reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny pomocy!
Jestem w 5 tygodniu ciąży 1 dniu. Codziennie wkładam sobie progesteron i dzisiaj czuje że moja szyjka macicy bardzo opadła. Teraz to zaobserwowałam przy wkładaniu progesteronu

reklama
Dziewczyny pomocy!
Jestem w 5 tygodniu ciąży 1 dniu. Codziennie wkładam sobie progesteron i dzisiaj czuje że moja szyjka macicy bardzo opadła. Teraz to zaobserwowałam przy wkładaniu progesteronu
Szyjka opadła?? Jak Ty to mogłaś sama wyczuc jak to jest naprawdę daleko aby dosięgnąć... Moze to rozpulchnienie od leków ale nie szyjka....

Ja juz z nim wiele razy rozmawiałam ostatni raz 5tygodnie temu i powiedzialam że oficjalnie chce rozwodu i żeby się wyprowadził bo nie mam i tak w nim ani wsparcia ani pomocy jakiejkolwiek obiecał ze się zmieni. Na obietnicy się skończyło. Po 10 latach próśb i obietnic mam już dość. Zasługuje na więcej. A na pewno nie na to że mnie ciągle oszukuje.
To wszystko prawda co piszesz, ale dzisiaj dodatkowo przemawiaja przez ciebie emocje, rozżalenie i ogromną presja po zabiegu... Żadne gwałtowne ruchy nic nie rozwiążą teraz. Za chwilę będziesz miała zarodki, po które będziesz chciała wrócić, bez niego będzie ciężko. Ile masz lat?

Założenie szu na szyjkę tzw elected procedure na wczesnym etapie zanim zaczyna się skracac.. omówiłam dwie opcje jakie mi zaproponowała lekarka i ta ma większy sens. W pierwszej ciąży mialam założony szew ratunkowo w 23tc gdzie zamknięta część miala już tylko 1cm i szew wytrzymał do końca wiec aby uniknąć procedury ratunkowej zakładamy teraz w 14tc.. w Polsce 2 lekarzy powiedziało mi że profilaktycznie juz raczej nie zakładają tylko monitorują i jak się skraca. Jednak nie da się co tydzień monitorować a jak się nagle skróci to może być duzo niebezpiecznej. Dwóch angielkich lekarzy poparło moja decyzję, mimo małego bardzo ryzyka komplikacji podczas założenia szwu i po korzyści mogą być duże wyższe.. ale to malutkie ryzyko nadal jest i to siedzi mi w głowie.. Nawet zakazalam mężowi do czasu po zabiegu oglądać rzeczy dla dziecka
Wiadomo stres zawsze jest, musisz przetrwać i odsunąć od siebie złe myśli. Jesteś w domu czy nadal pracujesz.

W domu pracuje, tu jest moje biuro od roku już. Na zwolnienie się nie wybieram bo tu nie dają
Myślę że i tak staraj się w tych newralgicznych tygodniach czyli od 20 tc do 30 tc sporo odpoczywać. Po tym czasie jeśli szyjka będzie trzymała prawdopodobieństwo porodu przedwczesnego jest dużo niższe.
Wymaz przed założenie szwu pobierają?

reklama
Do góry