reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem zupełnie nową w temacie :) Po 2 IUI lekarz powiedział, że nie ma co tracić czasu i in vitro. Cykl zaczyna się za 2/3 dni więc ten jest przerwa i zaczynamy od kolejnego. Mam niskie AMH bo ok. 1 i 29 lat. Dajcie znać, jak u Was to wyglądało, czy ktoś miał podobną sytuację i czy się udało. Trochę się denerwuje, że już będzie in vitro bo to w końcu już ostatnia metoda.
Hejka ja za niecałe 2 tygodnie zaczynam protokół długi prawdopodobnie. Amh 6,38 o 25 lat. A Ty na jakim protokole będziesz? U nas nasienie dawcy ale nie zdecydowałam się na inseminacje, ze względu na mały odsetek ciąż.

reklama
Witajcie dziewczęta. Wczoraj miałam wizytę (dziękuję wszystkim za trzymane kciuki 🥰 )
Córcia waży ok 800 g i rośnie jak na drożdżach. Będę spokojniejsza jak przekroczy 1 kg, ale to powinna osiągnąć za ok 2 tyg., wiec jest ok.
Nie mogę się juz doczekać wiosny. Wariuję już w domu, chciałabym wyjsc do ogródka na cały dzień poczytać na tarasie, czy nawet się tam zdrzemnąć, próbowalam już, ale szybko robi sie jeszcze zimno. Dzisiaj w Gdańsku 3 stopnie 😭
@Evela.6 dopisz mnie proszę na kolejną wizytę kontrolną na 6 kwietnia. Nic ciekawego, ale przynajmniej jakaś odmiana.
Super, że córcia rośnie zdrowo 🥰 Pogoda niestety do du.py ale może już niedługo będzie lepiej

Robi USG i mówi pielęgniarce i podaje rozmiary.
Ale zrobił to tak szybko że mam nadzieję że czegoś nie policzył.
Też zmierzył tylko jedno jajko a potem wszystkie podawał z wymiarami więc nie wiem albo ma miarkę w oczach albo komputerek szybko mu liczył..[emoji15]
W takim razie miejmy nadzieję, że nie policzył dokładnie i jakieś jajeczka jeszcze się schowały ✊

O kurcze, zaskoczyłaś mnie. Nie mam pojęcia co to jest protokół?
No bo jest protokół długi i krótki. Krótki w jednym miesiącu sie zamyka to jest stymulacja jajników w skrócie. A długi to bierze się najczęściej tabletki antykoncepcyjne przez miesiac przed stymulacja i trwa dłużej :) A gdzie sie leczycie? Bo ja z mężem Invicta Bydgoszcz

Super, dziękuję za odpowiedź :) udało się?
bardzo chciałabym powiedzieć, że tak, ale popełniłam jeden z większych błedów w życiu i podeszłam do in vitro w Niemczech bo tu mieszkam , nie zdając sobie sprawy że są 100 lat za murzynami. w dniu punkcji nie poradzili sobie z nasieniem męża, mimo że nie było złe to nie wiem o co im chodziło, i debili wyjęli moje wszystkie jajka z inkubatora zamiast je zamrozić, tak więc straciłam wszystko, począwszy od masy pieniędzy po jajeczka i stres. pod koniec marca mamy wizytę w Bocianie i jestem totalnie spokojna i dobrej myśli :)

No bo jest protokół długi i krótki. Krótki w jednym miesiącu sie zamyka to jest stymulacja jajników w skrócie. A długi to bierze się najczęściej tabletki antykoncepcyjne przez miesiac przed stymulacja i trwa dłużej :) A gdzie sie leczycie? Bo ja z mężem Invicta Bydgoszcz
Rozumiem dziękuję ! To krótki w takim razie :) w Poznaniu Invimed :)

bardzo chciałabym powiedzieć, że tak, ale popełniłam jeden z większych błedów w życiu i podeszłam do in vitro w Niemczech bo tu mieszkam , nie zdając sobie sprawy że są 100 lat za murzynami. w dniu punkcji nie poradzili sobie z nasieniem męża, mimo że nie było złe to nie wiem o co im chodziło, i debili wyjęli moje wszystkie jajka z inkubatora zamiast je zamrozić, tak więc straciłam wszystko, począwszy od masy pieniędzy po jajeczka i stres. pod koniec marca mamy wizytę w Bocianie i jestem totalnie spokojna i dobrej myśli :)
O kurczę, zupełnie się tego nie spodziewałam, jeśli chodzi o Niemcy, myślałam, że są bardziej do przodu niż u nas! Przykro mi, że coś takiego Cię spotkało. Dobrze, że jesteś spokojna i dobrej myśli :) a w Bocianie w którym mieście? :)

reklama
Rozumiem dziękuję ! To krótki w takim razie :) w Poznaniu Invimed :)
No co Ty nie ma za co, ja sama jestem nowa w tym temacie, powtarzam to co mi lekarz mówił hehe :p właśnie sporo dziewczyn widzę na krótkim ale ja mam amh podobno wysokie że nadaje się na długi protokół i tabletki anty by wyciszyć jajniki

Do góry