reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam ciężko mi się połapać z tym forum czytam wpisy ale wszystko się miesza [emoji23]mam do was pytanie napiszcie proszę za którym razem wam się udało [emoji1768]co było powodem straty transferu co robilyscie po nieudanym Et jakie badania i jakie przerwy miałyście [emoji848]
Ja ma jeden nieudany transfer za sobą, ciąża przestała się rozwijać i w styczniu poroniłam. Ze względu na swoją historię (4 wcześniejsze poronienia ciąż naturalnych) robiłam badania immunologiczne bo kilku mi brakowało. Ciągle czekam na Cytokiny i od tego będzie zależało co dalej . W najlepszym wypadku do kolejnego transferu dojdzie w maju.

reklama
Witam ciężko mi się połapać z tym forum czytam wpisy ale wszystko się miesza 😂mam do was pytanie napiszcie proszę za którym razem wam się udało 🤰co było powodem straty transferu co robilyscie po nieudanym Et jakie badania i jakie przerwy miałyście 🤔
Mnie się udało za pierwszym razem lecz poronieniłam na początku 7 tygodnia, dosłownie 3 dni przed serduszkowym 😪 później poszłam za ciosem i nie robiąc żadnych badań, podeszłam do 2 transferu,udanego 🙂 dzisiaj jest 13dpt i jadę na drugie badanie bety, ciekawa jestem wyniku, co tam zobaczę 🧐

Jeśli mogę wiedzieć dlaczego brałaś accofil ? To Twoje 1 podejście?
To mój 5ty transfer. 3 pełna procedura. Accofil zalecił mi immunolog, coś mi tam zrypanego w immuno wyszło ale nie pamiętam co 🤦🏻😂. Mam też trombofilię i mutację mthfr i PAI. Biorę zastrzyki z heparyny. Przebadałam się wzdłuż i wszerz po 3cim nieudanym transferze. Ale moim zdaniem niestety mam do bani komórki bo mialam operowane jajniki kilka razy i 37 lat. Korzystamy z dawcy bo armia męża się nie nadaje 😔 ale i tak nic nie wychodzi. Także są tutaj i wesołe i mniej wesołe historie, chociaż każda z nas liczy na to że prędzej czy poźniej się uda 😉

Mnie się udało za pierwszym razem lecz poronieniłam na początku 7 tygodnia, dosłownie 3 dni przed serduszkowym 😪 później poszłam za ciosem i nie robiąc żadnych badań, podeszłam do 2 transferu,udanego 🙂 dzisiaj jest 13dpt i jadę na drugie badanie bety, ciekawa jestem wyniku, co tam zobaczę 🧐
Życzę powodzenia kochana napewno się uda daj znać jak ci poszło trzymam kciuki za was 🤰🥰

U nas cały zabieg jakieś 25 badania biopsja pakiet in vitro leki itp.no i niestety ciąża biochemiczna i został nam zarodek 4.3.2 więc lekarz radzi zrobić nowy zabieg który wyliczyli nam na 13 w tym też receptywnosc
A kiedy rozpoczęłaś stymulację ta pierwsza ? Nie ma teraz przeciwskazan do rozpoczęcia kolejnej ?
Nie trzeba jakiegoś czasu odczekać ?

Właśnie sprawdziłam, źle wcześniej czytałam, bo legenda na poprzedniej stronie, a myślałam, że tak jak zawsze jakaś norma jest po prawej a z lewej wynik... A tu w ogóle inaczej... Ryzyko podstawowe 1:1002 a skorygowane 1:589...
A wiecie, myślałam, że mam 1002 a że norma jest do 589... Chyba mi źle teraz.
Po pappa masz zwiększone czyli 'skorygowane' ale 1:589 to nadal niskie ryzyko.. napewno nie do robienia amnio a ewentualnie NIPT jeśli masz się tym stresować

@Brakujemiwiary bardzo mi przykro, ściskam Cię mocno i jestem z Tb serduszkiem ❤️😘😘😘😘 masz teraz czas dla siebie żeby dojść do siebie poukładać sobie to wszystko w głowie i pamiętaj że masz również prawo do swoich emocji❤️❤️❤️ pisz jak tylko będziesz chciała porozmawiać 😘😘😘😘😘

A kiedy rozpoczęłaś stymulację ta pierwsza ? Nie ma teraz przeciwskazan do rozpoczęcia kolejnej ?
Nie trzeba jakiegoś czasu odczekać ?
Ja pierwsza miałam w lutym jestem świeżo po więc lekarz mówił że można ale nie trzeba ją ze względów finansowych muszę odłożyć a w sobotę mam wizytę podobno mam torbiel ciekawe jak to będzie wyglądało czy się wchłonie czy nie bo też z torbielem podobno nie można zacząć

reklama
Do góry