reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja miałam po transferze też takie noce aż cała zlana potem. Ja myślałam,że może to od hormonów.Ale teraz już mi przeszło.Az się mąż wcześniej dziwił ,czemu ja taka mokra ,jakbym maraton przebiegła.Moze coś w tym jest ,że to zwiastuje pozytyw 😊
Możliwe , mój mąż tez się dziwił, myślał, ze mam gorączkę 😂mi tez przeszło, teraz mnie te cholerne nudności męczą , dzisiaj to normalnie pierwszy taki potworny dzień. Muszę mieć ciagle coś do jedzenia pod ręka bo jak tylko delikatnie poczuje głów to jest koniec 🤢

reklama
Nie każdy zarodek da ciąże nawet te najlepsze czasem nie dają rady. Stworzenie zdrowego embrionu ludzkiego to mega trudne i natura sama czasem nie daje rady. Gdyby każdy zarodek się implantowal to naturalne starania zajmowałyby 1-2 cykle i koniec. Niestety my jako gatunek tworzymy wiele wadliwych gamet, zarodków itp. In vitro tez jest trudne bo trzeba zsynchronizować rozwój zarodka i endometrium. Ja potraktowałbym 10dpt jako wynik ostateczny. Jeżeli dzisiaj nie było nic. Czasem cuda się działy, wiec może kwestia kilku godzin i beta ruszy z kopyta. Jednak szanse maleją.
Na pocieszenie powiem Ci moją historię transferową:-)
1. ET 2 zarodki - nic
2. Krio 1 zarodek - biochemiczna
3. ET - 1 człowiek :-) :-) synek
4. ET - 2 blastocysty 4.1.1 i 3.2.2 - nic
5. Krio - jeden zarodek - nic
6. Krio - dwa zarodki - nic
7. ET - dwa zarodki i bliźniaki :-)
Musi się trafić właśnie ten dobry i tyle.
Mam pytanie, a jak rodziłas syna miałaś cc czy naturalnie?

Jestem po. Bardzo sympatyczny lekarz. Dostalam do sprawdzenia: ana2, allo-mlr+test mikrocytotoksyczny, test cytotoksycznosci kom NK, KIR. Maz: allo-mlr+test mikrocytotoksyczny, anty-tpo, anty-tg. Bedziemy sprawdzac czy to moje hashimoto nie dołożylo dodatkowej choroby. Mam sie zglosic z wynikami. Oby bylo dobrze :)
A powiedział co to jest ten test mikro coś tam do allo mlr? Nam tego nie zalecił 🤔

Hej dziewczyny wiem ze rzadko tu zagladam ale trzymam za was wszystkie kciuki oby i wam spełniło sie wasze najwieksze marzenie. Ja jeszcze w dwupaku ale juz w poniedziałek ide do szpitala na CC. Prosze was trzymajcie za mnie kciuki i za moja malutka ❤caluje was wszystkie

Ojeeej kochana ale super wiadomość 🥰
Trzymam ogromne kciuki za Ciebie i malutką ✊❤️😘😘😘

Hej dziewczyny wiem ze rzadko tu zagladam ale trzymam za was wszystkie kciuki oby i wam spełniło sie wasze najwieksze marzenie. Ja jeszcze w dwupaku ale juz w poniedziałek ide do szpitala na CC. Prosze was trzymajcie za mnie kciuki i za moja malutka ❤caluje was wszystkie
3mam kciuki ✊🙏😍
Wspaniale że będziecie już razem !❤️

reklama
Trzymam ogromne ✊✊✊ za Was obie. Oby wszystko przebiegło sprawnie i żebyście szybciutko wróciły do domku ❤

Do góry