reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
O kurde, Mirka a nie macie gdzieś blisko innego szpitala? Tak właśnie jest w UK 😤

Bylam w moim szpitalu, powiedzialam ze nie czuje ruchów kazali przyjechac szybko... Sprawdzili, powiedzieli ze sie zaczyna pomalu ale mam jechac do domu... I pospac... Na szczescie przeszły troche skurcze..

Regularne? Jak sa.regularne, nie uspokaja ich lezenie na boku czy ciepla kąpiel to beda musieli Cie przyjac...
Odczekaj godzine i zobacz czy regularnosc sie utrzymuje,.jesli tak - to to.

Co 4 minuty byly, wykapalam sie i mała sie przestała ruszać, wiec sie przestraszylam i zadzwonilam... Zrobili ktg i kazali jechac do domu i dzwonić jak sie bedzie cos dzialo...

Dziewczyny pomóżcie proszę bo zielona jestem.
Przy mrożonym transferze 5 dniowej blastki progesteron włącza się na 5 dni przed? Ale czy pierwszy dzień przyjmowania progesteronu to dzień 0 czy 1 bo różne są informacje w internecie i trochę zgłupiałam 🥴
Mam mieć transfer w piątek o 11:30, lekarz kazał zacząć brać proga w poniedziałek rano. Ale nie zapytalam co to znaczy rano, czy o np 5 czy o 10 🤔 Czy kilka godzin ma jakieś znaczenie??
I mam zbadać poziom proga przed suplementacją.
Czy sprawdzałyscie coś jeszcze przed mrożonym transferem na sztucznym cyklu?
Sprawdzałam przed... Ale zawsze z wynikami jechałam do lekarza i on mi mówił ile i kiedy zacząć brac..np.mialam wizytę w poniedziałek to od wtorku włączałam od rana... Ja mam zawsze ustalone 6-14-22 sama sobie tak ustaliłam i wtedy transfer był w sobotę

Dziewczyny płakać mi się chce z własnej głupoty, tak jak pisałam 7 dpt zrobilam test sikany i wyszedł jakis cień i chociaż, że byłam w małej mieścine znalazłam labolatorium i zrobilam bete, pani przez telefon powiedziała, że jest poniżej 0,5 (mialam podana wczesna blastke). Wróciłam wczoraj do siebie i dzis mówię powtórzę dla świętego spokoju bete, dziś 9 dpt wyszło mi 3.22, w tym labolatorium co dzisiaj robiłam jak byla negatywna to wynik mialam poniżej 0.2.
Niestety kochana, to wszystko zależy ob norm laboratoriów. U mnie było tak samo 7dpt beta 0,26, a w 9 dpt w innym laboratorium 2,22.
Odstawiłam leki i na następny dzien juz wystąpił okres 😞
Bardzo mi przykro

Bylam w moim szpitalu, powiedzialam ze nie czuje ruchów kazali przyjechac szybko... Sprawdzili, powiedzieli ze sie zaczyna pomalu ale mam jechac do domu... I pospac... Na szczescie przeszły troche skurcze..
Dziwna ta służba zdrowia w UK u nas już by nie puścili ze szpitala przy skurczach co około 10 min, zawsze przebadają dokładnie łącznie z usg wykonanym przez lekarza na izbie.

reklama
Do góry