reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Laseczki moje drogie mam już wyniki subpopulacji limfocytów, które wczoraj robiłam i jedyne co jest tam poza norma to Liczba limfocytów CD5+CD19+ (wynik 0.159, norma 0.00 - 0.132). Czy to bardzo źle ? Kompletnie nie znam się na tym[emoji52]
Jutro mam konsultacje z nową prowadząca ale wiecie jak to jest jak wyniki jest poza norma - panika [emoji85]

reklama
I będziesz miała kontrolę u niego co 2 tyg. ??
To bardzo dobrze , będziesz spokojniejsza a to też ważne.
A co z krwiakiem.?? Jest szansa że się sam wchłonie ??
Jeżeli macie taką możliwość to się wcale nie zastanawiaj, zjeżdżaj przed porodem do Polski i załatwiaj sobie jak najlepszą opiekę.
Co 2 tygodnie to nie, moze co miesiac a w międzyczasie tutejszy szpital mam nadzieję tez będzie kontrolował. Możliwość zjechaniu w połowie lipca mamy ale w 3cim trymestrze taka daleka podróż to moze byc problem dlatego musze to dobrze zaplanowac

Jestem po. Bardzo sympatyczny lekarz. Dostalam do sprawdzenia: ana2, allo-mlr+test mikrocytotoksyczny, test cytotoksycznosci kom NK, KIR. Maz: allo-mlr+test mikrocytotoksyczny, anty-tpo, anty-tg. Bedziemy sprawdzac czy to moje hashimoto nie dołożylo dodatkowej choroby. Mam sie zglosic z wynikami. Oby bylo dobrze :)

Cytokin nie robiłam.
Miałam subpopulacje limfocytow, nk , antyfospolipidowe ,igg, białko c i s.
Dr powiedziała że wszystko ok i nie ma co szukać dalej.
Z endo Miałam pobieraną biopsję i nk w normie @Aduś16 mi wypatrzyła ,że niby za nisko i przydałby się sratching albo accofil.
2 lekarzy pytałam i mówili, że wyniki dobre. Endo receptywne nic tylko transferować.
Na rozjechane cytokiny to też sterdy się daje ??
Zalezy jak bardzo sa rozjechane te cytokiny, stetyd raczej nie , predzej immunosuprsja, Immunoglobuliny, szczepienia albo accofil nawet Malina no podaje. Diagnozowalas sie z tego co pamiętam tylko u lekerzy z Invicty tak? Ja w tak specjalistycznych tematach po drugiej biochemicznej wogole przratalam im ufac. Skoro sie nie udaje to cos jest na rzeczy I trzeba sie diagnozowac dalej lub u kogos innego zamiast ich sluchac, no chyba ze ma sie w brud zarodkow to moze inaczej. Znam ta klinike od 2012 I diagnozowalam sie zarowno I nich jak poza klinka. Pisze Ci to abuse zwiększyla swoje szanse troszkę

Laski mam problem.
Okazało się że moja recepta od Pasniczka jest nieważna. A w poniedziałek punkcja..
On jest na urlopie do końca tygodnia, panie z APC rozłożyły ręce nic nie zrobia. Maila oczywiście napisałam do niego. Ale od rana cisza.
Internista już mi odmówił przepisania recepty, jeśli jutro mój doktor z kliniki odmówi to jestem w czarnej dupie..
No i moje pytanie czy w razie najgorszego najczarniejszego scenariusza to czy nie jest któraś z Was z Warszawy i ma pożyczyć 1 ampulke accofilu na poniedziałek?
Bo mam mieć możliwe że świeży transfer więc wlew musieliby zrobić podczas punkcji..
Ja w poniedziałek po punkcji przycisnę APC żeby wystawił docent więc oddam najpóźniej we wtorek.
Mam nadzieję że do jutra mi odpisze albo on albo lekarz z kliniki mi przepisze receptę ale chcę mieć jak coś koło ratunkowe bo zwariuje..
Ja Cię mogę poratować...

Cytokin nie robiłam.
Miałam subpopulacje limfocytow, nk , antyfospolipidowe ,igg, białko c i s.
Dr powiedziała że wszystko ok i nie ma co szukać dalej.
Z endo Miałam pobieraną biopsję i nk w normie @Aduś16 mi wypatrzyła ,że niby za nisko i przydałby się sratching albo accofil.
2 lekarzy pytałam i mówili, że wyniki dobre. Endo receptywne nic tylko transferować.
Na rozjechane cytokiny to też sterdy się daje ??
Daje się albo immunopresję albo szczepienia. Wg mnie to jest bardzo ważne badanie, bo będziesz wiedziała jaka masz ochronę i niszczenie zarodka.
U mnie tu właśnie wyszedł mały problem
A po co robi się te białko c i s, i to antyfospolipidowe?

Ostatnia edycja:
reklama
O Boże kocham Cię [emoji7] jeśli nie uda mi się załatwić to odezwę się w weekend ok?
Z nieba mi spadlas [emoji8][emoji8][emoji8]
Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Nie ma problemu, zostało mi parę ampułek, a ja jeszcze nie zaczynam swojej procedury... Napiszę Ci nr na priv, jak coś to pisz, dzwoń 😉

Do góry