reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No właśnie widzisz, ale dopóki będą plamienia to nie mogę brać acardu 😒i już sama nie wiem co gorsze 😒
Zależy jakie masz zalecenia do acardu? Heparyne kontynuujesz? Ja acard odstawilam w 22dpt właśnie przez krwawienie i nie wróciłam. Lekarz mowil ze jeśli nie mam zespołu antyfosfolipidowego to mogę odstawic i zostać na samej heparynie.

Słuchajcie czy któraś z Was miała brudzenia/plamienia po dopochwowym progesteronie? Dzisiaj rozmawiałam z lekarka i powiedziała, ze mogę brać doustnie. Wyczytałam jednak, ze jednak bardziej skuteczny jest dopochwowo. Co byście zrobiły ?🙄
Brudzenia nie są raczej od progesteronu dopochwowego, to mogę być pozostałości po krwawieniu wtedy takie bezowe plamienia długo się utrzymują badz grzybica która w ciąży to niestety norma...

Zależy jakie masz zalecenia do acardu? Heparyne kontynuujesz? Ja acard odstawilam w 22dpt właśnie przez krwawienie i nie wróciłam. Lekarz mowil ze jeśli nie mam zespołu antyfosfolipidowego to mogę odstawic i zostać na samej heparynie.
Ja nie biore heparyny. Zalecenia? Chyba BMI, tak przynajmniej mi się wydaje bo lekarka nic nie mówiła , po prostu powiedziała ze acard jest potrzebny

Brudzenia nie są raczej od progesteronu dopochwowego, to mogę być pozostałości po krwawieniu wtedy takie bezowe plamienia długo się utrzymują badz grzybica która w ciąży to niestety norma...
Ale ja krwawienie miałam jakieś 3 tyg temu i podczas badania w zeszłym tyg lekarka powiedziała ze jest wszędzie „czysto”

reklama
Pierwsza ciąża poród naturalny, ale przy bliźniakach jest inaczej. Ryzyko jest wyższe, ze coś pójdzie nie tak i dlatego mówią już o CC. Gdybym się uparła mogłabym rodzic naturalnie, pod warunkiem ze dzieci będą ułożone idealnie czyli główka w dół a nie miednicowo itp.
Ja byłem ciekawa czy miałeś cesarke bo teraz miałaś 2 zarodki,a mój lekarz mówi, że po cesarke się dwóch nie daje, i tylko chcialam wiedziec jak jest w innych klinikach pod tym względem. Ale u Ciebie inne sytuacja, ogolnie wydaje mi sie, ze przy blizniakch to lepiej cc tak jak piszesz🙂Dzięki za odpowiedź 🙂

Do góry