reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wypytaj dokładnie o wszystko. To jest podstawa. Ja mało pytałam i to błąd. Nie chciałam być nachalna a przecież oni od tego są. Za to płacimy im grubą kasę.
Spytaj czy ta blastka ma procentowo mniejszą szansę czy jak to jest i co z tym lekiem. W czym on ma akurat Tobie pomóc

Hmmm... teraz nie wiadomo, jaki był powód poronienia. Ja poroniłam na początku 7 tygodnia, póki co biorę dalej estrofem ale starczy mi to jeszcze na 2 tygodnie i co dalej to nie wiem.. lekarz twierdzi że organizm sam produkuje estradiol po odstawieniu estrofemu a ja czytalam że ciałko żółte produkuje go głównie.. No ale wyniki estradiolu są wysokie w ciąży bo robiłam wcześniej badanie i było w normie a to przecież nie zasługa estrofemu. Wystarczy zobaczyć na wynik estradiolu podczas przygotowywań do transferu, jest bardzo niski więc ten lek nie dałby rady wyprodukować takich stężeń estradiolu jakie są w ciąży..
Organizm produkuje e2 i to juz o wiele szybciej niz my odstawiamy tabletki( tez dyskutowalam z moim dokiem o tym)😉

Organizm produkuje e2 i to juz o wiele szybciej niz my odstawiamy tabletki( tez dyskutowalam z moim dokiem o tym)😉
Ok, dzięki za inf.🙂 Powiem szczerze, że pierwszy raz spotkałam się z takim zdaniem, jak ma mój lekarz. Na wielu zródłach pisze,wielu lekarzy się wypowiada, łącznie z forum na Novum, że ten estrofem bierze się do 10 tygodnia, dopóki łożysko nie przejmie funkcji i nie będzie produkować estradiolu dalej. Szczerze to odstawiłabym już ten lek zgodnie z zaleceniami mojego lekarza, gdyż jest on z kategorii D-tak wyczytałam.

reklama
Nie mogę tego do końca zrozumieć ale pisze tak:
W 5 dobie:
Nabłonek cew endometrialnych: śr 9,5/DPW, podścielisko endometrium N: 10-80 DPW. W 7 dobie: Nabłonek cew endometrialnych: śr 15/DPW, podścielisko endometrium N: 10-80 DPW. Wiesz co to oznacza?
Właśnie nie do końca ;(, miałam robione to badanie u mnie wyszło ok. To nie dopytywałam. Może zaraz dziewczyny coś podpowiedzą.
Wklej może wynik bez danych. Ktoś się będzie znał to napewno pomoże;)

Do góry