reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tez mam pytanie odnosnie in vitro :D
Chy ktoras z Was mialam EmbryoGen ? Wczoraj sporo o tym czytalam i zastanawiam sie czy warto. Podobno zalecane jest jesli byly wczesniejsze poronienia 🤔
Ja miałam. Moja lekarka zalecała mi przy drugim transferze. Nie wiem czy to miało jakieś znaczenie ale transfer udany😀

Ja nie mam jak Ty w nace napisane prawdopodobieństwa. U mnie jest napisane na wyniku trisomia 13 : wynik prawidłowy. No to jak prawidłowy to luz. I tak kobiecie powiedziałam. Powiedziała mi jeszcze ze amnio to przy ryzyku 1:100 bo poniżej jest ryzyko wysokie a od 1:100 do 1:1000 średnie a powyżej 1000 niskie. Jakoś tak, tylko wiesz badanie NT kości nosowej itp to nie są super skuteczne markery. Poprawny wynik to poprawny wynik i tyle.
No ale NT 1.4 a NT graniczne 2.5 to różnica a oba mieszczą się w normie. Nic nie mówiła lekarka odnośnie NT 2.4 ? U mnie w wyniku Nifty Pro jest wyliczone prawdopodobieństwo dla 3 podstawowych trisomii i jest w milionach a jeden w bilionach a 3 inne mają podane tylko niskie prawdopodobieństwo

Histero jak najbardziej .
Ja przed transferem miałam 3 ....
Styczeń wszystko ok
Sierpień stan zapalny endometrium i polipy .wycięte i 3 antybiotyki na stan zapalny .
To badanie na jakieś białko CD 138 z jego udziałem powodzenie na transfer to 0 .
Koleżanka teraz będzie miała transfer i chciała to sprawdzić ale jak mówisz badanie 2600zl i czas oczekiwania na wynik ok 2 tyg I jeśli pozytywny to 2 tyg antybiotyku .
Wymyslilysmy drogę na skróty 😂 może Ci się spodoba bierze te 3 antybiotyki bez badania 😁 tak jakby dało + .
I jest przeleczona ( potrzebnie lub nie )
I zaczyna właśnie estrofen do transferu
Lekarz musiałby zapisać te 3 antybiotyki bez badania najpierw, a nie wiem czy by zechciał...
Poza tym to nie rozwiązuje sprawy ewentualnych polipów czy endometriozy...

@Gonia0605 leć po zarodek i transferuj, trzymam za Ciebie kciuki że się uda✊ a faceta kopnij potem w tyłek. Sama czekam na to, mam nadzieję że przynajmniej twój nie znalazł sobie du*y na boku jak mój 🤨
FACECI są BEZNADZIEJNI!! Dwa dni temu po 15 latach małżeństwa z dwójką nastoletnich dzieci mąż mojej przyjaciółki oznajmił ze odchodzi. Tak po prostu z dnia na dzień... Lepiej odpuścić niż się męczyć
Ejjjjj, przytulam mocno ❤️😥❤️

Lekarz musiałby zapisać te 3 antybiotyki bez badania najpierw, a nie wiem czy by zechciał...
Poza tym to nie rozwiązuje sprawy ewentualnych polipów czy endometriozy...
Powiedzmy że mogę zabawić się w lekarza i spróbować Ci je przepisać 😉
Endometrioze histero nie potwierdzasz tylko laparo- ale ta wiedza nic na nie da na tym etapie.
Polipy no jakby było to podczas histero by je wycieli fakt.

Nie ma to jak wpis profesjonalistki 😊. To co ja czuję i wiem Ty nazywasz oficjalną terminologią. I nie będę liczyć na cud, że facet mi z dnia na dzień dorośnie. Popełniłam błąd wychodząc za niego, wtedy może podobała mi się perspektywa 'zaopiekowania się' ukochanym człowiekiem. W praktyce to holowanie przez życie pasożyta. Który nie tylko nic nie daje, ale wyciąga całą energię i radość życia. Bo nie wystarczy ślizgać się przez życie na moich plecach. Trzeba jeszcze sprawić, aby ta żona nie wierzyła w siebie i nie miała siły zawalczyć o lepsze życie dla siebie. Dlatego mówię dość.
Tak trzymać ❤️. Jesteś silna i to też przetrwasz ❤️. Jesteś mądra, sympatyczna i ładna ( tak, wiem, że uważasz inaczej 😜) - na pewno gdzieś czeka na ciebie prawdziwa miłość i właściwa osoba ❤️

Nie kochana , EmbryoGen . Tez mialam embrio glue przy crio, beta rosla ale ale ciaza sie nie rozwijala .
Z neta :
EmbryoGen to pierwsze podłoże z GM-CSF do hodowli zarodków, którego wysoka skuteczność w zmniejszeniu ryzyka poronień została udokumentowana.
EmbryoGen dedykowany pacjentkom, które w przeszłości doświadczyły poronień lub u których podejrzewa się takie ryzyko. Zastosowanie EmbryoGen po zapłodnieniu in vitro zwiększa szanse na utrzymanie ciąży.
Oooo, to nie słyszałam o tym :) Myślę ,że warto spróbować :)

reklama
Do góry