reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie 🤔🤔 ale steryd też muszę brać 🤔 co myślisz ? Ale chyba lepiej po punkcji 🧐
Nooo steryd typu encorton czy ten metypryd ktory bralas to absolutnie bez dwoch zdan i to chyba conajmnie 10 - ke. To zalezy wlasnie czy bedziesz miala transfer na swiezo czy crio? Poprzedno mialas hiperke a teraz nie wiadomo. Ja mialam troche ponad norme nk i bralam encorton 10 - ke jakos od 3 dnia cyklu w cyklu transferowym ;)

reklama
Nooo steryd typu encorton czy ten metypryd ktory bralas to absolutnie bez dwoch zdan i to chyba conajmnie 10 - ke. To zalezy wlasnie czy bedziesz miala transfer na swiezo czy crio? Poprzedno mialas hiperke a teraz nie wiadomo. Ja mialam troche ponad norme nk i bralam encorton 10 - ke jakos od 3 dnia cyklu w cyklu transferowym ;)
No i ten intralipid na zbicie Nk

Miałam 16 mg
Jeżeli będę miała świeży to za krótko będę brała steryd 😑
@Caro♤♤♤♤ intralipidu pewnie tutaj nie dostanę 😑😑
Nie za dobrze to wyglada 😔

A co myślicie o tym, że ten wynik może być przekłamany ?

Miałam 16 mg
Jeżeli będę miała świeży to za krótko będę brała steryd 😑
@Caro♤♤♤♤ intralipidu pewnie tutaj nie dostanę 😑😑
Nie za dobrze to wyglada 😔

A co myślicie o tym, że ten wynik może być przekłamany ?
To koniecznie dzialaj ze sraczingiem albo jak mozesz to zaltw sobie nawet histeroskopie przed transferem
i wtedy bedziesz miala czas na steryd i przy okazji obdrapia ci endometrium czyli sraczing. Czemu nie za dobrze to wyglada - nie dostaniesz tam sterydu? A nie masz kogos kto poleci samaolotem? Ja bym ci wyslala jak bym mogla ;)

Słuchajcie czy któraś z Was miała brudzenia/plamienia po dopochwowym progesteronie? Dzisiaj rozmawiałam z lekarka i powiedziała, ze mogę brać doustnie. Wyczytałam jednak, ze jednak bardziej skuteczny jest dopochwowo. Co byście zrobiły ?🙄

Słuchajcie czy któraś z Was miała brudzenia/plamienia po dopochwowym progesteronie? Dzisiaj rozmawiałam z lekarka i powiedziała, ze mogę brać doustnie. Wyczytałam jednak, ze jednak bardziej skuteczny jest dopochwowo. Co byście zrobiły ?🙄
Ja bym brała dopochwowo dalej, bo jednak ta skuteczność jest dużo większa. Plamienie jesli rzeczywiscie jest od progesteronu to nie szkodzi maleństwu

reklama
To koniecznie dzialaj ze sraczingiem albo jak mozesz to zaltw sobie nawet histeroskopie przed transferem
i wtedy bedziesz miala czas na steryd i przy okazji obdrapia ci endometrium czyli sraczing. Czemu nie za dobrze to wyglada - nie dostaniesz tam sterydu? A nie masz kogos kto poleci samaolotem? Ja bym ci wyslala jak bym mogla ;)
Jak będziemy na wizycie to się zapytam jak tam sraczking 😎
A co do sterydu to najszybciej w maju bym mogła go mieć, więc raczej skorzystałam ;) ale jeszcze się mojego rodzinnego zapytam ☺️
Mam takiego fajnego, zapisuje mi wszystko co chce 😂 skierowania na badania tez 🤣
Wiem, wiem, że byś mi wysłała 😘 chociaż zawsze można wysłać „witaminy” 😂😂😂

Do góry