reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

o kuwa!

ja też rozpuszczałam dwoma bo tyle było w opakowaniu :eek::eek: mi został lek :p :p

ciekawe czy coś zrąbałam 🤔🤔
Ja miałam menopur 75 i we fiolce jeszcze został lek dzisiaj był 7 zastrzyk. Ale nie wiem co mogłam schrzanić z gonalem miałam brać 150j, tez 7 dzien a rano udało sie podac Ok 90j i tuba pusta 🤦‍♀️

reklama
Czemu masz pozniej nie jeździć?
Aaa dzieci i brak auta? Nie do ogarnięcia dla mnie. Ja bez auta jestem jak bez ręki [emoji16]
Kupowałam mieszkanie w takiej lokalizacji, żeby nie jeździć autem właśnie. A potem musiałam zacząć. Ogółem szkoła druga strona ulicy, przedszkole żłobki, moja praca i przychodnia 5-10min spacerek z wozkiem. Ja potrzebuje na drugi koniec Warszawy jechać to mam metro 5 min pod domem co w korkach nie stroi itp. Ale mieszkanie mam 3 pokojowe w cenie segmentu pod Warszawa. A i nawet 15min mam do PKP gdybym chciała do koleżanki pojechać. No ogółem lokalizacyjny raj dla mnie dla dzieci. Tylko ten cholerny metraż... dlatego jak nie mogę teraz jeździć a potem raczej sama z dwoma fotelikami biegać nie będę bo wózek nie mieści mi się do auta. To wole sprzedać. Już kiedyś tak czekaliśmy ze sprzedażą bo się wahaliśmy i straciliśmy pieniądze. A auto jest jeszcze na gwarancji z salonu full opcja, lepiej sprzedać teraz niż za 2 lata bo nowe auta szybko tracą na wartości. Może później kupię większe...

Problem z tym, ze mamy dwa auta. Jedno kombi 5 osobowe i tam wszyscy się pomieścimy i drugie. To moje to auto 4 osobowe bo do tej pory wszędzie dało się zaparkować i mieściliśmy się wszyscy. Teraz jak z trójką dzieci będę gdzieś jechać to za małe to auto, bo syn siedziałby z przodu. A najistotniejsze wózek mi się nie zmieści do bagażnika.
To zmien na drugie kombi,mlody moze na foteliku z przodu,a wozek do bagaznika.
Ja mam dwa wozki,jeden w domu i na poruszanie sie wokol,drugi na stale w aucie,zeby wiecznie nie przekladac.
Pytanie czy w tym drugim kombi masz 3 isofixy na tylnej kanapie.?
Nie wiem w czym twoj synek w tej chwili siedzi ale do tego jeszcze dwa maxi cosi i tez bedzie mega scisk.

Ewunka
Podejrzewam ze i ja mam endomende a mam tez pcos. Jak doprowadzilas do laparoskopii? Bo mi nikt nie chce zrobic... brak objawow - jakby endomenda tym sie nie charakteryzowala. W histeroskopii czysto ale przy droznosci jajowodow bolalo jak ch... odczuwam czasem bol podczas seksu a czasem... w odbycie... sorry za opis ale czy i jakie mialas objawy endomendy zanim zobaczyli w laparoskopii?
Ja miałam straszne bóle no i pojawiła się torbiel na jajniku ( od tego się zaczęło) i wtedy laparo i usunięcie.
A by zobaczyć zrosty to rezonans magnetyczny z kontrastem tylko ....kontrast nie do żyły A taka wielka szczykawka taki żel w odbyt.
Po stymulacjach wodniak jajowodu i jego usunięcie, potem drugi .... po 3 stymulacjach torbiel 10 cm która potrzebowała konsultacji onkologicznej- ja byłam po 3 lampara w ciągu roku i miałam dość powiedziałam że się już nie kroję bo na moim brzuchu można grać w kółko i krzyżyk.....
Onkolog zgodził mi się na 4 stymulacjie Ale ostatnią A w klinice zgodzili się na transfer z ta torbiela ( mimo że torbiele powyżej 4 cm powinno się usunąć) Zaszłam w ciążę Marcelina dała torbieli w ryja od mamusi 😁I obecnie ma 1 cm .
Ciąża mi wyciszyła endometrioze.

Problem z tym, ze mamy dwa auta. Jedno kombi 5 osobowe i tam wszyscy się pomieścimy i drugie. To moje to auto 4 osobowe bo do tej pory wszędzie dało się zaparkować i mieściliśmy się wszyscy. Teraz jak z trójką dzieci będę gdzieś jechać to za małe to auto, bo syn siedziałby z przodu. A najistotniejsze wózek mi się nie zmieści do bagażnika.
A w kombi zmieszcza Ci sie 3 foteliki z tylu? Ja mam mazde w kombi, kawal auta i 3 fotleiki z tylu nie wchodzs w gre.
Poza tym jak syn bedzie w szkole, a Ty będziesz musiala ogarnac zakupy czy lekarza z dziewczynkami to auto Ci sie przyda...

reklama
Kupowałam mieszkanie w takiej lokalizacji, żeby nie jeździć autem właśnie. A potem musiałam zacząć. Ogółem szkoła druga strona ulicy, przedszkole żłobki, moja praca i przychodnia 5-10min spacerek z wozkiem. Ja potrzebuje na drugi koniec Warszawy jechać to mam metro 5 min pod domem co w korkach nie stroi itp. Ale mieszkanie mam 3 pokojowe w cenie segmentu pod Warszawa. A i nawet 15min mam do PKP gdybym chciała do koleżanki pojechać. No ogółem lokalizacyjny raj dla mnie dla dzieci. Tylko ten cholerny metraż... dlatego jak nie mogę teraz jeździć a potem raczej sama z dwoma fotelikami biegać nie będę bo wózek nie mieści mi się do auta. To wole sprzedać. Już kiedyś tak czekaliśmy ze sprzedażą bo się wahaliśmy i straciliśmy pieniądze. A auto jest jeszcze na gwarancji z salonu full opcja, lepiej sprzedać teraz niż za 2 lata bo nowe auta szybko tracą na wartości. Może później kupię większe...
Aha. Stracic to ono juz stracilo, ale fakt, jak ma sie nie przydać to pewnie lepiej sprzedac.

Do góry