reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

O dziwo jakoś mam stłumione emocje że nawet płakać nie mam siły.
Leżę i myślę co robić dalej...
Musisz przemyslec zmiane kliniki. Czasami dobrze jest wprowadzic takie zmiany. albo chociazby lekarza. Chociaz ja tam sie trzymalam swojego prawie trzy lata. Zamiast lekarza zmienialam poporstu metody, badania i leki - bylam juz z nim tak zrzyta ze pozwalal mi na wszystko co wymyslalam ;) To byla twoja pierwsza procedura? Dobrzez sie stymulujesz? Implantacja jakas byla?

reklama
Tak miał dokładnie 48h, 11.08 o godzinie 11 była punkcja a 13.08 o godzinie 11.30 transfer, podali taki bo pobrali tylko 1 komórkę a podobno rozwijał się prawidłowo i lekarz powiedział, że teraz "wszystko albo nic". Dlatego taką miałam panikę do badań prenatalnych. Też już mamy wóz 😛, ale leży w kartonie, miał być za 6tygodni przesłali po 3dniach.
Jak mozesz to wstaw tez na ciezarowki chetnie zobacze - ja jestem w swoim zakochana ;) U mnie tez jeden zarodek ;) z calej procedury ;)

Musisz przemyslec zmiane kliniki. Czasami dobrze jest wprowadzic takie zmiany. albo chociazby lekarza. Chociaz ja tam sie trzymalam swojego prawie trzy lata. Zamiast lekarza zmienialam poporstu metody, badania i leki - bylam juz z nim tak zrzyta ze pozwalal mi na wszystko co wymyslalam ;) To byla twoja pierwsza procedura? Dobrzez sie stymulujesz? Implantacja jakas byla?
Tak pierwsza i pierwszy transwer udany do 8tc
Drugi transwer bera tylko 23
Trzeci nic a nic.
Stymuluje raczej dobrze nawet po zwyklym Clo.
Tylko ta ciaza nie chce pojac dalej.

Pieknie i wszystko dobrze sie konczy❤
Sama nie moge w to szczerze uwierzyc ze to sie dzieje naprawde. Wiesz ze ten lęk (a chyba pamietasz co sie dzialo na poczatku) jeszcze we mnie sie tli? Mam porobione wszystkie mozliwe badania genetyczne, wszystkie usg, chodze do najlpeszych lekarzy w rejonie, skrupulatnie biore leki i stosuje sie do wszystkich zalecen. Czesto sie modle przez pol nocy - wczesniej daleko mi bylo do tych modlacych sie. Tylu lekarzy mnie straszylo porodem przedwczesnym i powiklaniami w ciazy. Na badaniach prenatalnych tez mi wyszlo bardzo wysokie ryzyko porodu przedwczesnego. Ciaza odpukac ksiazkowa. Szyjka caly czas podomykana, duzo wod plodowych, niunia caly czas rozwija sie jak w zegarku. Ja niestety bardzo cierpialam z powodu powiklan pocovidowych - ten nos to byl koszmar - teraz juz troche lepiej ale ile ja pracy i wysilku wlozylam w to zeby sie jakos doprowadzic do normalności. Trzy razy na dzien robie specjalnie kupionym nebulizatorem inhalacje. Mam wypozyczona lampe z osrodka zdrowia z jakims swiatlem spolaryzowanym i naswietlam codziennie zatoki. Aplikuje najlepsze wody morskie do noska, w aptekach mam specjalnie modyfikowana masc do nosa no i w srode mam ostatnie SIODME juz plukanie u laryngologa. Zrobie naprawde wszystko zeby Natalka miala sie dobrze i byla zdrowa ale nie ukrywam ze na te pierwsze swieta chciala bym juz byc z nia w domku ;) Marzymy o tym zeby w swieta sie zamknac przed wszystkimi i juz wspolnie cieszyc sie soba ;) Tym bardziej ze Łukasz ja zobaczy dopiero przy wyjsciu ze szpitala.

Tak pierwsza i pierwszy transwer udany do 8tc
Drugi transwer bera tylko 23
Trzeci nic a nic.
Stymuluje raczej dobrze nawet po zwyklym Clo.
Tylko ta ciaza nie chce pojac dalej.
Czyli sa to poronienia nawykowe. Chyba jest tez taki watek na bb. Robilas jakies dodatkowe badania? U mnie zawsze bylo tak ze implantacja byla ale albo ciaza biochemiczna albo puste jaja. Ja zrobila w koncu cala immunologie i genetyke w kotrej nic nie wyszlo. Chyba musialam trafic na ten wlasciwy zarodek - ostatnio doszlam do wnoisku ze mam taka przypadlosc ze moge rodzic tylko plci zenskiej no ale tego sie juz nie dowiem. Zrob koniecznie krzywa glukoze z insuliną - u mnie insulinooporonosc byla bardzo wysoka - w zasadzie poczatki cukrzycy typu2 - ani jeden lekarz nie zlecil mi tego badania bo bylam szczupla - zrobilam sama i jak sie wzielam za siebie to wszystkie wyniki mocno podskoczyly w gore a i samopoczucie MEGA ;) proponuje Ci jak wszystkim tutaj duzo ruchu. Ja kochalam biegac. Nawet jesli nie masz problemow zdrowotnych czy zwiazanych z waga to bardzo dobrze robi na glowe, na dalsze plany zwiazane z leczeniem i nie tylko, na samopoczucie, zmeczysz sie dotlenisz, lepie spisz i masz to poczucie ze robisz cos dla siebie - a w tym szczegolnym dla nas czasie nie mozemy o sobie zapominac i traktowac sie naprawde wyjatkowo.

Czekam na wiosnę 😂😂

A tak serio to zawsze jestem do tylu i już nie ma na co odpowiadać 😜
Do końca marca muszę skończyć z cyckowaniem 😑 a pod koniec kwietnia wizyta. I jazda z koksem ✊🏻
Wow to dajesz czadu ;) Super ty zawsze bylas konkretna i szlas prosto do celu ;) teskno tu za toba to wez sie troche zmobilizuj i popisz z nami tym bardziej ze przed toba znowu dosc spięty czas ;) Ja chetnie poogladam twoje wypieki i posilki bo zawsze wygladaly obłednie i zdrooowwwoooo ;)

zaczelysmy 36 tydzien :o :tak:i nawet jeszcze brzuch mi nie opadl.
Boziu ja nie mogę uwierzyć że to już lada moment i będziecie razem z Natalka cieszyć się sobą. Pamiętam twoje przeboje na początku jak to było... I wiesz co mimo wszystko zazdroszczę Ci. Ile bym dala żeby być na twoim miejscu nawet sobie z tego sprawy nie zdajesz 😔 mam nadzieję że i mi kiedyś będzie dane być w ciąży i cieszyć się (wbrew pozorom bardzo tego się boję) zbliżającym porodem. Mam nadzieję że ta stymulacja przyniesie mi upragnione maleństwo. Jutro się okaże czy szykujemy się do punkcji czy dalej stymulacja. Mam nadzieję że to już będzie koniec bo serioo nie mam gdzie się wbijać już 🙈z lewej strony mam tak brzuch napuchniety że to bajka. Jak bylam w ciąży to sobie wkręciłam że właśnie z tej strony jest maleństwo... Dopiero teraz do mnie doszlo że to zrosty są tak duże 🙈 ja już ledwo chodzę, byłam przed chwilą z psem i do sklepu na róg (jakieś 200m) szłam 5 minut 🤦‍♀️ wszystko mnie boli.... Eh... Zniosę wszystko byle by być na takim etapie jak ty jesteś 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏 jeśli okaże się że znów transfer odroczony to od kwietnia zaczynam znów badania robić wszystkie bo znów straciły ważność :/ (to bez sensu że one są tylko pół roku ważne... Tyle kasy człowiek wydaje i jeszcze co pół roku badania musi robić :/) i wiecie co doszlam do wniosku ze tym razem po transferze będę normalnie pracować... Uważając na sobie ale będę pracować... Żeby nie myśleć tak... Dobrze pisałyście mi po pierwszym transferze że lepiej nie brać l4... Eh.... Czas pokaże jak to u mnie będzie... Mam nadzieję że wszystko się poukłada i razem z @KarolaJ @Wesoła_Aga @Evela.6 @fredka84 (mam nadzieję że o nikim nie zapomniałam.) już niedługo będziemy wymieniać się ciążowymi dolegliwościami

reklama
Hej dziewczyny jutro idę na podgląd ile jajek udało się wyhodować mam nadzieję że będzie dobrze
Trzymam kciuki ✊✊✊na którą mam wizytę? ja też mam jutro 🙈 u mnie w sobotę było 11 jajcow, mam nadzieję że jeszcze coś uroslo... Chodź tu o jakość chodzi a nie o ilość 🙈 ale w sumie jak będzie więcej to może więcej dojrzałych i więcej dojdzie do 5 doby 🤔🤔🤔🤔 trzymam kciuki za nas ✊✊✊✊✊

Do góry