reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kryptozoospermia, 5 plemników o ruchu prawidłowym, morfologii nie robiliśmy lekarz stwierdził że szanse marne, siostra męża ma zespół nadnerczowo płciowy... ogólnie mega lipa możliwe że mąż też na to choruje ale... nie chce sie badać i próbować wiem ile sprawia mu to bolu a w rodzinie dużo bezpłodności jest. Nie chodzi mi o to by rozstrzasac na co choruje mąż tylko jak pogodzić się z tą decyzją... jakoś mnoe ostatnio dopadło :(
U nas wyniki jeszcze gorsze były a mamy dwoje dzieci. Jak coś to zapraszam na priv.

reklama
Hej kochana...
Ja też leczyłam prolaktyne przed ciąża, między innymi przez nią nie mogłam zajsc w ciążę.. Mialam 2 razy robiony rezonans, był guz przysadki mózgowej, ale mały. Od ponad tygodnia mam bardzo uporczywy bóle głowy z lewej strony, boje się że guz urósł i stąd aż tak wysoka prolaktyna i te bóle ☹️ ehh, zawsze pod górkę ☹️
W ciąży prolaktyna sporo rośnie . Będzie dobrze kochana . Porozmawiaj z lekarka najlepiej .

Oj kochana to napewno kropeczki daj znak że są z Tobą 🥰 więc będzie dobrze ...beta będzie do nieba ❤️🤰los musi się wreszcie odwrócić ...a u mnie ok teraz pracuje nie myślę o tym ...biorę leki i teraz mam przerwę ... Muszę regenerować siły na dalszą walkę ...
Nie stresuj się ...to w niczym nie pomaga ...myśl tylko dobrze 😘
Oczywiście że będzie! Popatrz na to ile dziewczyn ma problemy i jakie a mimo to udało im się to i nam musi. Pewnie, odpoczywaj staraj się nie myśleć. Musisz się zregenerować. I łykaj witaminy, koniecznie kwas foliowy. Trzeba się przygotować przecież!

Oczywiście że będzie! Popatrz na to ile dziewczyn ma problemy i jakie a mimo to udało im się to i nam musi. Pewnie, odpoczywaj staraj się nie myśleć. Musisz się zregenerować. I łykaj witaminy, koniecznie kwas foliowy. Trzeba się przygotować przecież!
Damy radę 🙏 wszystkie jak jedna 🤰🤰🥰

Też miałam mikrogruczolaka przysadki mózgowej i wykryto go u nie właśnie dlatego że miałam mega potworne bóle głowy, aż trafiłam do szpitala bo żadne leki nie działały.. Guz był, stwierdzili po rezonansie, ale lekami go wypędziłam choć trwało to kilka lat.. A może u Ciebie po prostu na tym etapie ciąży gruczolak w połączeniu z laktacja daje takie bóle?

Mam nadzieję kochana że to nic poważnego... Jak urodze to napewno mi zrobią rezonans i sie okaże... 😘

Dziewczyny wiem, że chwilę temu któraś z was pisała, żeby dać znać jak postępy z tym hormonem wzrostu. Miałam dzisiaj pierwsza kontrolę w trakcie wyciszania i jak na ten moment mam 7 pęcherzyków antralnych, dla porównania ostatnie 2 cykle miałam po 2.. Co prawda jestem dalej wyciszana i stymulacja zacznie się dopiero około 20 kwietnia, ale lekarka mówi, że jak na ten moment to dobrze to wygląda. Nie wiem czy to przypadek czy zasługa tego hormonu wzrostu, ale coś się tam w każdym razie dzieje

reklama
Kryptozoospermia, 5 plemników o ruchu prawidłowym, morfologii nie robiliśmy lekarz stwierdził że szanse marne, siostra męża ma zespół nadnerczowo płciowy... ogólnie mega lipa możliwe że mąż też na to choruje ale... nie chce sie badać i próbować wiem ile sprawia mu to bolu a w rodzinie dużo bezpłodności jest. Nie chodzi mi o to by rozstrzasac na co choruje mąż tylko jak pogodzić się z tą decyzją... jakoś mnoe ostatnio dopadło :(
A nie mogą pobrać nasienia z biopsji. Podobno bezpośrednio z jądra są lepsze plemniki. My teraz tak robiliśmy. Na 3 komórki, 3 zarodki ale oczywiście nie wiadomo czy to wynik pobrania nasienia bezpośrednio z jądra. Zapytaj lekarza o tą opcję.

Do góry