reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Fiuuu nadrobiłam 😂 myślałam, że zastane 43564257 stron 😎

życzę wszystkim dobrego i owocnego piątku 😘
Moje dzisiejsze śniadanie 🤦🏼 (Trzeba spróbować ten wczorajszy wypiek🤣)

Załączniki

• B642D921-C801-4205-A1BB-6618C73132CE.jpeg
    B642D921-C801-4205-A1BB-6618C73132CE.jpeg
    227,5 KB · Wyświetleń: 71
  • CC961041-32E2-48D2-9A3B-235D5C582322.jpeg
    CC961041-32E2-48D2-9A3B-235D5C582322.jpeg
    176,1 KB · Wyświetleń: 67
Ewunka
Podejrzewam ze i ja mam endomende a mam tez pcos. Jak doprowadzilas do laparoskopii? Bo mi nikt nie chce zrobic... brak objawow - jakby endomenda tym sie nie charakteryzowala. W histeroskopii czysto ale przy droznosci jajowodow bolalo jak ch... odczuwam czasem bol podczas seksu a czasem... w odbycie... sorry za opis ale czy i jakie mialas objawy endomendy zanim zobaczyli w laparoskopii?
Ja zanim potwierdziłam endometriozę laparoskopowo miałam bardzo bolesne okresy (w sumie od zawsze), na które (również od zawsze) brałam antykoncepcję (i to pomagało). Schody zaczely się jak odstawiłam anty żeby zachodzić w ciążę, wszystko niby było ze mna ok, ale po sześciu miesiącach zaczęłam odczuwać bóle w pachwinie/nodze i w trakcie okresu przy wyproznianiu. Potem już było tylko gorzej, dosłownie z tygodnia na tydzień, endometrioza mnie niemal unieruchomiła. Poszłam z tymi ultra bólami do noweho ginekologa i ten już w trakcie badania palcami wyczuł unieruchomiona szyjkę macicy. W międzyczasie zwykle usg transwaginalne wykazało torbiele czekoladowe na obu jajnikach. Potem usg endometriozy w szpitalu medicover i raz dwa operacja...5 godzin na stole, ale uwolnili mi wszystkie widoczne ogniska, w tym jelita i nerwy podbrzuszne (stad bóle w nogach). I tak jak było wszystko super, przez rok, tak po stymulacji do ICSI niestety wróciły bóle przy wyproznianiu i w niektórych Pozycjach w seksie...miesiąc temu skonczylam nawet w trakcie miesiaczki na SORze, bo jakiś dziwny silny ból mi promieniował w bok...żadne badanie nie potwierdziło niczego innego niż najprawdopodobniej zrosty endo (ale bez specjalistycznych badań to jest wróżenie z fusów). No, ale liczyłam się z takim skutkiem po stymulacji 🤷🏻‍♀️ Czego się nie robi dla gówniaków

Tak okrągła karpatka ☺️ Taką mam blachę i wykorzystałam 🤣

To wpadajcie z @Gonia0605, zjadłam tylko mały kawałeczek 😇 trzeba zjeść poradzę śniadanie, a to był taki wstęp 😎
Otwieraj, pod drzwiami stoimy 😜. Jadlabym 😋
Ja wczoraj zrobiłam jogurtowe z malinami - wyszło takie kwaśne że gębę wykrzywia😂

Hej kochane.
10 marca mam pierwsza wizytę . 24 lutego robiłam drożność po wrześniowej ciąży pozamacicznej (prawy jajowod). Wynik : jajowody zupełnie niedrożne . Załamka . Wie o tym tylko mój nazyczony z którym jestem od 4 lat. Chciałabym porozmawiać o tym z moimi rodzicami ale sama nie wiem jak im o tym powiedzieć , ze jestem bezpłodna . Tak bardzo się cieszyli jak im w tamtym roku powiedziałam ze mam pozytywne testy . Czuje ze nie zawiodłam tylko siebie jako kobieta ale i innych . Pełno znajomych,zachodzą w ciąże jedno po drugim . A ja ? Co zrobiłam źle ? W pracy wiedzieli ze idę na drożność . Nakłamalam ze wszystko ok . Tak bardzo chcemy dziecka . Moja gin twierdzi ze oprócz tych jajowodów wszystko u mnie ok . Owulacja , hormony i wogole . No ale co z tego ... wszyscy widza wiecznie uśmiechnięta szczęśliwa Monike a serce i dusze mam rozwalona na strzępy . Może podzielicie się swoją historia ... będzie mi lżej ❤️
Też mam odbywa jajowody niedrożne. Najpierw było wszystko ok. Potem torbiele, zrosty, jeden niedrożny na końcu już obydwa. Staraliśmy się już parę lat przed diagnozą (ok 4 lata), bez żadnego skutku. Pamiętam dokładnie ten dzień jak lekarz przyszedł juz po obchodzie mi powiedzieć ze mam niedrożne jajowody i pozostało mi in vitro, zrobił to z wielkim taktem...... a ja .....poczułam chyba ulgę, że w końcu zaczniemy działać w temacie in vitro bo ileż można słuchać, że wszystko dobrze powinno się udać a tu nic. Oczywiście, że wolałabym zajść w ciążę naturalnie bez tego stresu emocjonalnego, ogromnych pieniędzy ale kazdego dnia dziękuję Bogu i lekarzom za cud in vitro bo dzięki niemu juz niedługo zostanę mamą, mogłam wogóle próbować 😊. Nigdy nie czułam się bezpłodna poprostu akurat mnie dopadła ta przypadłość tak jak kogoś inne choroby, a pozostaje in vitro wiec można dalej działać, nie jest się skazanym na bezczynność. Wiem, że jest ciężko, tez mieliśmy wzloty i upadki ale warto było. Obecnie nie mamy już żadnych zarodków a nie chcemy żeby nasze dziecko było jedynakiem ale zobaczymy co życie pokaże, cieszymy się tym co mamy, za tydzień mam termin porodu 😅😍 także działaj, to Twoje życie, Twoja historia zawalcz, żeby skończyła się dobrze 😊

reklama
Do góry