reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zależy ile będziesz miała tych zarodków, aczkolwiek jeśli bedziesz miala te 5 to ja bym robiła na wszystkich. Żeby była jasność. Wierz mi, że jeśli wyjdą wadliwe to lepiej ich nie transferować. A jak wyślesz tylko 2-3 i okażą się wadliwe to albo masz dylemat, bo nie wiesz co z resztą; albo tracisz czas i kolejne pieniądze na badanie kolejnych. Jak masz więcej, jak @Evela.6 8-) towybrać te najlepsze morfologicznie. Zobacz jakie są ceny badania zarodków w klinice, często jest tak, że kasa za badanie 4 jest taka sama jak kasa za badania 3; bo robią jakieś pakiety. A u Ciebie też czas się liczy. No trzymam kciuki!✊
Zobaczymy ile i czy coś będzie. Do tej pory z dwóch stymulacji miałam 1 blastkę to i dylematu pgta nie było.

reklama
@Natsnats za same dobre wiadomości ✊🏻
@Brakujemiwiary ja Ci znowu wiarę wysyłam !! Wierz w kropka !
@mala_Mi 80 za dużo dojrzałych jajców ☺️ Może i lepiej, że dentystyczne. Nie będziesz wyznawać in miłości 😂

@Marzycielka7 nooo i cudownie !! Dacie radę 😘ja Ciebie pamietam o cieszę się, że wracasz 😊
Ja powoli wracam po rodzeństwo, a bardziej zaczynam nową stymulację bo kropków brak 🤷🏼‍♀️
(Ps jestem incognito 😂 zmieniłam nick - Sandra77712, chociaż już wszyscy wiedzą, że zmieniłam 😂🤦🏼‍♀️)
Incognito 😂😂😂😂😂😂😂😂

Witajcie dziewczyny!🤗
Od kilku dni poczytuje Was zza krzaków.
Dawno mnie tu nie było (prawie półtora roku😱)
Widzę ze co niektóre zakończyły przygodę z ivf szczęśliwie i cieszą się swoimi maluszkami a niektóre z Was walczą dalej (jak i ja)
Wszystkim mamusiom bardzoooooo gratuluje i życzę cudownych chwil,miłości i ogromu radości każdego dnia z Waszymi szczęściami❤️
A tym które się jeszcze nie doczekały przesyłam ogromne uściski i kciukasy bo w końcu musi się udać każdej z nas ✊✊✊
Może pokrótce przypomnę Wam historie choć niektóre mogą pamiętać
Jestem po nieudanym ivf w Vitrolive w Szczecinie ( i przez ten cały czas tak mnie do siebie zrazili ze nie chciałam tam wracać ani podejmować kolejnej walki)
Później było szukanie przyczyn na własna reke
Okazało się ze trombofilia ale w hetero wiec jakby delikatnie powiedziec lepsza wersja.
Do tego IO(leki były wdrożone )
Okazało się po pierwszej laparo ze mam endo a później trafiłam do kolejnego lekarza i znów laparo który stwierdził ze żadnego endo nie ma🤔😫🤦‍♀️
Totalny mętlik w głowie i dość wszystkiego ....do dnia kiedy na fb mignęła informacja ze Poznań startuje z dofinansowaniem do ivf...
Bez namysłu wysłaliśmy zgłoszenie (nawet nie licząc ze się uda bo ogłoszenie było juz kilkanaście dni) ale ryzyk fizyk...
Po czym przemiła Pani dzwoni wczoraj i mówi ze się zakwalifikowaliśmy 😍
Radość łzy i delikatny lęk przed tym co nas czeka.
Więc kolejna przygoda rozpoczęta i walka o najcenniejszy dar (o ile będzie nam dane)
Macie w gronie kolejna wojowniczkę 😉
Miłego dnia każdej z Was!!!!🥰
Fajnie ,że do nas dołączysz 😊. Ja też jeszcze się nie doczekałam swojego małego cudu.
To mieszkasz w Szczecinie czy w Poznaniu?

Hej dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza po 1 nieudanym transferze. Mówi ze możliwe ze zarodek mino ze ładny musiał mieć wady genetyczne. Ten cykl zaproponował przerwę i zrobię biopsji aspiracyjnej endometrium, jeżeli wyjdzie Ok to w następnym cyklu crio. Czy któraś z was miała takie badanie?
U mnie zaplanowane na 1.04. - @Evela.6 prosba o wpisanie do kolendarza. U mnie to będzie 10 dc

Ja już po. Jeszcze nie wiem ile pobrali. Znieczulenie jakieś słabe bo pół godziny i już żyję tyle że boli cholernie.
Może faktycznie to było dentystyczne 😂😂😂
Poprzednie 2 które miałam były inne i przez 3 godziny byłam nieprzytomna a teraz nawet już piszę 😊
Jak boli, to znaczy, że sporo jajek pobrali, bo dużo Cię kłuli... To że krótkie znieczulenie, to akurat dobrze :)

reklama
Ja już po. Jeszcze nie wiem ile pobrali. Znieczulenie jakieś słabe bo pół godziny i już żyję tyle że boli cholernie.
Może faktycznie to było dentystyczne 😂😂😂
Poprzednie 2 które miałam były inne i przez 3 godziny byłam nieprzytomna a teraz nawet już piszę 😊
Super, ze juz jestes po :) dawaj znac ile pobrali!! Jak boli to znaczy, ze wyciagneli same wielkie i dorodne 😁

Do góry