No zobaczymy jak zrobię betę co powiedzaTo moze dlatego tylko do testu ? Ja mam wskazania,ale ginekolog zastapil mi to Aspiryna
reklama
bazylia128
Fanka BB :)
A mozesz cos napiscac o 35 i 36 tygodniu - ja ciagle w stresie - dzisiaj mi Zocha opowiadala ze u niej w rodzinie dziecko na koncowce ciazy zawinelo sie w pepowineDziwne podejście lekarzy, 28tc przeżywalność dziecka jest już dość spora ale nadal duże ryzyko wad wczesniaczych. Wczesna ciaza to jednak przeżywalność po przedwczesnym porodzie jest 0.. Znam to dla każdego tygodnia prawie bo kiedyś każdy tydzień to był jak kamień milowy.. Bądź spokojna, napewno jesteś w dobrych rękach.
Aduś16
Od 34 tc jest już bezpiecznie, bo problemy wczesniacze są mniej prawdopodobne, generalnie mówiono mi byle do 34tc.. owinięcie pępowina to juz inna sprawa chyba zdarza się skrajnie rzadko... Nie wkrecaj sobie plis, rodzisz CC tak ?A mozesz cos napiscac o 35 i 36 tygodniu - ja ciagle w stresie - dzisiaj mi Zocha opowiadala ze u niej w rodzinie dziecko na koncowce ciazy zawinelo sie w pepowine
Oj to prawdaMy z imieniem dla dziewczynki nie mielismy problemu ale w razie chlopca to katastrofa.Albo jest w bliskiej rodzinie albo zle sie kojarzy albo mial je ktos kogo nie lubilismyJak musisz wybrac imie dla dziecka to nagle zdajesz sobie sprawę z tego ilu ludzi nie lubisz [emoji16][emoji16] Kazde imie Ci się z kims kojarzy [emoji23]
Ja nie robilam i nie widzialam 2 kresek,mam za to wynik betyNa wszelki wypadek potuptam już na allegro, kupię Pink. Niech leżą i czekają. Wiem, że beta najbardziej wiarygodna, ale chciałabym, takie mam marzenie, zobaczyc choc raz w życiu dwie kreski na teście :-)
Aduś16
Dokladnie, ale do tego duzo imion jak dla mnie nie pasują zwyczajnie do dziecka, do dorosłego już tak. Mnie jeszcze jedno się podoba Kuba ale a) kojarzy mi się źle byłym b) Kubusiow pełno juz na każdym krokuJak musisz wybrac imie dla dziecka to nagle zdajesz sobie sprawę z tego ilu ludzi nie lubisz [emoji16][emoji16] Kazde imie Ci się z kims kojarzy [emoji23]
bazylia128
tak. Wiesz to nie jest tak ze szukam ale jak mi taka mało myslaca opowiada to zaraz az sie plakac chce bo wyobraznia pracuje ;(Od 34 tc jest już bezpiecznie, bo problemy wczesniacze są mniej prawdopodobne, generalnie mówiono mi byle do 34tc.. owinięcie pępowina to juz inna sprawa chyba zdarza się skrajnie rzadko... Nie wkrecaj sobie plis, rodzisz CC tak ?
Paolaplo
Aktywna w BB
Hahaha tez mi się podoba Kuba ale mam wlasnie mega durnego byłego o tym imieniu tak samo podobało mi się Adam, no ale tez odpada z tego samego powodu jak się zastanowic to miałam bardzo słaby gustDokladnie, ale do tego duzo imion jak dla mnie nie pasują zwyczajnie do dziecka, do dorosłego już tak. Mnie jeszcze jedno się podoba Kuba ale a) kojarzy mi się źle byłym b) Kubusiow pełno juz na każdym kroku
Aduś16
Co za baba.... takich skrajnych przypadków można doszukać się więcej ale to taka rzadkość.. uduszenie przez pepowine to prędzej ryzyko porodu SN niż w ciąży jeszcze.. Rozumiem Cie bo ja sama na każdym etapie analizuje ryzyka a jak ktoś mi coś nagada to potem po nocach nie śpię. Musialam kilka dni temu mojemu managerowi juz o ciąży powiedzieć bo mam już 3 wizyty poumawiane a nie będę brała na nie urlopu i on przekazał naszego HoD hiszpanowi..... który dzis dzwoni do mnie gratulować i pyta kiedy może te newsy w działowych updateach umieścić... Tak mnie zaklalo ze mówię mu ze z tydzień przed porodem bo przecież jeszcze wszystko się może zdarzyć! Wyszlam na niezła panikare no ale taka prawda....tak. Wiesz to nie jest tak ze szukam ale jak mi taka mało myslaca opowiada to zaraz az sie plakac chce bo wyobraznia pracuje ;(
reklama
Trzymam mocno kciukasy! Dobrze, ze jesteś w szpitalu moją bratową tak przetrzymali z akcją porodową w toku, ze urodziła w 35/36tc a zaczelo się w 32tc :-) A może to tylko nadrzerka, albo naczynko jakieś pękło... trzymam kciukasy.Dziewczynki jestem w szpitalu. Dzisiaj 28 tydzień i zaczęłam krwawić błagam trzymające kciuki za moja kruszynkę
Podziel się: