reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jestem zupełnie nową w temacie :) Po 2 IUI lekarz powiedział, że nie ma co tracić czasu i in vitro. Cykl zaczyna się za 2/3 dni więc ten jest przerwa i zaczynamy od kolejnego. Mam niskie AMH bo ok. 1 i 29 lat. Dajcie znać, jak u Was to wyglądało, czy ktoś miał podobną sytuację i czy się udało. Trochę się denerwuje, że już będzie in vitro bo to w końcu już ostatnia metoda.
Hejka ja za niecałe 2 tygodnie zaczynam protokół długi prawdopodobnie. Amh 6,38 o 25 lat. A Ty na jakim protokole będziesz? U nas nasienie dawcy ale nie zdecydowałam się na inseminacje, ze względu na mały odsetek ciąż.

reklama
Witajcie dziewczęta. Wczoraj miałam wizytę (dziękuję wszystkim za trzymane kciuki 🥰 )
Córcia waży ok 800 g i rośnie jak na drożdżach. Będę spokojniejsza jak przekroczy 1 kg, ale to powinna osiągnąć za ok 2 tyg., wiec jest ok.
Nie mogę się juz doczekać wiosny. Wariuję już w domu, chciałabym wyjsc do ogródka na cały dzień poczytać na tarasie, czy nawet się tam zdrzemnąć, próbowalam już, ale szybko robi sie jeszcze zimno. Dzisiaj w Gdańsku 3 stopnie 😭
@Evela.6 dopisz mnie proszę na kolejną wizytę kontrolną na 6 kwietnia. Nic ciekawego, ale przynajmniej jakaś odmiana.
Super, że córcia rośnie zdrowo 🥰 Pogoda niestety do du.py ale może już niedługo będzie lepiej

Robi USG i mówi pielęgniarce i podaje rozmiary.
Ale zrobił to tak szybko że mam nadzieję że czegoś nie policzył.
Też zmierzył tylko jedno jajko a potem wszystkie podawał z wymiarami więc nie wiem albo ma miarkę w oczach albo komputerek szybko mu liczył..[emoji15]
W takim razie miejmy nadzieję, że nie policzył dokładnie i jakieś jajeczka jeszcze się schowały ✊

O kurcze, zaskoczyłaś mnie. Nie mam pojęcia co to jest protokół?
No bo jest protokół długi i krótki. Krótki w jednym miesiącu sie zamyka to jest stymulacja jajników w skrócie. A długi to bierze się najczęściej tabletki antykoncepcyjne przez miesiac przed stymulacja i trwa dłużej :) A gdzie sie leczycie? Bo ja z mężem Invicta Bydgoszcz

Super, dziękuję za odpowiedź :) udało się?
bardzo chciałabym powiedzieć, że tak, ale popełniłam jeden z większych błedów w życiu i podeszłam do in vitro w Niemczech bo tu mieszkam , nie zdając sobie sprawy że są 100 lat za murzynami. w dniu punkcji nie poradzili sobie z nasieniem męża, mimo że nie było złe to nie wiem o co im chodziło, i debili wyjęli moje wszystkie jajka z inkubatora zamiast je zamrozić, tak więc straciłam wszystko, począwszy od masy pieniędzy po jajeczka i stres. pod koniec marca mamy wizytę w Bocianie i jestem totalnie spokojna i dobrej myśli :)

No bo jest protokół długi i krótki. Krótki w jednym miesiącu sie zamyka to jest stymulacja jajników w skrócie. A długi to bierze się najczęściej tabletki antykoncepcyjne przez miesiac przed stymulacja i trwa dłużej :) A gdzie sie leczycie? Bo ja z mężem Invicta Bydgoszcz
Rozumiem dziękuję ! To krótki w takim razie :) w Poznaniu Invimed :)

bardzo chciałabym powiedzieć, że tak, ale popełniłam jeden z większych błedów w życiu i podeszłam do in vitro w Niemczech bo tu mieszkam , nie zdając sobie sprawy że są 100 lat za murzynami. w dniu punkcji nie poradzili sobie z nasieniem męża, mimo że nie było złe to nie wiem o co im chodziło, i debili wyjęli moje wszystkie jajka z inkubatora zamiast je zamrozić, tak więc straciłam wszystko, począwszy od masy pieniędzy po jajeczka i stres. pod koniec marca mamy wizytę w Bocianie i jestem totalnie spokojna i dobrej myśli :)
O kurczę, zupełnie się tego nie spodziewałam, jeśli chodzi o Niemcy, myślałam, że są bardziej do przodu niż u nas! Przykro mi, że coś takiego Cię spotkało. Dobrze, że jesteś spokojna i dobrej myśli :) a w Bocianie w którym mieście? :)

reklama
Rozumiem dziękuję ! To krótki w takim razie :) w Poznaniu Invimed :)
No co Ty nie ma za co, ja sama jestem nowa w tym temacie, powtarzam to co mi lekarz mówił hehe :p właśnie sporo dziewczyn widzę na krótkim ale ja mam amh podobno wysokie że nadaje się na długi protokół i tabletki anty by wyciszyć jajniki

Do góry