reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam pytanie wczoraj miał transfer i doktor kazała mi w sobotę zbadać progesteron i jak będzie poniżej 20 to dołożyć jeszcze tabletki. Akurat mam teraz wyjazd do małej miejscowości i tam jest 1 laboratorium czynie w sobotę i wynik miałabym za 4 dni więc tak myślę, że może jutro zrobię koło 14 badanie, myślicie, że tak będzie ok?

Hej dziewczyny :) Czy w dniu punkcji, tuż po niej zostawalyscie jakiś czas w klinice? Czy od razu po do domku?
To zależy jak czujesz się po znieczuleniu. U mnie w klinice kazali leżeć godzinkę czy 2. Pielegniarka sama mówi, kiedy można iść.
Mam pytanie wczoraj miał transfer i doktor kazała mi w sobotę zbadać progesteron i jak będzie poniżej 20 to dołożyć jeszcze tabletki. Akurat mam teraz wyjazd do małej miejscowości i tam jest 1 laboratorium czynie w sobotę i wynik miałabym za 4 dni więc tak myślę, że może jutro zrobię koło 14 badanie, myślicie, że tak będzie ok?
Mysle ze lepiej badanie w sobotę robić. Duzo wyników i leków musi być robionych o konkretnych godzinach i nie dopuszcza się większych odstepstw.
Dziękuję :) jutro mam punkcję i w sumie nie zapytalam ile to potrwa. A wiesz może kiedy dadzą znać ile komórek się nadaje?
Zwykle tego samego dnia. To zależy od kliniki.

reklama
Hej dziewczyny :) Czy w dniu punkcji, tuż po niej zostawalyscie jakiś czas w klinice? Czy od razu po do domku?
Ja punkcje zawsze miałam o 9 i po 11 szlam do domu. Jak sie na spokojnie wybudzilam i zeszla kroplowka. Lekarz jeszcze mnie wolal do siebie, zeby dac recepty i powiedziec ile komorek udalo sie pobrać. Na nastepny dzien dzwonił embriolog z informacja jakie komorki byly i ile udalo sie zaplodnic.

Do góry