reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana nie bój się, już za chwilę przytulisz Natalkę 🤗 Tak długo na to czekałaś a to już, za chwilę. Boziu, zazdroszczę. Bądź dzielna 💪😘
My sie juz dobrze znamy ;) Caly szpital ze mna przezywa ;) Wiem ze ty tez robisz wszystko i corab bardziej zblizasz sie do celu - musi byc dobrze i u ciebie ') bardzo mnie wzruszyl twoj post ze wyprzedajesz bizuterie - dla mnie tez chyba nie bylo takiej granicy ktora by mnie zatrzymala ;)

reklama
Dziewczyny widzę, że immunologia na tapecie. Także mam pytanie a bardziej pytania 😜
- przed ciąża sprawdziłam immunologie i w całym gąszczu wyników wyszła mi mutacja MTHFR i wysokie NK - 23%
- zmieniłam kwas foliowy na metylowany i b complex także metylowany
- na NK dostałam Metypred 16 mg. Brałam go chyba z 5-6 tyg i NK spadły na 9 %
- 3 transfer po zaleceniam immuno- biochemiczna (sierpień)
- we wrześniu histeroskopia - czysto
- październik stymulacja, punkcja
- listopad 4 transfer - udany ❤️

Miałam transfer odroczony, bo miałam hiperkę. Brałam cały czas metypred (w czasie czekania na transfer i tych różnych zabiegów ale w mniejszej dawcę. W czasie wyciszenia do stymulacji przerwa i pózniej znowu brałam). W dniu transferu miałam akupunkturę i wlew w intralipidu.

I teraz do brzegu 😂😂
W czasie karmienia zrobiłam sobie NK. Wyszły 34,9 % iii się zastanawiam czy wynik może być przekłamany ?
Będziemy podchodzić do ivf na Islandii i oni pewnie nie podadzą mi wlewu ani nie dadzą sterydu .. Może uda mi się go załatwić u lekarza rodzinnego ale pod inną nazwą. Akupunkturę też sobie załatwię. Tylko powiedzcie mi mądre głowy jak to mniej więcej ogarnąć. Bo do pl nie polecę prze stymulacją, żeby porobić jakieś badania 🤔🤔🤔 i przywieść sobie zaopatrzenie medyczne 😂
Dlaczego zmienialas kwas foliowy i b complex? Ma to jakies znaczenie? To z jakiegos badania Ci wyszło. Sorki za moze glupie pytania ale nie wiedzialam, ze to tez moze byc problem... 🙈

My sie juz dobrze znamy ;) Caly szpital ze mna przezywa ;) Wiem ze ty tez robisz wszystko i corab bardziej zblizasz sie do celu - musi byc dobrze i u ciebie ') bardzo mnie wzruszyl twoj post ze wyprzedajesz bizuterie - dla mnie tez chyba nie bylo takiej granicy ktora by mnie zatrzymala ;)
Ooo pamięć to masz dobrą 😉 To się nazywa desperacja 🥴
Czekamy do poniedziałku na dwa najpiękniejsze cudy, Twój i Ani ❤
A potem dłuuuugą opowieść jak było, taką w twoim stylu 😁

Dlaczego zmienialas kwas foliowy i b complex? Ma to jakies znaczenie? To z jakiegos badania Ci wyszło. Sorki za moze glupie pytania ale nie wiedzialam, ze to tez moze byc problem... 🙈
Jest badanie, które wykrywa czy jest mutacja genu MTHFR, są dwa rodzaje (bynajmniej te badają) A1298C i 677CT.
Gdy wyjdzie Ci jakiś z tych to masz problem z detoksykacją organizmu. Czyli musisz brać „gotowe” witaminy - metylowane. Też dobrze sprawdzić homocysteinę. Często jest podwyższona przy przyjmowaniu zwykłego kwasu foliowego. Ale też nie zawsze, trzeba sprawdzić jak organizm reaguje. Czasami niektórzy muszą brać trochę tego i tego. Ja akurat biorę tylko metylowany ;)
Iiii nie ma głupich pytań 😊

A nie mozesz sobie w Pl na szybciora albo w Islandii przed samym transferem zalatwic schratching endo? To podobnie dziala na nk - tak mi lekarz tlumaczyl. Ja mialam to zrobione raz przed tym ostatnim transferem i byc moze pomoglo ;)
Do pl właśnie nie polecę.. za dużo cudów (kwarantanny, testy) a ze smrodkiem to już wgl 😉
Czekamy na pierwszą wizytę, ale już obmyślam plan 😂
Zobaczymy czy coś takiego robią, ale nic nie znalazłam w cenniku 🧐

reklama
Dziewczyny widzę, że immunologia na tapecie. Także mam pytanie a bardziej pytania 😜
- przed ciąża sprawdziłam immunologie i w całym gąszczu wyników wyszła mi mutacja MTHFR i wysokie NK - 23%
- zmieniłam kwas foliowy na metylowany i b complex także metylowany
- na NK dostałam Metypred 16 mg. Brałam go chyba z 5-6 tyg i NK spadły na 9 %
- 3 transfer po zaleceniam immuno- biochemiczna (sierpień)
- we wrześniu histeroskopia - czysto
- październik stymulacja, punkcja
- listopad 4 transfer - udany ❤️

Miałam transfer odroczony, bo miałam hiperkę. Brałam cały czas metypred (w czasie czekania na transfer i tych różnych zabiegów ale w mniejszej dawcę. W czasie wyciszenia do stymulacji przerwa i pózniej znowu brałam). W dniu transferu miałam akupunkturę i wlew w intralipidu.

I teraz do brzegu 😂😂
W czasie karmienia zrobiłam sobie NK. Wyszły 34,9 % iii się zastanawiam czy wynik może być przekłamany ?
Będziemy podchodzić do ivf na Islandii i oni pewnie nie podadzą mi wlewu ani nie dadzą sterydu .. Może uda mi się go załatwić u lekarza rodzinnego ale pod inną nazwą. Akupunkturę też sobie załatwię. Tylko powiedzcie mi mądre głowy jak to mniej więcej ogarnąć. Bo do pl nie polecę prze stymulacją, żeby porobić jakieś badania 🤔🤔🤔 i przywieść sobie zaopatrzenie medyczne 😂
Masz jeszcze chwilę, więc zostaje zwykła przesyłka. Chyba nie cofną na granicy ??

Do góry