reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja wymykam się wszelkim statystykom, bo to czwarta nieudaną procedura... Miałam trzy wlasne stymulacje... I byłam wtedy przed 40-tka... [emoji20]
Gosia wydawalo sie, ze annemarie tez sie wymyka i zobacz jakie kombo.
Jeszcze nie wszytsko stracone, jeszcze jest nadzieja. [emoji171]
Wiesz juz kiedy ta histero?

Dziewczyny jestem na porodowce od 2 w no y zaczęły mi odchodzić wody strasznie mnie boli bo mam już skurcze A nie mogą narazie zrobić Cesarki bo wzięłam zastrzyk i o 10 chcą robić cesarka, strasznie się boje i strasznie mnie już boli!!!!! Już mam Cewnik i wszystko ale muszą jeszcze czekać sama nie urodze bo mam za Waska miednice A niunia ma 3400 to sporo. Boże czy przez to przejdziemy?
Bazylka jestes jedna z najdzielniejszych kobiet jakie znam i jesteś wzorem dla niejednej z nas [emoji4] myślę że Natalka mając taka mamę będzie równie dzielna i waleczna [emoji4]
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Natalke [emoji8]
Już niedługo ja poznasz i utulisz [emoji7]

W tobie nadzieja ze przełamiesz ten paskudny marzec, ta zła passę 🙏🙏🙏 ja zrobiłam betę wcześniej bo mam zawsze taki jeden głupi okresowy objaw który co cykl mowil mi ze klapa i potwierdziło sie, a byłam mega pozytywnie nastawiona.
Kiedy mialas transfer ? Jak sie czujesz ?
Transfer mialam w zeszły czwartek 3 dniowego zarodka. A jak się czuje... Różnie... Generalnie chwilami boli mnie delikatnie podbrzusze ale myślę że to po punkcji jeszcze. No i piersi ale to po progesterone. I śpię duzooo, ale spałam już normalnie przez terapię... Ogólnie dużo się u mnie dzieje ostatnio więc jakoś tak przestałam szukać objawów u siebie... Wróciłam do pracy i dzięki temu nie myślę tak o tym wszystkim, na dodatek moja ciocia wylądowała pod respiratorem w szpitalu i myślę o niej czy wygra ta walkę z chorobą... Powiem tak nastawiona jestem na to że się nie udało ale też mam ziarenko nadzieji. I tak jak dziewczyny mówią zrobiłam wszystko co mogłam Aby się udało reszta leży w rękach Boga i mojego zarodka czy się zadomowił u mnie. No nic do poniedziałku już niewiele. Pozostało czekać i się modlić 🙏🙏🙏🙏

Dziewczyny jestem na porodowce od 2 w no y zaczęły mi odchodzić wody strasznie mnie boli bo mam już skurcze A nie mogą narazie zrobić Cesarki bo wzięłam zastrzyk i o 10 chcą robić cesarka, strasznie się boje i strasznie mnie już boli!!!!! Już mam Cewnik i wszystko ale muszą jeszcze czekać sama nie urodze bo mam za Waska miednice A niunia ma 3400 to sporo. Boże czy przez to przejdziemy?
Dasz radę kochana, już za parę godzin przytulisz Natalkę 🥰
Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło gładko i bezboleśnie ✊💪

Mój syn miał 3450 i rodziłam naturalnie. A chyba podobnej postury jesteśmy:-) tylko on długi był a wąski. A moja mama urodziła brata jak miał 4100kg naturalnie - to jest duzo :-))) spoko czekaj jak odchodzą wody to zaczynaja się skurcze. Ja dostałam nieczulenie przy 9 cm rozwarcia, da się przeżyć:-) potem jak będą bardzo często już będziesz miała CC:-)

Wiem my ta sama klinika tylko inne miasto .
Jak się czujesz ?? Z takim bagażem? Ciężko ci już??
Dostałam jakieś leki krwiotwórcze i zaczęłam krwawić z odbytu:-( kuwa ta ciąża to demolish expert. Zaczęłam 19tc a brzuszek duży, ale byleby do 37tc bo ciąć będą jak tylko skończę. A co z twoimi zarodkami? :-)

Ja przy jednym i to uważam to za stratę pieniędzy. AH już jest lepsze;-) bez tego zarodek nie ma szans, jeżeli są jakieś problemy z wydostaniem się z otoczki. Reszta moim zdaniem to naciągactwo.
Mój podobno przy podaniu juz wychodził z otoczki... tylko chyba moja macica go odstraszyła i wolał zostać bezdomnym

reklama
Hej dziewczyny.
Chcialam Wam zadać pytanie.
Przepraszam, że się wcinam w Wasz wątek, ale Wy na pewno będzie wiedzieć [emoji849]

Jakie igły i skrzykawki są najlepsze do leku prolutex? Pan w aptece nie bardzo wiedział. Pytał czy ten lek jest bardziej wodnisty czy oleisty. Bo jak oleisty to by dał większą igłę [emoji848]

I drugie pytanie czy ten lek podaje się podskórnie identycznie jak heparyne?
A jeśli nie to co trzeba zrobić inaczej ?[emoji85][emoji28]

Dziękuję z góry za odpowiedzi [emoji120][emoji120][emoji8]
A i przeczytaj dobrze instrukcje bo chyba nie trzyma się leku w lodowce. Albo lepiek, żeby się ocieplił przed zastrzykiem bo jest oleisty. Ja wyjmowałam z lodówki i robiłam zastrzyk siniaki mi się robiły. A jak ociepliło się do temp pokojowej to było pięknie;-)

Do góry