reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No właśnie widzisz, ale dopóki będą plamienia to nie mogę brać acardu 😒i już sama nie wiem co gorsze 😒
Zależy jakie masz zalecenia do acardu? Heparyne kontynuujesz? Ja acard odstawilam w 22dpt właśnie przez krwawienie i nie wróciłam. Lekarz mowil ze jeśli nie mam zespołu antyfosfolipidowego to mogę odstawic i zostać na samej heparynie.

Słuchajcie czy któraś z Was miała brudzenia/plamienia po dopochwowym progesteronie? Dzisiaj rozmawiałam z lekarka i powiedziała, ze mogę brać doustnie. Wyczytałam jednak, ze jednak bardziej skuteczny jest dopochwowo. Co byście zrobiły ?🙄
Brudzenia nie są raczej od progesteronu dopochwowego, to mogę być pozostałości po krwawieniu wtedy takie bezowe plamienia długo się utrzymują badz grzybica która w ciąży to niestety norma...

Zależy jakie masz zalecenia do acardu? Heparyne kontynuujesz? Ja acard odstawilam w 22dpt właśnie przez krwawienie i nie wróciłam. Lekarz mowil ze jeśli nie mam zespołu antyfosfolipidowego to mogę odstawic i zostać na samej heparynie.
Ja nie biore heparyny. Zalecenia? Chyba BMI, tak przynajmniej mi się wydaje bo lekarka nic nie mówiła , po prostu powiedziała ze acard jest potrzebny

Brudzenia nie są raczej od progesteronu dopochwowego, to mogę być pozostałości po krwawieniu wtedy takie bezowe plamienia długo się utrzymują badz grzybica która w ciąży to niestety norma...
Ale ja krwawienie miałam jakieś 3 tyg temu i podczas badania w zeszłym tyg lekarka powiedziała ze jest wszędzie „czysto”

reklama
Pierwsza ciąża poród naturalny, ale przy bliźniakach jest inaczej. Ryzyko jest wyższe, ze coś pójdzie nie tak i dlatego mówią już o CC. Gdybym się uparła mogłabym rodzic naturalnie, pod warunkiem ze dzieci będą ułożone idealnie czyli główka w dół a nie miednicowo itp.
Ja byłem ciekawa czy miałeś cesarke bo teraz miałaś 2 zarodki,a mój lekarz mówi, że po cesarke się dwóch nie daje, i tylko chcialam wiedziec jak jest w innych klinikach pod tym względem. Ale u Ciebie inne sytuacja, ogolnie wydaje mi sie, ze przy blizniakch to lepiej cc tak jak piszesz🙂Dzięki za odpowiedź 🙂

Do góry