reklama
bazylia128
Fanka BB :)
tak ci sie tylko wydaje Sprobuj 1 dzien 2, 3 i to juz bedzie sukces Ja nie mialam z tym problemow bo bardzo lubialam mieso i warzywa - mam nadzieje ze mi wroca dawne smakiJak mialabym wykluczyc i cukier i biala mąkę to chyba wole byc gruba [emoji38]
Aduś16
Szyjka opadła?? Jak Ty to mogłaś sama wyczuc jak to jest naprawdę daleko aby dosięgnąć... Moze to rozpulchnienie od leków ale nie szyjka....Dziewczyny pomocy!
Jestem w 5 tygodniu ciąży 1 dniu. Codziennie wkładam sobie progesteron i dzisiaj czuje że moja szyjka macicy bardzo opadła. Teraz to zaobserwowałam przy wkładaniu progesteronu
annemarie
Polac jejJak mialabym wykluczyc i cukier i biala mąkę to chyba wole byc gruba [emoji38]
Gonia0605
To wszystko prawda co piszesz, ale dzisiaj dodatkowo przemawiaja przez ciebie emocje, rozżalenie i ogromną presja po zabiegu... Żadne gwałtowne ruchy nic nie rozwiążą teraz. Za chwilę będziesz miała zarodki, po które będziesz chciała wrócić, bez niego będzie ciężko. Ile masz lat?Ja juz z nim wiele razy rozmawiałam ostatni raz 5tygodnie temu i powiedzialam że oficjalnie chce rozwodu i żeby się wyprowadził bo nie mam i tak w nim ani wsparcia ani pomocy jakiejkolwiek obiecał ze się zmieni. Na obietnicy się skończyło. Po 10 latach próśb i obietnic mam już dość. Zasługuje na więcej. A na pewno nie na to że mnie ciągle oszukuje.
motylek24
Wiadomo stres zawsze jest, musisz przetrwać i odsunąć od siebie złe myśli. Jesteś w domu czy nadal pracujesz.Założenie szu na szyjkę tzw elected procedure na wczesnym etapie zanim zaczyna się skracac.. omówiłam dwie opcje jakie mi zaproponowała lekarka i ta ma większy sens. W pierwszej ciąży mialam założony szew ratunkowo w 23tc gdzie zamknięta część miala już tylko 1cm i szew wytrzymał do końca wiec aby uniknąć procedury ratunkowej zakładamy teraz w 14tc.. w Polsce 2 lekarzy powiedziało mi że profilaktycznie juz raczej nie zakładają tylko monitorują i jak się skraca. Jednak nie da się co tydzień monitorować a jak się nagle skróci to może być duzo niebezpiecznej. Dwóch angielkich lekarzy poparło moja decyzję, mimo małego bardzo ryzyka komplikacji podczas założenia szwu i po korzyści mogą być duże wyższe.. ale to malutkie ryzyko nadal jest i to siedzi mi w głowie.. Nawet zakazalam mężowi do czasu po zabiegu oglądać rzeczy dla dziecka
Aduś16
W domu pracuje, tu jest moje biuro od roku już. Na zwolnienie się nie wybieram bo tu nie dająWiadomo stres zawsze jest, musisz przetrwać i odsunąć od siebie złe myśli. Jesteś w domu czy nadal pracujesz.
No czuje wyraźną zmianę że od wczoraj jakby bardzo się obniżyłaSzyjka opadła?? Jak Ty to mogłaś sama wyczuc jak to jest naprawdę daleko aby dosięgnąć... Moze to rozpulchnienie od leków ale nie szyjka....
motylek24
Myślę że i tak staraj się w tych newralgicznych tygodniach czyli od 20 tc do 30 tc sporo odpoczywać. Po tym czasie jeśli szyjka będzie trzymała prawdopodobieństwo porodu przedwczesnego jest dużo niższe.W domu pracuje, tu jest moje biuro od roku już. Na zwolnienie się nie wybieram bo tu nie dają
Wymaz przed założenie szwu pobierają?
reklama
Gonia0605
Odpal sobie, a potem przykryj talerzykiem żeby zgasła, zobaczysz czy nie kopciKuwa, nie wiem w sumie po co mi taka wielka świeca. Jak Placek do mnie sapał to mówiłam że ją zaraz w aucie odpalam bo taka piękna
Ja codziennie używam tych małych podgrzewaczy i nie mam sadzy . Tylko sam kurz
Podziel się: