reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a nie lepiej na ciezarowkach o tym?

Nie ma reguly, u pierwszej corki odpadl po 10 dniach, u drugiej po miesiącu.
Nie powinno sie wkladac do wody dziecka z kikutem. Kąpiesz " na sucho" czyli myjesz, ale na reczniku, bez wkladania do wody.
No nie wiem.Ogladalam szkole rodzenia Joannt Mroz i ona moeila ze wolno kapac normalnie tylko uwazac na kikut.No a jak sie zamoczy to po prostu przetrzec gazikiem.Ja mam zamiar kapac normalnie

reklama
No nie wiem.Ogladalam szkole rodzenia Joannt Mroz i ona moeila ze wolno kapac normalnie tylko uwazac na kikut.No a jak sie zamoczy to po prostu przetrzec gazikiem.Ja mam zamiar kapac normalnie
Nie wiem kto to Joanna Mroz. U nas sie dzieci z kikutem nie kapie.
Jak ze wszytskim co jest zwiazane z niemowleciem - sa rozne szkoły, nie ma jednej odpowiedzi i dlatego to wszystko jest takie "latwe".

Wierz mi ze cc nie jest gorsze od twojego plukania nosa😅pierwszy dzien masz przerabane ,bo niestety bedzie cie rana bolec potem bedziesz smigac.
A weisz ze wczoraj to samo powiedzial laryngolog jak pwiedzial ze jestem bardzo dzielna na co ja ze mam nadzieje ze przy porodzie bede taka dzielna to sie smial TYMBARDZIEJ ZE PRZY CC NIC PANI NIE BEDZIE CZULA ;) Dziewczyny ale jaja sprzedlama dziszaj na olx ten swoj stol z krzeslami jaki mialam w sypialni i dzisiaj po niego przyjada - cale szczescie ze nie bedzie jeszcze Łukasza bo by mi marudzil ze po co, na co a tak chwile pogada i bedzie z glowy. Fajnie bo chcialam tam miec wiecej miejsca ;) No to teraz ide myc kibelek ;)

To u mnie było identycznie następnego dnia. Proga miałam wcześniej ponad 30 a w dniu badania po krawawieniu wyszło, że mega mi spadł.
A powiedz mi , dodałaś sobie leki (progesteron) ? Bo ja już biorę tak: prolutex 25 mg x1, progesteron besins 3x1, estrofem 3x1 , encorton jeszcze 2 dni po pół tabletki bo odstawiam już , acard 75 mg x1 no i kwas foliowy i witaminy

Dziewczyny dzisiaj mi przyszła myśl, że nie ustaliłam wczoraj z lekarzem, co z encortonem... Do kiedy go brałyście?
Acard w sumie powiedział, że cały czas mam brać a z tego co pamiętam, to bierze się do 34tyg czy jakoś tak tylko.

A weisz ze wczoraj to samo powiedzial laryngolog jak pwiedzial ze jestem bardzo dzielna na co ja ze mam nadzieje ze przy porodzie bede taka dzielna to sie smial TYMBARDZIEJ ZE PRZY CC NIC PANI NIE BEDZIE CZULA ;) Dziewczyny ale jaja sprzedlama dziszaj na olx ten swoj stol z krzeslami jaki mialam w sypialni i dzisiaj po niego przyjada - cale szczescie ze nie bedzie jeszcze Łukasza bo by mi marudzil ze po co, na co a tak chwile pogada i bedzie z glowy. Fajnie bo chcialam tam miec wiecej miejsca ;) No to teraz ide myc kibelek ;)
Ja pierdziulę 😂. On nie wie że mu chatę wyprsedajesz?😂
Kiedyś wróci a tam auta nie ma 😂

reklama
A powiedz mi , dodałaś sobie leki (progesteron) ? Bo ja już biorę tak: prolutex 25 mg x1, progesteron besins 3x1, estrofem 3x1 , encorton jeszcze 2 dni po pół tabletki bo odstawiam już , acard 75 mg x1 no i kwas foliowy i witaminy
Sama sobie nic nie dodałam. Lekarz mi zwiększył prolutex z 1x na 2x,który swoją drogą właśnie ten tydzień wcześniej, gdy był dobry, to zmniejszył do 1x, więc był po prostu powrót do poprzedniej dawki.
Ale wszystko podparte badaniami. Aczkolwiek dziewczyny mówią, że nie ma czegoś takiego jak za dużo progesteronu 🙃
Dodatkowo miałam 3x2 luteina, Crinone wieczorem, estrofem 2x1
Acard i encorton też mam.

Do góry