reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wtrace sie [emoji3526] Ja miałam 10 pobranych oocytow z czego 8 dojrzałych ale mogli zapłodnić 6, bo taka ustawa i w 3 dobie 5 bardzo pięknych zarodków i jeden sredniaczek.
Miałam gonal + menopur i przez ostatnie 3 dni doszło cetrotide.

Mi nie chodzilo absolutnie o to, ze gonal + menopur to zle rozwiązanie, tylko ze po prostu nie dla kazdego.
Ja na takiej mieszance z 9 pobranych mialam w 3ciej dobie jedna komorke.
A na tej drugiej - 4 blastki. Roznica ogromna.

reklama
Masakra kochane . Koszta są straszne 🙈. Ale czego nie zrobimy żeby mieć przy sobie dzidziusia ❤️. Ja po wczorajszej wizycie w klinice odrazu skontaktowałam się z moja gin (pracuje tez w szpitalu) i wypisze mi skierowanie na praktycznie wszystkie badania 🙏🏻 Na NFZ.
Ja już chyba nawet nie liczę ile wszystko kosztuje. Nie dość że in vitro, leki bez refundacji, wszystkie badania prywatnie to jeszcze koszt pobytu w Pl jakaś 100 za noc za apartament. A ostatnio za wynajem samochodu + paliwo na przejazd do Czech poszło 400 zł za pół dnia. Także już jestem bankrutem a teściowa mnie wczoraj zapytała, czy jak się nie uda to czy spróbuję jeszcze raz... Ale skąd ja mam wziąć pieniądze skoro przylecielismy na minimum 2 miesiące i oboje teraz nie pracujemy 😥 A po powrocie czeka na nas kwarantanna w hotelu za jedyne 9 tys za osobę 🤬 Mam taką presję że szok. No i oczywiście jestem stara na dodatek więc nie mogę czekać na lepsze czasy.
Jak się nie uda to się chyba zabiję

Trzymam kciuki za piękne dojrzałe jajca ✊✊✊powoli a urosną. A w poprzednich procedurach dużo jajeczek było? Transfery sie nie powiodły ?
Dziękuje kochana 😘 niestety nigdy szału nie było, 10, 7, 8 i z ostaniej 4 komórki. Raz ciąża pozamaciczna po transferze ( 10 lat temu) dziś mi lekarz powiedział, ze może mam endometriozę skoro pozamaciczna była🧐🧐🧐, raz biochemiczna. Czas pokaże co nas teraz czeka

Mi nie chodzilo absolutnie o to, ze gonal + menopur to zle rozwiązanie, tylko ze po prostu nie dla kazdego.
Ja na takiej mieszance z 9 pobranych mialam w 3ciej dobie jedna komorke.
A na tej drugiej - 4 blastki. Roznica ogromna.
Ale ja nie mówiłam złośliwie tylko pytałaś koleżanki to stwierdziłam ze będę niekulturalna i sie troszkę wtrącę ☺️☺️☺️Jako wymiana doświadczeń. Mi sie marzy wlasnie taka ilość żeby było co na zapas zamrozić 🙏🙏🙏
A u ciebie faktycznie szok widac zmiana leków posłużyła bardzo jakosci komóreczek

Dziękuje kochana 😘 niestety nigdy szału nie było, 10, 7, 8 i z ostaniej 4 komórki. Raz ciąża pozamaciczna po transferze ( 10 lat temu) dziś mi lekarz powiedział, ze może mam endometriozę skoro pozamaciczna była🧐🧐🧐, raz biochemiczna. Czas pokaże co nas teraz czeka
Czy Ty juz 10 lat walczysz ???

IVM to procedura dojrzewania w lab jakby któraś trzeba było pohodowac, wez a jak nie wykorzystają oddadzą Ci kasę. EmbrioGen T jakieś nowe podłoże, niby lepiej w nim się zarodki rozwijają.. nie wiem ile w tym prawdy, ja w zeszłym roku dwa razy wzielam bo embriolog bardzo chwaliła ale nie wiem czy szczerze czy to marketing
Zapytam , wezmę wszystko byle by pomogło .
Myślisz że lepiej transfer w 3 dobie zrobić ?? Zawsze lepsze warunki w macicy są.
Może by podać 2 w 3 dobie a resztę jak coś wgl będzie to do 5 doby zostawić.
Jak nie będzie co podać to mi 2 tyś zwrócą a wszystko mnie kosztowało ponad 15 tys.

Ja już chyba nawet nie liczę ile wszystko kosztuje. Nie dość że in vitro, leki bez refundacji, wszystkie badania prywatnie to jeszcze koszt pobytu w Pl jakaś 100 za noc za apartament. A ostatnio za wynajem samochodu + paliwo na przejazd do Czech poszło 400 zł za pół dnia. Także już jestem bankrutem a teściowa mnie wczoraj zapytała, czy jak się nie uda to czy spróbuję jeszcze raz... Ale skąd ja mam wziąć pieniądze skoro przylecielismy na minimum 2 miesiące i oboje teraz nie pracujemy 😥 A po powrocie czeka na nas kwarantanna w hotelu za jedyne 9 tys za osobę 🤬 Mam taką presję że szok. No i oczywiście jestem stara na dodatek więc nie mogę czekać na lepsze czasy.
Jak się nie uda to się chyba zabiję
Weź nawet tak nie mów 🙈 a to czemu nie masz refundowanych leków ? Przeszłaś już kilka stymulacji ?

reklama
Do góry