdzi ze on nie zagraża na tym etapie jak nie ma świeżego krwawienia i jest daleko od łożyska, bo i może że mną długo zostać ten krwiak.. Twierdzi ze nie mam leżeć a spokojnie funkcjonować żeby krwiak sie oczyszczał a ja nie dostała zaniku mięśni i zakrzepow.. Heparyny tez kazal nie brać. Czasem mam wrażenie że każdy lekarz studiował nieco inna medycyna bo każdy w jakim zakresie gada co innego ;) . Mały rośnie jak na drożdżach prawie wszystkie wymiary większe od swojego wieku i waży niby 234 gramy.. Także chyba zdecyduje się zacząć powoli normalniej funkcjonować bo takie lezenie jest wykańczające a skoro ono nie pomaga to nie wiem jaki sens
Wiesz nie bierz się teraz za mycie okien czy prasowanie zaległości z 3 tyg.....
Ale spokojne życie myślę jak najbardziej 😁 spacerek , obiadek , książeczka spacerek 😁

Dziwna ta służba zdrowia w UK u nas już by nie puścili ze szpitala przy skurczach co około 10 min, zawsze przebadają dokładnie łącznie z usg wykonanym przez lekarza na izbie.

No właśnie... W jaki stres jak Ci mówią ze nie maja miejsca w szpitalu i mi mówią podzwonimy po innych szpitalach w okolicy i spytamy czy mają miejsce..
Dzwoni mi po 15 minutach i mówi że nigdzie nie mają miejsca.... 🤦‍♀️
Normalnie ręce opadają....

Dzień dobry,
U mnie ładny i słoneczny dzień się zapowiada.
Czytam Was regularnie, ale jakoś nie mam siły czasem pisać. Myślałam, że walka o rodzeństwo będzie troszkę mniej emocjonującą, a tu ten 2 nieudany transfer mnie podłamał. Trochę sie tu wydarzyło ostatnio.
@kate_p7 gratulacje, że dziewczynki lsdnoe rosną.
Wszystkim innym gratulacje pozytywnych wiadomości.
Ja obmyślam plan leczenia i powiedzcie mi jak wpłynąć, żeby facet zmienił swoje nawyki, mamy problem z nasieniem, a mąż żyje bardzo niezdrowo. Nie mam siły do niego.

No właśnie... W jaki stres jak Ci mówią ze nie maja miejsca w szpitalu i mi mówią podzwonimy po innych szpitalach w okolicy i spytamy czy mają miejsce..
Dzwoni mi po 15 minutach i mówi że nigdzie nie mają miejsca.... 🤦‍♀️
Normalnie ręce
Kurde dziwne to bo człowiek nie wie kiedy to już jest poród. Pewnie jak masz skurcze wydaje się, że już zaraz urodzisz, a to oni odsyłają że szpitala i jeszcze straszą, że nie ma miejsc. Trzymam kciuki za Was, niech Majeczka Cie nie stresuje.

@nieagatka ty miałaś torbie na jajnikach? Wczoraj nie spałam w nocy prawie wcale, odczuwałam ból , jakbym miała dwie mandarynki po bokach. Jeśli dziś nie przejdzie to muszę jechać na izbę przyjęć. Biorę te tabletki jednoskładnikowe i chyba jest jeszcze gorzej.
Jeszcze znajoma nastraszyła mnie i zamierzam zrobić markery nowotworowe, ale dopiero na początku przyszłego tygodnia.
Miałaś bóle jajników i czułaś ból?
Ja mialam torbiele czekoladowe, ale zero objawow. Bolesne okresy i nic wiecej.
Ale u mnie te jednoskładnikowe tabsy zdzialaly cuda, bo zajebiście mi endomende kontroluja.
Markery robi die standardowo przy podejrzeniu endomendy. Aha i ja przez rok chodziłam do gin z super opiniami, ktora nie rozpoznala torbieli czekoladowej, mowila, ze to cysta po poronieniu. Rok później okazalo się, ze ppzwolila na to, zeby endomenda sie rozgoscila. Natomist w klinice jeszcze dobrze prpfesor usg nie wlaczyl jak juz mi pokazywal jaka duza torbiel...
Moja gin pewnie zlecilaby Ci tez rezonans.

reklama
Eee to chyba raczej pobozne życzenie. Co 10min to dopiero początek akcji, zwlaszcza a pierworodki to moga byc jeszcze dlugie godziny wiec rzadko od razu zostawiaja.
U nas tez by odeslali zdby pospacerowac.
No chyba, ze odejda wody - wtedy na oddzial.

Do góry