Martaem1983
Fanka BB :)
3Teraz tylko bym chciała,aby natura sama oczysciła.I mam pytanie ile po poronieniu lekarze każą wam czekać,ile cykli?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
3Teraz tylko bym chciała,aby natura sama oczysciła.I mam pytanie ile po poronieniu lekarze każą wam czekać,ile cykli?
Startowałam z 21No moja skleroza mnie powala. Muszę jakieś tabsy zacAc brać
No serio, wylecialo mi to z głowy
A z jakiego poziomu allo startowałaś?
Hhistero robi się między 10 a 20 dniem cykluBo histero jest przed okresem? Chyba w drugiej połowie cyklu? Oby się udało :-) bo ja już żyje twoim transferem a co dopiero Ty...
Ściskam Cię mocnoDziewczyny dziś mój 7dpt i zrobiłam bete oczywiście negatywnapowtórzę, że jeszcze dla kliniki 10 dpt, ale już jest bez szans. To była blastka 5aa, taka ładna i nie dała rady.
Bardzo bardzo mi przykro masz prawo do swojego bólu i żałoby... A jak już będziesz gotowa to spróbujecie jeszcze raz można po 2/3 miesiącach a ile masz jeszcze zarodków?Cześć
U mnie niestety źle wieści,na dzisiejszej 5 weryfikacji był zarodek ,ale nie było akcji serca.zatrzymała się w 6T.Teraz mam czekać na samoistne poronienie A jeśli już nic nie pomoże to wtedy do szpitala na zabieg ale w ostateczności.
Nie wiem co było przyczyną 1 próba i tak nam się trafiło.Zarodki były geneteczynie przebadane ,ale coś nie zagrało![]()
Nie do końca umiem odpowiedzieć na twoje pytanie, ale powiem co wiem, może sama ogarniesz.
Jeżeli nie masz miesiączek to nie produkujesz estradiolu i progesteronu. Na sztucznym cyklu my chcemy zablokować owulacje jak w tabletkach antykoncepcyjnych, przy odpowiednio wysokim stężeniu tej owulacji u nas nie będzie. Czyli robimy coś co Ty jakby masz w pakiecie. Potrzebujemy wzrost ebdonetrium od 8mm do 12mm maksymalnie. No i teraz pytanie czy u Ciebie cienkie znaczy 8mm czy 4mm. Ogółem na sztucznym cyklu dzien transferu nie ma znaczenia, no ale bez przesady nie będzie stymulowany rozrost przez 30dni. Ogółem jak endonetrium słabo rośnie to zwiększa się dawki estrofemu, potem włącza się progesteron... pytanie czy tylko te dwa hormony są nam potrzebne? Niby do implantacji potrzeba jest odpowiednia dawka progesteronu i zdrowy zarodek. Pytanie raczej jest czy twój organizm już się wyciszył po poronieniu? a to czasem nawet najlepsze badanie Ci nie powie. Są teorie, ze niby łatwiej zajść w ciąże po poronieniu. Czy to prawda nie wiem...
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Endometrium nie ma nawet 2mm w 14 dniu cyklu. Nic.. biorę estrofem... w przyszły piątek kontrola jak będzie rosło endometrium to spróbujęNie do końca umiem odpowiedzieć na twoje pytanie, ale powiem co wiem, może sama ogarniesz.
Jeżeli nie masz miesiączek to nie produkujesz estradiolu i progesteronu. Na sztucznym cyklu my chcemy zablokować owulacje jak w tabletkach antykoncepcyjnych, przy odpowiednio wysokim stężeniu tej owulacji u nas nie będzie. Czyli robimy coś co Ty jakby masz w pakiecie. Potrzebujemy wzrost ebdonetrium od 8mm do 12mm maksymalnie. No i teraz pytanie czy u Ciebie cienkie znaczy 8mm czy 4mm. Ogółem na sztucznym cyklu dzien transferu nie ma znaczenia, no ale bez przesady nie będzie stymulowany rozrost przez 30dni. Ogółem jak endonetrium słabo rośnie to zwiększa się dawki estrofemu, potem włącza się progesteron... pytanie czy tylko te dwa hormony są nam potrzebne? Niby do implantacji potrzeba jest odpowiednia dawka progesteronu i zdrowy zarodek. Pytanie raczej jest czy twój organizm już się wyciszył po poronieniu? a to czasem nawet najlepsze badanie Ci nie powie. Są teorie, ze niby łatwiej zajść w ciąże po poronieniu. Czy to prawda nie wiem...
Strasznie przykroDziewczyny dziś mój 7dpt i zrobiłam bete oczywiście negatywnapowtórzę, że jeszcze dla kliniki 10 dpt, ale już jest bez szans. To była blastka 5aa, taka ładna i nie dała rady.
hej bardzo mi przykro,czy moge zapytac czy robilas tez badanie pgs ( czyli sprawdzajace wszystkie chromosomy) czy tulko pgd pod konkretna chorobe?Cześć
U mnie niestety źle wieści,na dzisiejszej 5 weryfikacji był zarodek ,ale nie było akcji serca.zatrzymała się w 6T.Teraz mam czekać na samoistne poronienie A jeśli już nic nie pomoże to wtedy do szpitala na zabieg ale w ostateczności.
Nie wiem co było przyczyną 1 próba i tak nam się trafiło.Zarodki były geneteczynie przebadane ,ale coś nie zagrało![]()
Jesli samoistne to mozesz w nast cyklu podchodzic do nast transferu,jesli bedziesz musiala do szpitala isc ,mi kazal 6 miesiecy odczekac,poniewaz zarodki lubia sie implantowac w bliznie ,w ktorej jest bardzo zle ukrwienie i z tego powodu nie przezywaja .Takie cos uslyszalam.I musialam czekac.Teraz tylko bym chciała,aby natura sama oczysciła.I mam pytanie ile po poronieniu lekarze każą wam czekać,ile cykli?
Ja poroniłam 23 lutego i mam podejsc drugi raz do transferu teraz pod koniec marca. I nie czekam na kolejny cykl. Nie mam owulacji więc u mnie to trochę inaczej wygląda. Obyś nie musiała czekać tyle co ja... Ponad 2 miesiąceTeraz tylko bym chciała,aby natura sama oczysciła.I mam pytanie ile po poronieniu lekarze każą wam czekać,ile cykli
Moje miasto ❤Aaaa... cos pozytywnego ode mnie dziewczyny, co się często nie zdarza
Jadę na następny weekend z przyjaciółką do Torunia... Poszwędamy się, do Ciechocinka na spacer skoczymy, jakaś mała popijawa wieczorem... Ale się cieszę...
Za starych dobrych czasów podróży służbowych dużo czasu spędziłam w Toruniu... Strasznie tęsknię za walizką, torebką, torba z laptopem i szpilkami w jednym momencie![]()