Ślicznotka I już się uśmiecha Gratulacje raz jeszcze @bazylia128, jest cudna!!!Dziewczyny, przedstawiam Wam mała Natalię . @bazylia128 wciąż nie ogarnia jak dodać fotę z telefonu na forum . Ciocia Fretka na szczęście ogarnia
Bazylia dochodzi do siebie i obie czują się dobrze
reklama
Dziewczyny, przedstawiam Wam mała Natalię . @bazylia128 wciąż nie ogarnia jak dodać fotę z telefonu na forum . Ciocia Fretka na szczęście ogarnia
Bazylia dochodzi do siebie i obie czują się dobrze
Ojeej jest śliczna
@bazylia128 niech się Natalka zdrowo chowa Cieszę się że obie sie czujecie dobrze
JK♥️♥️
Fanka BB :)
Bardzo trzymam za nas kciuki ale niestety to pewnie byłby cud ale cóż nadzieja umiera ostatniaGłowa go góry, wszystko może się jeszcze zdążyć
Ludzie mają mozaiki i oddają do adopcji a z takich zarodków może się urodzić zdrowe dziecko - bez wad genetycznych bo obumrą wadliwe komórki, no ale jest ryzyko.... Moim zdaniem nie etyczne to jest zmuszanie ludzi do oddawania zarodków. Ktoś na forum AZ fajnie napisał jakaś mądra mama, że w PL powinien być dodatkowy kwestionariusz z pytaniem: czy zarodki oddawane są z dobrego serca? bo śmiem w to wątpić. była to mama otwarta na kontakt z rodzicami genetycznymi.w Polsce wszystkie zarodki co adoptowane bo jest duzy wiejszy popyt niz podaz, moj doktor tak mi mowil. nawet te zle rokujace. nie wiem jal to jest z zarodkamo abnormalnymk po pgs bo to troche nieetyczne fundowac komuc dziecko z ryzykiem chorob
Tysia ja wiem ze mnie Cud żaden nie dopadnie.Bardzo trzymam za nas kciuki ale niestety to pewnie byłby cud ale cóż nadzieja umiera ostatnia
Obyś Ty była ta której przytrafia sie więcej szczęścia
annemarie
Pytanie jak daleko sa ci ludzie swiadomi? Podejrzewam,ze naszej wiedzy nie maja,za to determinacje ogromna.Raczej nie podają chorch zarodków. Sorry ale kto świadomie decyduje się na transfer chorego embrionu.
Evela.6
Jakie szczęśliwe bobo [emoji7] śliczności!Dziewczyny, przedstawiam Wam mała Natalię [emoji3590]. @bazylia128 wciąż nie ogarnia jak dodać fotę z telefonu na forum [emoji12]. Ciocia Fretka na szczęście ogarnia [emoji12]
Bazylia dochodzi do siebie i obie czują się dobrze [emoji4]
Już niedługo ty będziesz tulićOjejku Śliczności !!!!!!
Jest cudowna
moje ostatnie zarodki to było 2BC ale B- czyli w innej klinice już byłoby C i musiałam go transferować... a podpisujesz jeszcze cos takeigo, że postępujesz zgodnie z wskazaniami lekarza. Czyli, jeżeli oni chcą zwiększyć skuteczność kliniki i byleby się zaimplantował do transferu musisz płacić za AH 700, EG 500 to płacisz. I tak oto gdyby nie upór wydałabym 9tys na moje słabo rokujące zarodki a wydałam 4tys, bo odmówiłam płacenia za durnoty. Tylko w moim przypadku procedura kosztuje 10tys i masz refundacje. Wyszłabym na to samo, ale byłabym w ciązy bez tego dramatu a zarodki odebrałabym pózniej. To jest chore ze w tym kraju nie możemy o niczym decydować. W 2014 r. ż było zupełnie inaczej.... wiem bo wtedy podchodziłam do pierwszej procedury.Właśnie o tym piszę ...zarodek np. 2CC to marna szansa i za co ludzie płacą. Skoro oddajesz zarodki bezpłatnie to klinika nie powinna na tym zarabiać. Wiadomo jeśli zarodek sprowadzony jest z innej kliniki, albo z jakiegoś banku zarodków i rzeczywiście może dochodzić koszt transportu. Inaczej to jest zwykle handlowanie zarodkami do tego wątpliwej jakości.
reklama
niby przez 20 lat mozna przechowywac i nikt nie ma prawa zeby Cie zmusuc do oddania. alr tak jak mowisz nie mozna ruszyc z nastepna procedura no chyba ze zbierasz zarodki do badania to mozna 2 procedury pod rzadLudzie mają mozaiki i oddają do adopcji a z takich zarodków może się urodzić zdrowe dziecko - bez wad genetycznych bo obumrą wadliwe komórki, no ale jest ryzyko.... Moim zdaniem nie etyczne to jest zmuszanie ludzi do oddawania zarodków. Ktoś na forum AZ fajnie napisał jakaś mądra mama, że w PL powinien być dodatkowy kwestionariusz z pytaniem: czy zarodki oddawane są z dobrego serca? bo śmiem w to wątpić. była to mama otwarta na kontakt z rodzicami genetycznymi.
Podziel się: