reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja moje ostatnie 3 stymulacje miałam z******* delikatnie mówiąc 🤦🏻‍♀️ Nie wiem jak będzie teraz ale przynajmniej mam więcej pęcherzyków na minimalnej dawce ( 150 gonal i lamette) Te poprzednie stymulacje były kończone chyba po 6,7 dniach bo strasznie szybko rosły mi pecherzyki na tych ogromnych dawkach ( 300 gonal plus menopur 150 a ostatnia 14 jednostek Rekovelle gdzie max to 12). Miałam polowe komórek nie dojrzałych. Dlatego teraz chce wolniej i mniej i może akurat będzie lepiej. Muszę próbować 🤷🏻‍♀️ Nie wiem co mi lekarz zaproponuje jutro bo nie wiem jakie będą moje maluchy ale może podwójny trigger albo ostatni zastrzyk gonalem w dniu triggera, tak sobie sama gdybam 😅
Nie wiem jakie masz AMH ale to co piszesz kiepsko brzmi. Geberalnie pierwsza dawka - uderzeniowa kest do rekrutacji komórek potem się zmniejsza, żeby sobie spokojnie rosły a nie rekrutowaly się nowe. Niby to najlepszy kierunek. Tylko dawanie 450 jednostek to bardzo duzo zrekrutowanych komórek i za szybko tez rosną nie wiem jak to się odbija na jakości. Teoretycznie teraz powinnaś mieć podobna ilość komórek ale lepszej jakosci. Tak jak pisałam duzo niedojrzałych może wynikać z kiepskiej stymulacji a nie z tego ze źle się stymulujesz i czegos Ci trzeba. Chociaż są triki żeby było dobrze :-) jak dobry lekarz jest to pokombinuje.

reklama
Hejka potrzebuje porody 😭
Moj mały móżdżek nie ogarnia po wczoraj.
Rozmawialam wczoraj z moim doktorkiem. Powiedzial ze mam pomyśleć na spokojnie czy przyjmujemy ze 1 transfer się nie udał bo mial prawo się nie udać czy diagnozujemy problem bo zakładamy ze cos jest nie tak.
Zaproponował test receptywności endometrium. Ale to wiąże się z odłożeniem transferu do kolejnego miesiąca badz pewnie jak pójdzie cos nie tak to i późnij 😭😭😭 nie wiem co robić. 😭 Mam metlik w głowie.
Ja bym osobiście chyba troszkę poszukała żeby nie tracić żadnego zarodka 😘

Rozmawialam wczoraj z moim doktorkiem. Powiedzial ze mam pomyśleć na spokojnie czy przyjmujemy ze 1 transfer się nie udał bo mial prawo się nie udać czy diagnozujemy problem bo zakładamy ze cos jest nie tak.
Zaproponował test receptywności endometrium. Ale to wiąże się z odłożeniem transferu do kolejnego miesiąca badz pewnie jak pójdzie cos nie tak to i późnij 😭😭😭 nie wiem co robić. 😭 Mam metlik w głowie.
To zależy jaką macie przyczynę nieplodnosci. Jaki był zarodek - morfologicznie i czy chcecie zrobić diagnostykę już... Ogółem to po 2-3 transferach się zaczyna. Ja mam za sobą całą nieudaną procedurę, 5 zarodków i nic nie wyszło w badaniach. Pierwszy transfer z kolejnej procedury i jest udany. Czasem endonetrium tak dobrze działa, ze pozwoli się zaimplantować tylko „dobremu” zarodkowi.

Kiedyś mi się zdarzyło... Chyba we wrześniu... Sugerowałam lekarzowi że to może menopauza, ale powiedział że nie...
ej w tym wieku menopauza? Jakoś kojarzy mi się że to bardziej po 50...?
Kochane. Jestem w jednym cyklu po stymulacji punkcji i nieudanym świeżym transferze w pierwszy dzien po odstawieniu progesteronu wieczorem zaczelo ze mnie wypadać cos dziwnego ma to kolor rozmieszanego cementu jakbym sie psuła. Tez tak miałyście? Przepraszam za dosłowność ale nigdy tak nie miałam 🤨
Ale dopochwowo brałaś? Jeśli dopochwowo to są substancje pomocnicze które się nie rozpuscily ja brałam dużo luteiny to i czasami kulka wypadła jakąś resztek.

To zalezy ktory to Twoj transfer i ile masz jeszcze zarodkow

Ale dopochwowo brałaś? Jeśli dopochwowo to są substancje pomocnicze które się nie rozpuscily ja brałam dużo luteiny to i czasami kulka wypadła jakąś resztek.
Z ta menopauza to roznie bywa.Moja kolezanka jyz w wieku 40 lat zaczela ja miec

Nie wiem jakie masz AMH ale to co piszesz kiepsko brzmi. Geberalnie pierwsza dawka - uderzeniowa kest do rekrutacji komórek potem się zmniejsza, żeby sobie spokojnie rosły a nie rekrutowaly się nowe. Niby to najlepszy kierunek. Tylko dawanie 450 jednostek to bardzo duzo zrekrutowanych komórek i za szybko tez rosną nie wiem jak to się odbija na jakości. Teoretycznie teraz powinnaś mieć podobna ilość komórek ale lepszej jakosci. Tak jak pisałam duzo niedojrzałych może wynikać z kiepskiej stymulacji a nie z tego ze źle się stymulujesz i czegos Ci trzeba. Chociaż są triki żeby było dobrze :-) jak dobry lekarz jest to pokombinuje.
Mam niziutkie Amh niestety, ostatnio było 1,33 przed ostatnia stymulacja. Miałam tylko 4 komórki z czego 2 dojrzałe. Masakra. To było przy Rekovelle czyli ostatniej stymulacji. A przy tych dwóch poprzednich (450) miałam 7 i 8 komórek ale połowa z obydwu stymulacji niedojrzała. W pierwszej nie było nawet transferu. Teraz mam malutkie dawki i lekarz faktycznie myślał ze nic się nie zarekrutuje, moze jeden lub dwa pecherzyki i wpisał mnie na monitoring na cyklu własnym. Ale jednak mam 10 pęcherzyków wiec już jest więcej niż ostatnio, tylko zobaczymy czy nie puste i czy dojrzałe...ale widzę, ze kombinuje i się stara wiec czas pokaże ;)

Tak dowcipnie. Może okres sie zaczyna i miesza z białym i wychodzą takie świństwa 😫

Normalnie pewnie tak, ale zdarzają się wczesne menopauzy... A moje AMH przy ostatniej stymulacji było 0,18, więc rezerwa jajnikowa na wyczerpaniu...

reklama
Do góry