reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak btw. Mam pytanie z innego worka😜 po gonapeptylu( przyjęłam już 2 ampulki) mogą być mdłości i wymioty? W ulotce nic nie pisze ale łączę to że sobą bo czuje reakcje jajników po zaszczykach, są bardziej bolesne. Jutro mam Histeroskopię-ciekawe jak ja zniosę przy tej stymulacji bo szczerze mówiąc po biopsji ostatnio 2 dni czułam się do bani jak przy okresie 😵 ale i tak zniosę wszystko w imię jednego 💪💪💪
Mnie po nim strasznie glowa bolala,zadnych innych atrakcji nie bylo.

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie zupełnie innej natury 🙈 muszę kupić prezent dla 6 latki i chciałam podarować jej puzzle ale zastanawiam się ile elementów będzie dla 6 letniego dziecka odpowiednie? 60? 100? 120?🤔
A wiesz, ze napewno lubi puzzle? Bo nie każde dziecko lubi, ja tez nie przepadam. Może jakaś grę? Jest np. Świetna gra farmer napisana przez polskiego matematyka. Ostatnio kupiłam synowi pędzące żółwie tez fajna gra i w końcu chrzestny sobie kupił 🤣🤣bo tak się wkręcił. Trzeba poczytać bo jeszcze są gry edukacyjne - mądra sowa to się nazywa, masz do wyboru. Mamy chyba wszystkie w domu. Kasa edukacyjna jest fajna bo to pseudo sklep:-) Jak ładnie rysuje, możesz kupić pastele tylko suche :-) rozbudzisz małą artystkę. W sklepach plastycznych teraz to super zestawy farb są - fluorescencyjne, widzialne - niewidzialne. Moze warto popytać rodziców?? Jak lubi książki i jest zainteresowana Światem to masz książkę „pod wodą pod ziemią”. Jest dla starszych dzieci, ale jest świetnie zrobiona. Powodzenia :-)

Caly sklep mialam🤣🤣beciki wyszly szybko z mody,przestaly im pasowac w sensie ze nie lubily byc unieruchomione,spaly w cienkich spiworkach,na spacery pod kocykiem albo pieluszka,jak byl upal .
Duzo rzeczy mialam( juz sie pozbylam) ktore byly zbedne .
Do maxi cosy mialam i mam 😆takie wklady ala kocyki po zapieciu je tym okrywalam i bylo ok
Czyli podobnie do nas:-) syn to chyba po beciku nadal traumę ma bo nie da się przykryć czymkolwiek🤣🤣🤣 jak go próbuje przykryć na śpiocha to jakby w tyłku jakiś czujnik miał. Wybudza się i zrzuca z siebie kołderkę czy kocyk. Dobra czyli trzeba zdać się na intuicje cholercia...

Każdy sam podejmuje decyzje. Syn właśnie po takiej szczepionce miał problemy. Niby miała być niegroźna. Do dziś reaguje nerwowo na temat szczepionek . Choć absolutnie nie jestem przeciwna szczepieniom.
Znam dziecko, które jako niemowlak zapadło w śpiączkę jeżeli można tak powiedzieć bo przez 24h spało i nie można było obudzić. OUN skupiony był na szczepionce potem wszystkie szczepienia były refundowane i te lepsze... Niby zdrowe dziecko itp. Ryzyko jest zawsze co tu więcej mówić. Nie przewidzisz jak sobie organizm poradzi z szczepionką czy lekiem nowym. Ja mam uczulenie np. na jeden z bardzo szeroko dostępnych antybiotyków i jego pochodne, żeby było wesoło :-( rzadko się zdarza, ale ja jestem wyjątkowa.

Każdy sam podejmuje decyzje. Syn właśnie po takiej szczepionce miał problemy. Niby miała być niegroźna. Do dziś reaguje nerwowo na temat szczepionek . Choć absolutnie nie jestem przeciwna szczepieniom.
Oczywiście, ze kazdy podejmuje decyzję sam. Ja wzielabym na siebie wszystkie szczepienia w ciąży byleby tylko chronic noworodka. Ale ja to ja.

reklama
Czyli podobnie do nas:-) syn to chyba po beciku nadal traumę ma bo nie da się przykryć czymkolwiek🤣🤣🤣 jak go próbuje przykryć na śpiocha to jakby w tyłku jakiś czujnik miał. Wybudza się i zrzuca z siebie kołderkę czy kocyk. Dobra czyli trzeba zdać się na intuicje cholercia...
Moje to samo,pol nocy,latam i je przykrywam😅teraz kupie jak bedzie mi czegos brakowac na bierzaco.Wtedy szalalam🤣

Do góry