reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moja Fasolka nadal rośnie i jest wszystko super [emoji3590] ma 2 cm, serduszko bije, ma rączki i nóżki i to wszystko jest takie genialne! [emoji3059]
Pożegnałam się dzisiaj z kliniką [emoji3526] pamiętam, jak kiedyś czekałam na jakąś tam wizytę, a jakaś para przyjmowała gratulacje i się żegnali... Tak marzyłam o tym momencie ze mną w roli głównej...
Dostałam jeszcze luteinę podjęzykowo, prolutex mam zmniejszyć do 1x i wybrać resztę, która mam czyli niecałe półtora opakowania, Crinone zostało mi 5 szt o też do końca, tak samo estrofem.
W poniedziałek byłam też u docelowego lekarza, pokażę to zdjęcie to lepiej widać, niż na tym dzisiejszym.
Wygląda jak mała myszka [emoji6][emoji2956] cieszę się, że zdrowo się rozwija mała kruszynka a Ty masz już klinikę z głowy [emoji8]

reklama
Ale tylko jedno sie zapłodniło i udał się transfer?
Zaplodnilo sie 8 ale do 5 dnia czyli do stadium blastocysty dotrwal tylko jeden zaerodek. Ale to nie jest regula - w pierwszej procedurze z 5 - ciu zaplodnionych byly 4 blastocysty ;) Czasami mysle ze im mniej sie wie tym lepiej ;) Zaufaj lekarzom - to specjalisci w swojej dziedzinie ;) Gdzie sie leczysz? Jaka jest u was przyczyna?

Moja Fasolka nadal rośnie i jest wszystko super ❤️ ma 2 cm, serduszko bije, ma rączki i nóżki i to wszystko jest takie genialne! 🥰
Pożegnałam się dzisiaj z kliniką ☺️ pamiętam, jak kiedyś czekałam na jakąś tam wizytę, a jakaś para przyjmowała gratulacje i się żegnali... Tak marzyłam o tym momencie ze mną w roli głównej...
Dostałam jeszcze luteinę podjęzykowo, prolutex mam zmniejszyć do 1x i wybrać resztę, która mam czyli niecałe półtora opakowania, Crinone zostało mi 5 szt o też do końca, tak samo estrofem.
W poniedziałek byłam też u docelowego lekarza, pokażę to zdjęcie to lepiej widać, niż na tym dzisiejszym.
Jaki mały PEREMEK 💖 💖 💖 Ja tez bylam w szoku ze na tym etapie juz tyle widac - zobaczysz teraz juz na nastepnym USG jaka bedzie roznica ;) BRAWWOOOOO dla Ciebie - dzielna mamuska jestes 👍

Moja Fasolka nadal rośnie i jest wszystko super ❤️ ma 2 cm, serduszko bije, ma rączki i nóżki i to wszystko jest takie genialne! 🥰
Pożegnałam się dzisiaj z kliniką ☺️ pamiętam, jak kiedyś czekałam na jakąś tam wizytę, a jakaś para przyjmowała gratulacje i się żegnali... Tak marzyłam o tym momencie ze mną w roli głównej...
Mam bardzo podobne zdjęcie z 8tc :) Gratuluję i super, że kolejny krok (pożegnanie z kliniką) za Tobą, teraz prenatalne, potem ruchy, potem połówkowe i tak się dokulasz do porodu 🥰
Ja mam jutro połówkowe i dostanę płytkę z filmem, co mnie ogromnie cieszy, zwłaszcza, ze mąż nie był jeszcze ze mną na żadnym USG, wiec po raz pierwszy zobaczy pierwszego syna.

Gratulacje kochana, bardzo się cieszę 🎉
Rosnijcie zdrowo 😘😘😘

Ja mam tak samo, też się z mężem tego boimy.. A najgorsze jest to że nie mamy tutaj nikogo w Anglii, jesteśmy zupełnie sami i rodzice nie będą mogli do nas przyleciec przez te wszystkie testy i kwarantanny ☹️☹️☹️ Normalnie depresje mam jak sobie pomyślę.. Jestem jedynaczką i moi rodzice pragneli wnuczki chyba nawet bardziej niz ja a teraz jak sie urodzi to nawet nie będą mogli być tu przy nas i jej przytulic ☹️☹️☹️
A wiecie, że ja się nie boję tej opieki, czy sobie poradzę? Fakt, przede mną jeszcze szmat czasu więc może to mi przyjdzie za jakiś czas, ale chyba jednak miałam trochę doświadczenia z dziećmi takimi malutkimi, pewnie to też ma znaczenie.
O porodzie też nie myślę jakoś bardziej, ale sądzę, że z tym będę miała większe rozterki, chcoiaz wiadomo, że się tego nie ominie i takie tam. Martwię się o mozliwe powikłania poporodowe najbardziej, ale to też za jakiś czas 🤣 teraz to aby dotrwać w dwupaku do tego października...
@Evela.6 wpisz mnie na 27 marca na badanie genetyczne i poród 01.10 🙃
Trochę rzadziej teraz tutaj zaglądam, nie wyrabiam z nadrabianiem zaległości, szalejecie!

Ja mam tak samo, też się z mężem tego boimy.. A najgorsze jest to że nie mamy tutaj nikogo w Anglii, jesteśmy zupełnie sami i rodzice nie będą mogli do nas przyleciec przez te wszystkie testy i kwarantanny ☹️☹️☹️ Normalnie depresje mam jak sobie pomyślę.. Jestem jedynaczką i moi rodzice pragneli wnuczki chyba nawet bardziej niz ja a teraz jak sie urodzi to nawet nie będą mogli być tu przy nas i jej przytulic ☹️☹️☹️
ojejejku trrudna sytuacja - nie wyobrazam sobie tego ale ja to taki cycek mamy od zawsze wiec nawet takiego wyjazdu za granice sobie nie wyobrazam. Co sie stalo na tym swiecie !!!!!! JPRDL zabrzmialo jak stara dewota ;) Ciekawe czy przy dziecku odmlodnieje 😁😁😁 A mam juz ponad 37 lat i kiełbie we łbie 👍

reklama
Zaplodnilo sie 8 ale do 5 dnia czyli do stadium blastocysty dotrwal tylko jeden zaerodek. Ale to nie jest regula - w pierwszej procedurze z 5 - ciu zaplodnionych byly 4 blastocysty ;) Czasami mysle ze im mniej sie wie tym lepiej ;) Zaufaj lekarzom - to specjalisci w swojej dziedzinie ;) Gdzie sie leczysz? Jaka jest u was przyczyna?
brak jajowodów

Do góry