reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję dziewczyny, za te kilka dni największego wsparcia jakie dostałam kiedykolwiek w trakcie tej nierównej walki o dziecko. Na razie się od Was wyłączę, na nic bym się tu nie zdała ;) wszystkim życzę jak najlepiej, zasługujecie na wszystko co najlepsze! Dbajcie o siebie, dziękuję Wam raz jeszcze za każde słowo <3
Zrób co czujesz że będzie dla Ciebie najlepsze, ale może nie zostawaj z tym sama... Rozumiem jak bardzo Ci ciężko i rozumiem, że chcesz odpocząć... Odzywaj się jeśli będziesz potrzebowała... ❤️❤️❤️❤️

reklama
Ja już po narazie jest 10 dużych mam pociągnąć stymulacje jeszcze 2 dni w niedzielę kontrola czy coś się wykluje jeszcze bo jest drobnica..... Mam doła,,,,, @Brakujemiwiary kochana jesteś ze tak o mnie myślisz, ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Nie smuc się!! Będzie dobrze ✊✊✊✊ ty idziesz długim protokołem jak dobrze pamiętam 🤔?? Przewiduję Ci punkcję na środę - czwartek ✊✊✊✊✊ zobaczysz 😘😘 zemnie czasami czarownica wychodzi i przewiduje przyszłość 🤣🤣🤣🙈a przewiduję Ci jeszcze cudowne maleństwo ❤️❤️❤️ będzie dobrze ✊✊✊❤️doczekałam twych wyników więc ide męża budzić na antybiotyk (jeszcze biedny podczas remontu który sam zreszta wymyślił zapalenia oskrzeli się nabawil :/ i uwierzcie mi ze go pierwszy raz w takim stanie widzę... I uprzedzam pytania to na pewno nie covid bo go już przechodził i oprócz wstrętnego kaszlu nic mu nie dolega)

to moja druga stymulacja, w pierwszej mialam na pocxatku bemfole 150 a potem 225 ale bylo duzo niedojrzalych plus czesc sie zle zaplodnila, teraz od poczatku dali mi 225 ale chyba nie spodziewali sie reakcji takiej. chcialabym miec kilka zarodkow bo robie badania genetyczne ze wzgledu na powracajace porononia. moj doktor powiedzial ze nie liczy na wiecej nic 2-3 zdrowe zarodki na 8 blastek. zobaczymy ile dotrwa, cudow sie nie spodziewam bo napewno jakosc bardzo spadla z iloscia
225 to duzo przy takim AMH. Ja dostałam 225x2 potem 6x150 i koniec i było 17 dojrzałych komórek. A z tymi zarodkami to może niespodzianka będzie :-) u nas 16 komórek zapłodnionych i 8 blastocyst. Dwie dziewczynki w brzuchu zdrowe reszta czeka. Trzymam kciuki :-)

Estriadol myślę że jeszcze ciut podskoczy bo jeszcze dziś mam zastrzyk a dopiero jutro ovitrelle. Boziu nawet nie wiesz jak sie ciesze ❤️❤️❤️❤️ mam nadzieję że coś z tego będzie 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Co do estradiolu to zależy jaka dawka leków jest, potrafi pod koniec podskoczyć 1000 dziennie. Jednak ten wzrost to wynik dojrzewania już tych większych komórek. Raczej tak jak annemarie pisała 6-7 komórek, ale kto wie:-) co do progesteronu to u mnie w kibice granica jest 1,5 na transfer. Zatem jesteś w granicznych wartościach. Ja na koniec stymulacji miałam progesteron 0,6. Dobrze, ze kończą stymulację już, bo to progesteron nadnerczowy a nie ten jajnikowy i on potrafi dużo zamieszania zrobić. No, ale przy niskim AMH duże dawki leków się bierze to może on łatwiej idzie do góry.

Ja już po narazie jest 10 dużych mam pociągnąć stymulacje jeszcze 2 dni w niedzielę kontrola czy coś się wykluje jeszcze bo jest drobnica..... Mam doła,,,,, @Brakujemiwiary kochana jesteś ze tak o mnie myślisz, ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Nie wiesz ile będzie dojrzałych komórek. Są dziewczyny które mają 8 pęcherzyków i 7 dobrych do zapłodnienia komórek. A są takie co mają 16 pęcherzyków i 6 dojrzałych komórek. Nie łap doła czekaj :-) u nas było tylko 6 komórek i mamy syna:-) nie liczy się ilość tylko jakość.

Zgadza sie, tyle ze ona byla glupia, nie posluchala i teraz juz jest duzo gorzej.
Mam nadzieję, ze jestes na antykach i nie masz okresu, bo tylko to pomaga zatrzymac endomende. Bez tego bedzie sie rozrastac.
Nie jestem
U mnie nikt jej do dzis nie zdiagnozowal oficjalnie... ten jeden lekarz byl na zastepstwo na 1 wizyte a kolejny juz uznal ze jak chcemy zajsc w ciaze to w zasadzie ciaze leczy endometrioze a laparoskopia jest ryzykowna dla komorek jajowych (jajnikow) i ze nie ma sensu jej robic tylko ivf
I tak od tamtej pory jestem po 3 stymulacji
Ja poza 2 objawami wspomnianymi i brakiem ciazy nie mam zadnych objawow...

Co do estradiolu to zależy jaka dawka leków jest, potrafi pod koniec podskoczyć 1000 dziennie. Jednak ten wzrost to wynik dojrzewania już tych większych komórek. Raczej tak jak annemarie pisała 6-7 komórek, ale kto wie:-) co do progesteronu to u mnie w kibice granica jest 1,5 na transfer. Zatem jesteś w granicznych wartościach. Ja na koniec stymulacji miałam progesteron 0,6. Dobrze, ze kończą stymulację już, bo to progesteron nadnerczowy a nie ten jajnikowy i on potrafi dużo zamieszania zrobić. No, ale przy niskim AMH duże dawki leków się bierze to może on łatwiej idzie do góry.
W sumie teraz mialam dawkę 225. Wcześniej stymulowana byłam dawka 200 i sama stymulacja trwała długo więc lekarz od razu teraz dał większą. Ten dzisiejszy wynik jest w 11 dniu stymulacji (bez 11 zastrzyku) a tamten był w 15 dniu stymulacji. Przed otrivielle. Mam nadzieję że coś z tego będzie. Wtedy pobrali 16 a 11 było dojrzałych z tego do 5 doby dotrwały 3.

Ostatnia edycja:
reklama
Estriadol myślę że jeszcze ciut podskoczy bo jeszcze dziś mam zastrzyk a dopiero jutro ovitrelle. Boziu nawet nie wiesz jak sie ciesze ❤️❤️❤️❤️ mam nadzieję że coś z tego będzie 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Ja chyba jutro z ciekawości zadzwonię do kliniki jakie mi wyszły wyniki hormonów ☺️ Choć w sumie trochę sie boje. To wszystko tak szybko sie dzieje... i sprawnie tylko patrzeć kiedy cos pójdzie znowu nie tak.
Trzymam kciuki za poniedziałek. ✊✊

Do góry