reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie pierwsza wizyta styczeń 2020, wtedy lekarz powiedział że bez invitro nie damy rady. Nie zdecydowaliśmy sie. W marcu zaczełam zmieniać zdanie, ale zaczeła sie pandemia. W lipcu kolejna wizyta z decyzją, ze próbujemy. Od razu w sierpniu pierwsza stymulacja nieudania 9 komórek 6 sie zapłodniło 1 dotarła do blastocysty - po badaniu wadliwa. Druga stymulacja wrzesień - 2 zdrowe zarodki , 12 października transfer, obydwa się zaimplantowały, ale w 8tc jedno serduszko przestało bić. Obecnie mam 22 tc.
Czyli liczyć trzeba od lipca do 12 października. (3 m-ce)

reklama
Dopiero wstępnie orientuje się w temacie :)
Z tego co już doczytałam, to szanse na powodzenie są dość niskie i to że nie teoretycznie nie mam problemów z zajściem w ciążę nie ma znaczenia. Zanim zaczęłam czytać forum, to myślałam, że przebadają zarodek, transferują i już.
Czyli kosztowo to może wynosić nawet 30 tysięcy? Ja dodatkowo jestem w takiej sytuacji, że moja wada genetyczna jest bardzo rzadka i nie jest to żadna ze standardowych.
no to też pytanie do kliniki i genetykow. ja pisałam o standardowym pgs czyli takim screeningu wszystkich chromosomow. W invicta mają cennik również innych badan w konkretnym genie to potrafi kosztować 25k( możliwe że u Ciebie musi być taka opcja ale może nie). ... Jeśli napiszesz maila do invicta to tam są koordynatorki i pewnie najwięcej się dowiesz zanim dojdzie do wizyty.

no to też pytanie do kliniki i genetykow. ja pisałam o standardowym pgs czyli takim screeningu wszystkich chromosomow. W invicta mają cennik również innych badan w konkretnym genie to potrafi kosztować 25k( możliwe że u Ciebie musi być taka opcja ale może nie). ... Jeśli napiszesz maila do invicta to tam są koordynatorki i pewnie najwięcej się dowiesz zanim dojdzie do wizyty.
Ja za każdy zarodek w Invictie płaciłam 2 tyś.

Ja za każdy zarodek w Invictie płaciłam 2 tyś.
przy pgs-screening wszystkich chromosomow- takie są koszty badania-ok. 2000 za zarodek, choć przy 4 zarodkach o ile pamiętam było chyba ok. 6200(taka promocja;). Ja zrobiłam to badanie i za 5 zarodków placilismy ok. 7500. Ale koszt 25k to jest koszt gdy robi się jakieś bardziej zaawansowane badania w przypadku szukania w jakichś konkretnych genach. Screening jest robiony metodą fish A to inne to chyba tyle kosztuje bo je inaczej wykonuja( tak mi się wydaje).

Kobietki kochane,mam pozwolenie od swieżo upieczonej mamy,zeby Wam oglosic,zeeeeee......

Anetka,miala cc 24 lutego o 15.30 spowodowane wysokim cisnieniem Poli,wiec byla szybka akcja.
Adas wazy 2650 i ma 51 cm
Pola wazy 2360 i ma 49 cm.

Zostaja w szpitalu na 10 dni,Adas zlapal jakiegos wirusa i jest na antybiotyku.
Mama Aneta," chodzi na rzesach" i ma Meksyk (cytujac) bo maluchy nie chca pic a logiczne ze musza,takze caly czas z tym walczy i nie ma czasu bąka pusic.
Jak sie ogarnie,na pewno wszystko Wam opisze .Jak mi pozwoli wrzuce wam fotke.
Trzymajmy kciuki zeby wszyscy zdrowi wrocili do domku ❤🧡💛💚💙💜🤎

Kobietki kochane,mam pozwolenie od swieżo upieczonej mamy,zeby Wam oglosic,zeeeeee......

Anetka,miala cc 24 lutego o 15.30 spowodowane wysokim cisnieniem Poli,wiec byla szybka akcja.

Mama Aneta," chodzi na rzesach" i ma Meksyk (cytujac) bo maluchy nie chca pic a logiczne ze musza,takze caly czas z tym walczy i nie ma czasu bąka pusic.
Trzymajmy kciuki zeby wszyscy zdrowi wrocili do domku ❤🧡💛💚💙💜🤎
Gratulacje!!! Dużo zdrówka dla dzieciaczków i mamusi. Czekamy na zdjęcia jeśli pozwoli. Btw piękne imiona 💙💓

Trzymajmy kciuki zeby wszyscy zdrowi wrocili do domku [emoji173][emoji3448][emoji169][emoji172][emoji170][emoji171]🤎
Oby laktacja ruszyła, wtedy bedzie duuzo latwiej. Grubt, ze maluszki zdrowo na swiecie juz sa. Przekaz wielkie buziaki [emoji8][emoji8][emoji8]
I duzo sil dla Mamy [emoji4][emoji4]

reklama
Do góry