reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Gratulacje!!!! Ja tez się cieszyłam, że zrobiłam ten test,.Ja mam 37l i ryzyko mi podstawowe wychodziło 1:173 masakra. Jeden bliźniak NT 1,9 crl 71cm i ryzyko 1:695 drugi NT 2,4 crl 73 1:285 lekarka ucieszyła się, że zrobiłam NACE i po temacie było. A tak to człowiek by się stresował....poza tym ona długo walczyła, żeby ten drugi dał się zmierzyć, aż zaczęła pukać w brzuch to się obrócił a potem znowu tyłem....
Dzięki a powiedz czy mówiła coś o NT 2.4 że gdyby nie NIPT można by się tym martwić?? Mnie trochę NT 2.1 zmartwiło bo u syna na etapie chyba kilku dni wcześniej było tylko 1.4. Czyli jeśli w NIPT ryzyko wyszło 1 do milionów to nie przejmować się takim NT ?

reklama
A co mam zrobić? Zostawić ten zarodek w zamrażarce? Mogę sama wychować dziecko. Poradzę sobie.
Kochana a nie możesz poczekać z transferem trochę? Nie wiem. Może miesiac lub dwa? Przez Twoje słowa przebija duzo smutku ale i złości. Rozumiem, że masz ciezki okres w życiu. Czy to na pewno dobry moment na zabieranie maluszka? Może powinnaś najpierw uspokoić emocje troszeczkę?

Dziewczyny a jakieś opinie o Oviklinice któraś się tam leczy ?
Hej ja się nie leczyłam w Oviklinice ale tam pracuje mój dr Pierzynski i polecam z całego serca ,nigdy mnie nie zbył zawsze odpisał zawsze doradził i podejście do pacjenta ma naprawdę dobre cudowny człowiek 🥰🥰My mieliśmy In Vitro w Białymstoku bo tam tez pracuje w Medicover a transfery robi w Szpitalu

Przepraszam jeśli uraziła Ciebie moja wypowiedz .Ciężka to jest decyzja
Nie chodzi o to że mnie uraziłas, tylko o to że chyba nie do końca znasz prawne regulacje w Polsce. Bez podpisu męża nic nie mogę zrobić. Mogę to zrobić z nim albo wcale. A nie wyobrażam sobie po prostu zostawić zarodek w zamrażarce.
Niektóre małżeństwa są kontynuowane przez kredyt hipoteczny (we frankach 😉), nasze przez zarodek i in vitro...

reklama
Do góry