reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Histeroskopia może ocenić wady układowe macicy, np u mnie za pierwszym razem podejrzewali przegrodę... Okazało się, że jest ok. Teraz mam robioną w celu pobrania wycinka endometrium i sprawdzenia czy nie ma przewlekłego stanu zapalnego, który może przeszkadzać w implantacji. Dodatkowo, jeśli znajdą jakieś polipy w macicy, to mogą je przy okazji usunąć...
Tego badania nie robi się standardowo (przynajmniej nie w mojej klinice)... Dopiero kiedy szukasz i szukasz przyczyn niepowodzeń...
A może zbadali by ci nk odrazu w endo ??
Miałaś to robione ??

reklama
Dziewczyny
Dziś mam drugi dzień po punkcji i brzuch mnie boli jakby mnie ktoś tam na dole skopał [emoji29]
I robię często siku bo jak już napełnia mi się pęcherz to zaczyna mnie coraz bardziej boleć jakby uciskac. Dziś w nocy chyba 4 razy wstawałam.
No ale też dużo staram się pic
Wczoraj w dzień nie bolało. Zaczęlo dziś w nocy
Czy to normalne? Nie pamiętam jak było poprzednim razem[emoji848]
Znam ten ból [emoji85] odpoczywaj i wcinaj dużo białka. Za kilka dni będzie lepiej!

Przepraszam może zbyt ofensywnie....serio.
Ja już wyraziłam swoje zdanie w tym temacie. Ty masz prawo do swojego zdania. Masz racje dalsza cześć tej rozmowy nie ma sensu.
Niech tak zostanie bo po co się sprzeczać albo co więcej na siebie naskakiwac, nie po to tu jesteśmy, do naukowych dywagacji pewnie są bardziej naukowe fora niż to..
Ja czytalam różne opracowania i opinie pacjentek, najwięcej chyba odnośnie ivig bo dlugo go rozważałam ponad rok temu a że to bardzo drogie i rzadko stosowane w Polsce (bo tu jak najbardziej eksperymentalne pod kątem in vitro) więc znalazlam najwięcej z UK czy Stanów. Nie mam zapisanych linków ale jeden Ci mogę podesłać jeśli chcesz, jak bym pogrzebała część bym może odszukała

reklama
Do góry