reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny
Dziś mam drugi dzień po punkcji i brzuch mnie boli jakby mnie ktoś tam na dole skopał [emoji29]
I robię często siku bo jak już napełnia mi się pęcherz to zaczyna mnie coraz bardziej boleć jakby uciskac. Dziś w nocy chyba 4 razy wstawałam.
No ale też dużo staram się pic
Wczoraj w dzień nie bolało. Zaczęlo dziś w nocy
Czy to normalne? Nie pamiętam jak było poprzednim razem[emoji848]
Ja kiedyś na forum opisywałam jak było u mnie:(
Bolało i bolało...po dwóch dniach wyglądałam jak 8miesiac ciąży i ostra hiperka mnie złapała:(
Szybko leki podawali by woda z macicy spłynela

Wiadomo u ciebie nie musi być to samo:(

reklama
Niech tak zostanie bo po co się sprzeczać albo co więcej na siebie naskakiwac, nie po to tu jesteśmy, do naukowych dywagacji pewnie są bardziej naukowe fora niż to..
Ja czytalam różne opracowania i opinie pacjentek, najwięcej chyba odnośnie ivig bo dlugo go rozważałam ponad rok temu a że to bardzo drogie i rzadko stosowane w Polsce (bo tu jak najbardziej eksperymentalne pod kątem in vitro) więc znalazlam najwięcej z UK czy Stanów. Nie mam zapisanych linków ale jeden Ci mogę podesłać jeśli chcesz, jak bym pogrzebała część bym może odszukała
I po co zaczynasz znowu..?! Temat zamknięty- koniec.

Ja kiedyś na forum opisywałam jak było u mnie:(
Bolało i bolało...po dwóch dniach wyglądałam jak 8miesiac ciąży i ostra hiperka mnie złapała:(
Szybko leki podawali by woda z macicy spłynela

Wiadomo u ciebie nie musi być to samo:(
Trochę mi lepiej po nospie.
Dużo pije i delikatnie jem.
mam nadzieję że jutro będzie lepiej [emoji4]

Chociaż zrób glukozę i insulinę na czczo. Obliczysz wtedy to Homa i jak będzie podejrzane to zrobisz cała krzywą. Ja tak robiłam
Jeszcze dodam, obciążenia glukozą nie powinno robić się zbyt często. Jak glukozą ok. i insulina na czczo niziutko to nie ma się czym martwić. Diete niskim IG można prewencyjnie stosować, jest zdrowa i przed ciążą nie zaszkodzi a moze bardzo pomóc.

reklama
Jeszcze dodam, obciążenia glukozą nie powinno robić się zbyt często. Jak glukozą ok. i insulina na czczo niziutko to nie ma się czym martwić. Diete niskim IG można prewencyjnie stosować, jest zdrowa i przed ciążą nie zaszkodzi a moze bardzo pomóc.
O widzisz, dobrze że napisałaś 😊. A ile trzeba odczekać?

Do góry