reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No właśnie... W jaki stres jak Ci mówią ze nie maja miejsca w szpitalu i mi mówią podzwonimy po innych szpitalach w okolicy i spytamy czy mają miejsce..
Dzwoni mi po 15 minutach i mówi że nigdzie nie mają miejsca.... [emoji2356]
Normalnie ręce opadają....
Nie martw sie, jak się zacznie naprawdę to znajda miejsce. Ja w czasie pierwszego porodu slyszlalam jak urodzilo sie z 10 dzieci. Wydawalo sie, ze to jakas fabryka [emoji4][emoji4]

reklama
Dzień dobry,
U mnie ładny i słoneczny dzień się zapowiada.
Czytam Was regularnie, ale jakoś nie mam siły czasem pisać. Myślałam, że walka o rodzeństwo będzie troszkę mniej emocjonującą, a tu ten 2 nieudany transfer mnie podłamał. Trochę sie tu wydarzyło ostatnio.
@kate_p7 gratulacje, że dziewczynki lsdnoe rosną.
Wszystkim innym gratulacje pozytywnych wiadomości.
Ja obmyślam plan leczenia i powiedzcie mi jak wpłynąć, żeby facet zmienił swoje nawyki, mamy problem z nasieniem, a mąż żyje bardzo niezdrowo. Nie mam siły do niego.
Może mu zrobić awanturę możesz zrobić pogadankę albo się popłakać ale obawiam się, że niewiele to da. Z moim był ten sam problem. Jak palił to krzyczałam, kupiłamu torbę witamin i dawkowalam wieczorem robiłam koktajle z owoców i warzyw a owoce do jedzenia obierałam i kroiłam i stawiałam przed nosem jak siadał na kanapie. Gorzej było z jedzeniem. Co z tego że starałam się dawać mu zdrowe żarcie jak o gdzieś był to kupował batony albo chipsy albo leciał na piwo do sąsiada, ale mu się poprawiły. Myślę że suplementy pomogły.
To smutne bo kobieta się poświęca bez reszty a dla mężczyzny taka głupia sprawa to ogromne wyrzeczenie. Nie zdają sobie sprawy, ile my przechodzimy.

Bardzo dobry plan, jesli sie uda - spij. Mam nadzieje, ze jesli to juz to pójdzie sprawnie [emoji4]

Dziękuję kochana, pospałam troszke... Miałam w nocy skurcze ale nie regularne, teraz znowu sie zaczęły.. No ale będę czekać aż będą częste i długie. Powiedzieli mi wczoraj że glowka jest juz bardzo nisko i w kazdej chwili moze sie zacząć... Więc czekam 😘

Dziękuję kochana, pospałam troszke... Miałam w nocy skurcze ale nie regularne, teraz znowu sie zaczęły.. No ale będę czekać aż będą częste i długie. Powiedzieli mi wczoraj że glowka jest juz bardzo nisko i w kazdej chwili moze sie zacząć... Więc czekam [emoji8]
Jesli chcesz przyspieszyc akcje to stymuluj sutki jak masz skurcze, to powinno pomoc rozkrecic akcje [emoji6]

Wiesz nie bierz się teraz za mycie okien czy prasowanie zaległości z 3 tyg.....
Ale spokojne życie myślę jak najbardziej 😁 spacerek , obiadek , książeczka spacerek 😁
No kompletnie tego nie rozważam, cały czas się cykam czy mogę na półleżąco przy kompie pracować...gotowanie i sprzątanie nawet nie wchodzi w grę.. to już jest blokada psychiczną u mnie wiec bardzo ciężko ją przełamać.. Szew niby trzyma ale też może być różnie jak dziecko będzie rosnac wiec ją musze cały czas uważać.

No właśnie... W jaki stres jak Ci mówią ze nie maja miejsca w szpitalu i mi mówią podzwonimy po innych szpitalach w okolicy i spytamy czy mają miejsce..
Dzwoni mi po 15 minutach i mówi że nigdzie nie mają miejsca.... 🤦‍♀️
Normalnie ręce opadają....
Ja pierd..... Jak to czytam to aż mi serce w gardle staje i coraz bardziej boje się tu rodzic
.. Ma Twoim miejscu bym się stamtąd nie ruszała aż nie znajdą dla Ciebie miejsca, to ich zasrany obowiązek.. Co za pojeb.....kraj!
Trzymaj się I nie daj się im zbyć.

reklama
Ja mialam torbiele czekoladowe, ale zero objawow. Bolesne okresy i nic wiecej.
Ale u mnie te jednoskładnikowe tabsy zdzialaly cuda, bo zajebiście mi endomende kontroluja.
Markery robi die standardowo przy podejrzeniu endomendy. Aha i ja przez rok chodziłam do gin z super opiniami, ktora nie rozpoznala torbieli czekoladowej, mowila, ze to cysta po poronieniu. Rok później okazalo się, ze ppzwolila na to, zeby endomenda sie rozgoscila. Natomist w klinice jeszcze dobrze prpfesor usg nie wlaczyl jak juz mi pokazywal jaka duza torbiel...
Moja gin pewnie zlecilaby Ci tez rezonans.
Moja gin mnie wnerwia. O postępowaniu uświadomiła mnie moja znajoma, jest w trakcie leczenia nowotworu jajnika. Na pewno zrobię sobie te markery. Muszę pilnie wykupić sobie ubezpieczenie, tam rezonans mam w ramach pakietu.
Dziś w nocy lepiej. Endometriozy nie mam, miałam laparoskopię .

Do góry