reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczęta jakie testy są najczulsze ? Doradźcie proszę. I jak żyć po transferze ? Oszczędzająco ale jednak normalnie ? Każda wskazówka na wagę złota, przede mną mój pierwszy transfer
Ja nie wiem jakie są najczulsze, ale zrobiłam PINK w 5dpt i wyszedł pozytywny :)
Po transferze należy się zaopatrzyć w dobre książki, netflixa/playera i dobre jedzenie:) i leniuchować:D

Mi endokrynolog zawsze przypomina żeby nie brać tabletki przed badaniem. Mam w granicach 0,8-1,3 i twierdzi że jest dobrze. Lekarz w klinice jak zobaczył wyniki to też powiedział że ładnie unormowane. Nie wiem jak to wygląda w ciąży, wiem że jak już w niej będę to muszę niezwłocznie udać się do endokrynologa bo powiedział że na pewno będę musia mieć zmienioną dawkę leków.
Dziękuję .
Mi odpisał ginekolog i że wynik jest ok za miesiąc będę musiała go powtórzyć bo może być że będzie rósł wraz z ciąża i będę potrzebować większej dawki.
Endokrynologa mam w środę zobaczymy co powie

Kochane dziękujemy za kciuki ❤️ Jestem już po wstępnych badaniach. Zostawili mnie na oddziale. Z Marysia wszystko dobrze a krwawienie najprawdopodobniej z łożyska. Jest brzeznie przodujące i lekarz podejrzewa przyczep błoniasty. Wszystko do obserwacji. Leżeć i odpoczywać i częste kontrole. Czekam na wyniki badan z krwi moczu itp.
Już nie krwawię i nie ma skurczy. Powiedziałam ze ciąża po in vitro wiec bardzo dokładnie badali i poważnie podeszli do tematu. Dziwi mnie tylko ze każdy lekarz i położna mówią ze to wczesna ciąża i mam się nie martwić. 28 tydzień to dla mnie już bardzo wysoka ciąża No i taka wyczekana, wymodlona i najcenniejsza na świcie ❤️❤️❤️❤️
Kochana odpoczywaj dużo, leż. Łożysko przodujące niestety daje efekty krwawień. Dobrze że jesteś w szpitalu, to ważne w przypadku większego krwawienia. Trzymaj się i dawaj znać.

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą Eutyrox. Ostatnie TSH wyszło mi 3 i edokrynolog przepisał mi 1 tabletkę 25 dziennie. Wiem że mam brać rano na czczo.
Pytanie jest takie: Czy to musi zawsze byc ta sama godzina, czy moge np w tygodniu brać o 7.00 a w weekend o 8.00 lub nawet 9.00?
Tak by mi było wygodnie, bo dziś wzielam o 7.00 jak maż wstawał do pracy i poszłam dalej spać, a w weekend to ja teraz szybko nie wstaję :)
Moze jeszcze jakieś inne wskazówki macie?
Ja biore o roznych porach. Po zażyciu trzeba odczekac min 30 min do posiłku. Czytalam artykul, ze kawa i herbata zaburzaja wchlanianie wiec tez powinno sie z tymi napojami zaczekać. Dlatego ja jak sie przebudze to zazywam to akurat tak spokojnie z godzinę mija do sniadania ;)

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą Eutyrox. Ostatnie TSH wyszło mi 3 i edokrynolog przepisał mi 1 tabletkę 25 dziennie. Wiem że mam brać rano na czczo.
Pytanie jest takie: Czy to musi zawsze byc ta sama godzina, czy moge np w tygodniu brać o 7.00 a w weekend o 8.00 lub nawet 9.00?
Tak by mi było wygodnie, bo dziś wzielam o 7.00 jak maż wstawał do pracy i poszłam dalej spać, a w weekend to ja teraz szybko nie wstaję :)
Moze jeszcze jakieś inne wskazówki macie?
Ja biorę o której wstanie moja córka i mnie obudzi . I potem gdzieś za pół godziny idziemy na śniadanie. Ja dostałam 50 na zbicie z 3.97 .

Dziewczyny, szybkie pytanie czy test CBA (cytokliny) trzeba wykonywać tak jak IMK w drugiej połowie cyklu?

Nie robi się go w czasie choroby, przeziębienia to wiem ale nie wiem czy mogę isć kiedy chce czy muszę czekać na drugą połowę cyklu.

Dziś miałam strasznie sterujący dzień, byłam z córką u dentysty i długo nam zeszło. Miałam niecale 20 minut, żeby dojechać do lekarza na podgląd endo. A to jest około 30 km, dobrze tylko, że droga szybkiego ruchu. Mój lekarz był do 12, a ja zapisana byłam na 11.50, ale ogólnie u niego dobre wiadomości, wszystko ok i w środę będę mieć transfer🙂 nawet przezylam wymaz na covid.
Najgorzej, że córka musi mieć usunięty ząb, w poniedziałek będę płakać razem z nią w gabinecie.

reklama
Kochane dziękujemy za kciuki ❤️ Jestem już po wstępnych badaniach. Zostawili mnie na oddziale. Z Marysia wszystko dobrze a krwawienie najprawdopodobniej z łożyska. Jest brzeznie przodujące i lekarz podejrzewa przyczep błoniasty. Wszystko do obserwacji. Leżeć i odpoczywać i częste kontrole. Czekam na wyniki badan z krwi moczu itp.
Już nie krwawię i nie ma skurczy. Powiedziałam ze ciąża po in vitro wiec bardzo dokładnie badali i poważnie podeszli do tematu. Dziwi mnie tylko ze każdy lekarz i położna mówią ze to wczesna ciąża i mam się nie martwić. 28 tydzień to dla mnie już bardzo wysoka ciąża No i taka wyczekana, wymodlona i najcenniejsza na świcie ❤️❤️❤️❤️
Dziwne podejście lekarzy, 28tc przeżywalność dziecka jest już dość spora ale nadal duże ryzyko wad wczesniaczych. Wczesna ciaza to jednak przeżywalność po przedwczesnym porodzie jest 0.. Znam to dla każdego tygodnia prawie bo kiedyś każdy tydzień to był jak kamień milowy.. Bądź spokojna, napewno jesteś w dobrych rękach.

Do góry