reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Słuchajcie czy któraś z Was miała brudzenia/plamienia po dopochwowym progesteronie? Dzisiaj rozmawiałam z lekarka i powiedziała, ze mogę brać doustnie. Wyczytałam jednak, ze jednak bardziej skuteczny jest dopochwowo. Co byście zrobiły ?🙄
Ja mialam prawdziwe krwawienia i plamienia i caly czas bralam dopochwowo.

reklama
Słuchajcie czy któraś z Was miała brudzenia/plamienia po dopochwowym progesteronie? Dzisiaj rozmawiałam z lekarka i powiedziała, ze mogę brać doustnie. Wyczytałam jednak, ze jednak bardziej skuteczny jest dopochwowo. Co byście zrobiły ?🙄
To normalne. A czym wkładasz ? Aplikatorem czy palcem, grzebalcem ? Jak aplikatorem to mogłaś uszkodzić naczynko albo Luteina się utlenia. A masz Luteinę czy Lutinus ? Bo Lutinusie to raczej cześciej ;)

Ja bym brała dopochwowo dalej, bo jednak ta skuteczność jest dużo większa. Plamienie jesli rzeczywiscie jest od progesteronu to nie szkodzi maleństwu
Wychodzi na to ze to chyba od tego No bo ani się nie pojawia przy wysiłku, ani przy gwałtownych ruchach ( wstawanie z łóżka np) ani nie zmienia się jego natężenie ( ze 2 razy było widać niewielka brązowa ilość po nocy : ost aplikacja o 22 na wkładce , a tak to tylko na papierze jest wydzielina koloru brudnego taki jakby delikatny brązowy albo kawa z mlekiem). No i właśnie kwestia , ze dopóki tak mam to mam nie brać acardu i jestem w kropce 😒

reklama
Możesz zmienić na zastrzyki. Ja byłam na cyklu świeżym po punkcji i progesteron dopochwowo brałam tylko 14 dni. Oczywiście wszystko za zgodą lekarza z kliniki.

Do góry