wlasnie ja jesten po puncji i mega tez naprodukowalam, dzwonila embriolog ze pewnie beda gorszej jakosci jak tyle:/ ciekawe jestrm co dr Przybycien Ci powie, on jest super specjalista. jedynie kolejki do niego mega pdstraszaja:/ powodzeniaNarazie grzeje stołeczek i wysiaduje jajca na grzedzie w poczekalni... Czuję jakby miały mi eksplodować jajniki ewidentnie stymulacja działa, ciekawe czy coś jeszcze uroslo? Ciekawe czy nawet jak urosną, pobiorą to czy będą jakościowo dobre? Czy wg dojdzie do skutku żeby choć jeden zarodek był.... Mam same czarne scenariusze w których za efekty końcowe obwiniam siebie... Jeszcze po rozmowie z genetyk mąż doszedł do wniosku że chce abyśmy odrazu 2 zarodki(jeśli je uzyskamy) przebadali żeby nie czekać i zwiększyć szanse. Oczywiście zgodziłam się ale zaczęłam się zastanawiać nad tym że nie wiem czy kasy nam starczy na to wszystko a zostało mi jeszcze tylko 16 tyś jeszcze dobrze się nie zaczęło a już mam kryzys i czuje ze znów p ham się w depresję
reklama
Paolaplo
Aktywna w BB
Mam jednak nadzieje ze będą dobre ile pobrali?wlasnie ja jesten po puncji i mega tez naprodukowalam, dzwonila embriolog ze pewnie beda gorszej jakosci jak tyle:/ ciekawe jestrm co dr Przybycien Ci powie, on jest super specjalista. jedynie kolejki do niego mega pdstraszaja:/ powodzenia
38 ale do zaplodniemia poszlo 25, musze brac heparyne i diostinex teraz bo jest bardzo duze ryzyko hiperki. moj doktor myslal ze bedzie ok 20. troche sie boje ze stymulacja byla skopana zobaczrmy ile ostanie sie do 5 dobyMam jednak nadzieje ze będą dobre ile pobrali?
Paolaplo
Aktywna w BB
No to faktycznie dużo, masz wysokie AMH? Ja tez miałam pełne jajniki, ale niestety niewiele się nadawało do zapłodnienia. Białko, dużo wody (naprawdę duuuuuzo) i będzie dobrze :* to i dostinex uchroniły mnie przed nasilona hiperka38 ale do zaplodniemia poszlo 25, musze brac heparyne i diostinex teraz bo jest bardzo duze ryzyko hiperki. moj doktor myslal ze bedzie ok 20. troche sie boje ze stymulacja byla skopana zobaczrmy ile ostanie sie do 5 doby
fajnie ze Ci pomoglo mam nadzieje ze tez sie uchronie ja puki co leze glowmie i duzo pije. staram sie jesc kurczaczka. AMH ok 5 niby duzo na moj wiek bo w styczniu skonczine 37 lat. chyba lekarze nigdt nie wiedza do konca jsk organizm zaaraguje. u mnie juz 6 odpadlo z tyvh 25, ale najwiekszy odsiew podejrzewam w dobie 5 bedzie. ile u Ciebie dotrwalo?No to faktycznie dużo, masz wysokie AMH? Ja tez miałam pełne jajniki, ale niestety niewiele się nadawało do zapłodnienia. Białko, dużo wody (naprawdę duuuuuzo) i będzie dobrze :* to i dostinex uchroniły mnie przed nasilona hiperka
Paolaplo
Aktywna w BB
To dość wysokie AMH. U mnie tez podobny wynik no tak, zawsze organizm może jakiegoś figla spłatać... u mnie do zapłodnienia nadało się sześć, z czego jedna nie podjęła rozwoju, jeden swiezak był podany, trzy trzydniowe i jedna blastocysty zamrożonefajnie ze Ci pomoglo mam nadzieje ze tez sie uchronie ja puki co leze glowmie i duzo pije. staram sie jesc kurczaczka. AMH ok 5 niby duzo na moj wiek bo w styczniu skonczine 37 lat. chyba lekarze nigdt nie wiedza do konca jsk organizm zaaraguje. u mnie juz 6 odpadlo z tyvh 25, ale najwiekszy odsiew podejrzewam w dobie 5 bedzie. ile u Ciebie dotrwalo?
Dziękuję... wspolczuje serdecznie...Ja zanim potwierdziłam endometriozę laparoskopowo miałam bardzo bolesne okresy (w sumie od zawsze), na które (również od zawsze) brałam antykoncepcję (i to pomagało). Schody zaczely się jak odstawiłam anty żeby zachodzić w ciążę, wszystko niby było ze mna ok, ale po sześciu miesiącach zaczęłam odczuwać bóle w pachwinie/nodze i w trakcie okresu przy wyproznianiu. Potem już było tylko gorzej, dosłownie z tygodnia na tydzień, endometrioza mnie niemal unieruchomiła. Poszłam z tymi ultra bólami do noweho ginekologa i ten już w trakcie badania palcami wyczuł unieruchomiona szyjkę macicy. W międzyczasie zwykle usg transwaginalne wykazało torbiele czekoladowe na obu jajnikach. Potem usg endometriozy w szpitalu medicover i raz dwa operacja...5 godzin na stole, ale uwolnili mi wszystkie widoczne ogniska, w tym jelita i nerwy podbrzuszne (stad bóle w nogach). I tak jak było wszystko super, przez rok, tak po stymulacji do ICSI niestety wróciły bóle przy wyproznianiu i w niektórych Pozycjach w seksie...miesiąc temu skonczylam nawet w trakcie miesiaczki na SORze, bo jakiś dziwny silny ból mi promieniował w bok...żadne badanie nie potwierdziło niczego innego niż najprawdopodobniej zrosty endo (ale bez specjalistycznych badań to jest wróżenie z fusów). No, ale liczyłam się z takim skutkiem po stymulacji Czego się nie robi dla gówniaków
Czyli u mnie potwierdzaja sie i nakladaja dwie rzeczy:
Bol w trakcie okresu przy wyproznianiu
Bol podczas seksu w niektorych pozycjach (gdzies z boku go czuje).
Jeden lekarz w usg wykonanym bardzo dokladnie widzial zwapnienia i recznym badaniu jak mnie dotknal to myslalam ze sie zes ram! Z bolu... czyli pewnie tam sa ogniska ...
Ehhh jak teraz znalezc w waw lekarza ktory skieruje na laparoskopie na nfz?
podeszlam do 3 stymulacji i czekam na info o zamrozonych zarodkach i zastanawiam sie: podchodzic do transferow czy zajac sie laparoskopia najpierw? Juz jestem i tak po stymulacji... to kwestia czy transfer w koncu sie uda. Przyczyna nieplodnosci u mnie nie jest zdiagnozowana (4 x transfer beta 0)
dodam ze mialam histeroskopie i w niej czysto - brak zrostow
fajnie ze udalo sie cos zamrozic, mam nadzieje ze u mnie trz cos dotrwaTo dość wysokie AMH. U mnie tez podobny wynik no tak, zawsze organizm może jakiegoś figla spłatać... u mnie do zapłodnienia nadało się sześć, z czego jedna nie podjęła rozwoju, jeden swiezak był podany, trzy trzydniowe i jedna blastocysty zamrożone
reklama
annemarie
Fanka BB :)
No przy tulu kciukach musi,po Ovitrelle jeszcze podrosnaEstriadol myślę że jeszcze ciut podskoczy bo jeszcze dziś mam zastrzyk a dopiero jutro ovitrelle. Boziu nawet nie wiesz jak sie ciesze mam nadzieję że coś z tego będzie
Podziel się: