reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tez mam pytanie odnosnie in vitro :D
Chy ktoras z Was mialam EmbryoGen ? Wczoraj sporo o tym czytalam i zastanawiam sie czy warto. Podobno zalecane jest jesli byly wczesniejsze poronienia 🤔
Ja miałam. Moja lekarka zalecała mi przy drugim transferze. Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie ale transfer udany😀

Ja nie mam jak Ty w nace napisane prawdopodobieństwa. U mnie jest napisane na wyniku trisomia 13 : wynik prawidłowy. No to jak prawidłowy to luz. I tak kobiecie powiedziałam. Powiedziała mi jeszcze ze amnio to przy ryzyku 1:100 bo poniżej jest ryzyko wysokie a od 1:100 do 1:1000 średnie a powyżej 1000 niskie. Jakoś tak, tylko wiesz badanie NT kości nosowej itp to nie są super skuteczne markery. Poprawny wynik to poprawny wynik i tyle.
No ale NT 1.4 a NT graniczne 2.5 to różnica a oba mieszczą się w normie. Nic nie mówiła lekarka odnośnie NT 2.4 ? U mnie w wyniku Nifty Pro jest wyliczone prawdopodobieństwo dla 3 podstawowych trisomii i jest w milionach a jeden w bilionach a 3 inne mają podane tylko niskie prawdopodobieństwo

Histero jak najbardziej .
Ja przed transferem miałam 3 ....
Styczeń wszystko ok
Sierpień stan zapalny endometrium i polipy .wycięte i 3 antybiotyki na stan zapalny .
To badanie na jakieś białko CD 138 z jego udziałem powodzenie na transfer to 0 .
Koleżanka teraz będzie miała transfer i chciała to sprawdzić ale jak mówisz badanie 2600zl i czas oczekiwania na wynik ok 2 tyg I jeśli pozytywny to 2 tyg antybiotyku .
Wymyslilysmy drogę na skróty 😂 może Ci się spodoba bierze te 3 antybiotyki bez badania 😁 tak jakby dało + .
I jest przeleczona ( potrzebnie lub nie )
I zaczyna właśnie estrofen do transferu
Lekarz musiałby zapisać te 3 antybiotyki bez badania najpierw, a nie wiem czy by zechciał...
Poza tym to nie rozwiązuje sprawy ewentualnych polipów czy endometriozy...

@Gonia0605 leć po zarodek i transferuj, trzymam za Ciebie kciuki że się uda✊ a faceta kopnij potem w tyłek. Sama czekam na to, mam nadzieję że przynajmniej twój nie znalazł sobie du*y na boku jak mój 🤨
FACECI są BEZNADZIEJNI!! Dwa dni temu po 15 latach małżeństwa z dwójką nastoletnich dzieci mąż mojej przyjaciółki oznajmił ze odchodzi. Tak po prostu z dnia na dzień... Lepiej odpuścić niż się męczyć
Ejjjjj, przytulam mocno ❤️😥❤️

Lekarz musiałby zapisać te 3 antybiotyki bez badania najpierw, a nie wiem czy by zechciał...
Poza tym to nie rozwiązuje sprawy ewentualnych polipów czy endometriozy...
Powiedzmy że mogę zabawić się w lekarza i spróbować Ci je przepisać 😉
Endometrioze histero nie potwierdzasz tylko laparo- ale ta wiedza nic na nie da na tym etapie.
Polipy no jakby było to podczas histero by je wycieli fakt.

Nie ma to jak wpis profesjonalistki 😊. To co ja czuję i wiem Ty nazywasz oficjalną terminologią. I nie będę liczyć na cud, że facet mi z dnia na dzień dorośnie. Popełniłam błąd wychodząc za niego, wtedy może podobała mi się perspektywa 'zaopiekowania się' ukochanym człowiekiem. W praktyce to holowanie przez życie pasożyta. Który nie tylko nic nie daje, ale wyciąga całą energię i radość życia. Bo nie wystarczy ślizgać się przez życie na moich plecach. Trzeba jeszcze sprawić, aby ta żona nie wierzyła w siebie i nie miała siły zawalczyć o lepsze życie dla siebie. Dlatego mówię dość.
Tak trzymać ❤️. Jesteś silna i to też przetrwasz ❤️. Jesteś mądra, sympatyczna i ładna ( tak, wiem, że uważasz inaczej 😜) - na pewno gdzieś czeka na ciebie prawdziwa miłość i właściwa osoba ❤️

Nie kochana , EmbryoGen . Tez mialam embrio glue przy crio, beta rosla ale ale ciaza sie nie rozwijala .
Z neta :
EmbryoGen to pierwsze podłoże z GM-CSF do hodowli zarodków, którego wysoka skuteczność w zmniejszeniu ryzyka poronień została udokumentowana.
EmbryoGen dedykowany pacjentkom, które w przeszłości doświadczyły poronień lub u których podejrzewa się takie ryzyko. Zastosowanie EmbryoGen po zapłodnieniu in vitro zwiększa szanse na utrzymanie ciąży.
Oooo, to nie słyszałam o tym :) Myślę ,że warto spróbować :)

reklama
Do góry