reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, czy myślicie ze test w 6 dpt 5 dniowych blastocyst może wyjść pozytywnie ?Juz po prostu wariuje i chciałabym mieć wynik za sobą.
Mi wyszedł test z moczu, ale ja mam bliźniaki. Czasem dziewczynom wychodził, ale to bardzo wcześnie na mocz. Jutro lepiej zrób krew, beta już musi być.

Czyli mówisz ze już neta musi pokazać tak?
W mojej klinice jak bety nie ma 6dpt to raczej słabo to rokuje. Czasem z mrożonych zarodków pojawia się beta później - czyli 7dpt. Wiadomo ciąża nie matematyka, ale jakieś tam zalecenia są. I nigdy nie ma gwarancji, ze jak beta jest to bedzie dobrze i ze jak jej nie ma to się jeszcze nie pojawi:-) Pytanie co będzie z tobą jak bety jutro nie będzie? I tak 10dpt musisz zrobić znowu krew, żeby odstawić leki.

Mysle ,ze nawet powinien.
Oj nie koniecznie mi test 5dpt nie wyszedł a betę miałam pewnie jak dziewczyny w 6dpt, albo i później. Wyszedł mi test gdy bete miałam 86 - 6dpt. Z synem tez około 100 wychodziły dopiero. Mysle, ze to zależy tez od składu moczu. Ja duzo pije budzę się w nocy po 2-3 razy na siusiu i mi testy nie wychodzą. Chyba, ze rozpoczynam ograniczenie picia:-)

Fakt różne są przypadki. Ja w ciąży się nie szczepiłam i raczej bym się nie szczepiła. U nas niby ksztusiec wraca ale prawdopodobieństwo jest tak małe że raczej bym darowała sobie to szczepienie. Nie znam żadnego dziecka chorego na ksztusiec co oczywiście nie jest żadnym wyznacznikiem.
No wlasnie mojej sąsiadki kolezanka teraz sie nie zaszczepila i niemowlę zachorował. Ponoc masakra była nie chciała mi w ciazy opowiadać zeby nie stresować ale było zagrożone życie dziecka. Lekarka mi powiedziała że zwłaszcza w czasach korony warto się na to zaszczepić. I komu jak komu ale jej ufam😁 a dlaczego bys sie nie zaszczepila w ciazy?

Oj nie koniecznie mi test 5dpt nie wyszedł a betę miałam pewnie jak dziewczyny w 6dpt, albo i później. Wyszedł mi test gdy bete miałam 86 - 6dpt. Z synem tez około 100 wychodziły dopiero. Mysle, ze to zależy tez od składu moczu. Ja duzo pije budzę się w nocy po 2-3 razy na siusiu i mi testy nie wychodzą. Chyba, ze rozpoczynam ograniczenie picia:-)
Mialam na mysli Bete,a pisze o tescie🙈🙉🙊

reklama
Do góry