reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kompromis to taki ,ze cały czas próbujemy naturalnie zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić jeszcze raz drożność jajowodu ?? Bo zobacz miałam na tym jajowodzie ciąże pozamaciczna w 2015 rok ciaza była usuwana z tego jajowodu i od 2015 roku cały czas się staraliśmy o ciąże efekt zerowy 😩😩wiec podjęliśmy decyzje i In Vitro i od 2017 od lipca do 2018 do lipca równy rok i wie udało zaszłam w ciąże urodziłam córkę ,potem brałam tabletki anty bo okres był bardzo rozjechany i strasznie krwotoczne brałam pół roku anty ,w lutym zaszłam naturalnie ale ciaza biochemiczna ,wiec skoro on by był tak niedrożny to by ciąży nawet biochemicznej nie dał ?? Jak myślisz jest jakaś szans robić drożność aby pobudzić ten jajowod ??? Taki mam delemat na drożność zgadza się w 100% aby zrobić i może uda się naturalnie
Jest taki jeden lekarz, nazywa się Pyra on udrażnia jajowody, nie wiem jak teraz u niego z dostępnością zabiegu na NFZ? Słyszałam że robi prywatnie, ale nie wiem. Może mieć lepsze efekty niż zwykle próby.

reklama
No więc:protokol 2-, zaczynam od dzisiaj się kuć gonadopeptylem, za 6 dni kontrola i leki: Mensinorm, gonal i ovitrall
DZIAŁAMY! 💪💪💪💪
Dziś pierwszy raz od dawna wróciła mi nadzieja 🥰 zdołował mnie tylko fakt ze nie może mi podać dwóch zarodków bo ponoć jest jakaś ustawa zabraniająca podania dwóch przed 31 rokiem życia 😪 ale trzymam się nadziei że i tak się może udać 💪 🥰🥰🥰🥰🥰

Do góry