reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wtrace sie [emoji3526] Ja miałam 10 pobranych oocytow z czego 8 dojrzałych ale mogli zapłodnić 6, bo taka ustawa i w 3 dobie 5 bardzo pięknych zarodków i jeden sredniaczek.
Miałam gonal + menopur i przez ostatnie 3 dni doszło cetrotide.

Mi nie chodzilo absolutnie o to, ze gonal + menopur to zle rozwiązanie, tylko ze po prostu nie dla kazdego.
Ja na takiej mieszance z 9 pobranych mialam w 3ciej dobie jedna komorke.
A na tej drugiej - 4 blastki. Roznica ogromna.

reklama
Masakra kochane . Koszta są straszne 🙈. Ale czego nie zrobimy żeby mieć przy sobie dzidziusia ❤️. Ja po wczorajszej wizycie w klinice odrazu skontaktowałam się z moja gin (pracuje tez w szpitalu) i wypisze mi skierowanie na praktycznie wszystkie badania 🙏🏻 Na NFZ.
Ja już chyba nawet nie liczę ile wszystko kosztuje. Nie dość że in vitro, leki bez refundacji, wszystkie badania prywatnie to jeszcze koszt pobytu w Pl jakaś 100 za noc za apartament. A ostatnio za wynajem samochodu + paliwo na przejazd do Czech poszło 400 zł za pół dnia. Także już jestem bankrutem a teściowa mnie wczoraj zapytała, czy jak się nie uda to czy spróbuję jeszcze raz... Ale skąd ja mam wziąć pieniądze skoro przylecielismy na minimum 2 miesiące i oboje teraz nie pracujemy 😥 A po powrocie czeka na nas kwarantanna w hotelu za jedyne 9 tys za osobę 🤬 Mam taką presję że szok. No i oczywiście jestem stara na dodatek więc nie mogę czekać na lepsze czasy.
Jak się nie uda to się chyba zabiję

Trzymam kciuki za piękne dojrzałe jajca ✊✊✊powoli a urosną. A w poprzednich procedurach dużo jajeczek było? Transfery sie nie powiodły ?
Dziękuje kochana 😘 niestety nigdy szału nie było, 10, 7, 8 i z ostaniej 4 komórki. Raz ciąża pozamaciczna po transferze ( 10 lat temu) dziś mi lekarz powiedział, ze może mam endometriozę skoro pozamaciczna była🧐🧐🧐, raz biochemiczna. Czas pokaże co nas teraz czeka

Mi nie chodzilo absolutnie o to, ze gonal + menopur to zle rozwiązanie, tylko ze po prostu nie dla kazdego.
Ja na takiej mieszance z 9 pobranych mialam w 3ciej dobie jedna komorke.
A na tej drugiej - 4 blastki. Roznica ogromna.
Ale ja nie mówiłam złośliwie tylko pytałaś koleżanki to stwierdziłam ze będę niekulturalna i sie troszkę wtrącę ☺️☺️☺️Jako wymiana doświadczeń. Mi sie marzy wlasnie taka ilość żeby było co na zapas zamrozić 🙏🙏🙏
A u ciebie faktycznie szok widac zmiana leków posłużyła bardzo jakosci komóreczek

Dziękuje kochana 😘 niestety nigdy szału nie było, 10, 7, 8 i z ostaniej 4 komórki. Raz ciąża pozamaciczna po transferze ( 10 lat temu) dziś mi lekarz powiedział, ze może mam endometriozę skoro pozamaciczna była🧐🧐🧐, raz biochemiczna. Czas pokaże co nas teraz czeka
Czy Ty juz 10 lat walczysz ???

IVM to procedura dojrzewania w lab jakby któraś trzeba było pohodowac, wez a jak nie wykorzystają oddadzą Ci kasę. EmbrioGen T jakieś nowe podłoże, niby lepiej w nim się zarodki rozwijają.. nie wiem ile w tym prawdy, ja w zeszłym roku dwa razy wzielam bo embriolog bardzo chwaliła ale nie wiem czy szczerze czy to marketing
Zapytam , wezmę wszystko byle by pomogło .
Myślisz że lepiej transfer w 3 dobie zrobić ?? Zawsze lepsze warunki w macicy są.
Może by podać 2 w 3 dobie a resztę jak coś wgl będzie to do 5 doby zostawić.
Jak nie będzie co podać to mi 2 tyś zwrócą a wszystko mnie kosztowało ponad 15 tys.

Ja już chyba nawet nie liczę ile wszystko kosztuje. Nie dość że in vitro, leki bez refundacji, wszystkie badania prywatnie to jeszcze koszt pobytu w Pl jakaś 100 za noc za apartament. A ostatnio za wynajem samochodu + paliwo na przejazd do Czech poszło 400 zł za pół dnia. Także już jestem bankrutem a teściowa mnie wczoraj zapytała, czy jak się nie uda to czy spróbuję jeszcze raz... Ale skąd ja mam wziąć pieniądze skoro przylecielismy na minimum 2 miesiące i oboje teraz nie pracujemy 😥 A po powrocie czeka na nas kwarantanna w hotelu za jedyne 9 tys za osobę 🤬 Mam taką presję że szok. No i oczywiście jestem stara na dodatek więc nie mogę czekać na lepsze czasy.
Jak się nie uda to się chyba zabiję
Weź nawet tak nie mów 🙈 a to czemu nie masz refundowanych leków ? Przeszłaś już kilka stymulacji ?

reklama
Do góry