reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Gratuluję, super wynik! Czym ty teraz byłaś stymulowana?
Przez pierwsze 8 dni, tym na o a później przez 3 dni tym drugim lekiem. Z dawka od paczatku 225
@mala_Mi 80 zapomniałam że mam internetowe konto i tam widać recepyt 🙈🤦‍♀️

Załączniki

• Screenshot_20210311_161831.jpg
    Screenshot_20210311_161831.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 71
  • Screenshot_20210311_161847.jpg
    Screenshot_20210311_161847.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Przecież pomiary na USG i ostateczną waga dziecka to szacunek na podstawie trzech głównych pomiarów. Wtedy pomyłka może być jakieś 10% , wystarczy ze dziecko będzie miało więcej tkanki tłuszczowej na nóżkach. U mnie rzeczywiście była różnica 50 gram, a lekarz młody, rezydent . Myślę że po prostu akurat udało się fajnie zmierzyć albo córka jakaś idealnie wymiarowa była😜
No wlasnie, moj był taki chudy patyk że po urodzeniu okazał się ponad pół kg lżejszy niż usg tydzień przed porodem wskazywało

A to rozumiem ze jesteś po 35rz i mogą więcej zapłodnić ?
Ja jutro mam transfer i nawet nie wiesz jak mocno za nas trzymam kciuki ✊✊✊
Ale jakie kurcze kolorowe skarpetki ja wszystkie mam czarne 😬😬
Niee, lekarz pytał mnie czy wszystkie zapładniamy więc powiedziałam że tak. W tym roku kończę 33 lata. My korzystamy z dawcy nasienia więc może dlatego mogliśmy wszystkie 🤷‍♀️ będzie dobrze ✊✊✊✊✊❤️

Ja już w dwupaku 😍😍😍😍 Bojku nawet lekarz jest w szoku ze tyle mam zarodkow 🤣🤣🤣🤣🙈 embriologowi i położnej mówił że tyle tych dzieciow wyprodukowałam że aż sam jest w szoku i żebym już domu z wielkim. Ogrodem szukała 🤣🤣🤣🤣🙈 teraz najgorsze 2 tygodnie mojego życia 🙈 aby czas szybko zleciał i beta była pozytywna 🙏🙏🙏🙏🙏
Piękny wynik, dzielna Dziewczyna! Teraz dbaj o siebie, o Was❤️ musi być dobrze, trzymam kciuki

Niee w 3 dobie, ale sam lekarz był w szoku... A ja się tak bałam ze cała telepalam. Jak pytałam o to ile jest zarodkow 🙈 powiedział że wszystkie są bardzo ładne i powinno więcej niż połowa dotrwać do 5 doby. No czas pokaże. W poniedziałek mam dzwonić.
No to nadal dobrze wróży bo przy takiej ilości jak się równo rozwijają i są 8A lub 8B to szansa ze conajmniej połowa dotrwa do 5 doby.. A jak dobre macie nasienie bo w tej dobie się właśnie wlacza dodatkowo genom plemnika więc jak dobre to spokojnie z 9 myślę że przynajmniej z 5 zostanie. Ja z 6 tylko pęcherzyków mialam 5 dojrzałych, wszystkie zapłodnione i wszystkie 5 były nadal w 3 dobie z czego 3 blastocysty silne finalnie wiec nawet 60% jak widzisz a przy ostatniej stymulacji jeszcze dobre nasienie nam się akurat trafiło stąd dobry wynik. Powodzenia w testowaniu !

Dziewczyny właśnie jestem po rozmowie z lekarzem, z tych moich 11 Osteocytow (10 zaplodnilo się poprawnie i powstało 9 pięknych zarodkow [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]jeden dziś biorę ( lekarz odradzał aby wziąść 2) jestem pełna wiary i nadzieji. W końcu 8 moich maleństw zostaje w klinice [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] ale jestem szczęśliwa. W poniedziałek mam dzwonić do lekarza i mi powie ile zamrożą. Panie Boże niech będzie tylko. Dobrze [emoji120][emoji120][emoji120][emoji120][emoji120]
Ale pięknie się zaplodnily[emoji3590] będzie małe przedszkole jak po wszystkie wrócisz [emoji6] ogromne kciuki żeby dzisiejszy z Wami zostal[emoji3590][emoji110]

Niee, lekarz pytał mnie czy wszystkie zapładniamy więc powiedziałam że tak. W tym roku kończę 33 lata. My korzystamy z dawcy nasienia więc może dlatego mogliśmy wszystkie 🤷‍♀️ będzie dobrze ✊✊✊✊✊❤️
Bo to super ☺️ Trzymam kciukasy bardzo bardzo mocno ❣️❣️✊✊✊
Ja sie zaczynam obawiać ile mi z tych pięknych 6 z 3 doby do jutra sie uchowa. Mam nadzieje ze będzie co mrozić ...
masz jakieś specjalne zalecenia ?

reklama
Do góry