reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Koleżanka podeszła do in vitro przed zmianą przepisów w 2015 roku... Miała rozległą endometriozę i powiedzieli jej teraz albo wcale... Ma 2 zarodki zamrożone w Novum i nic nie może z nimi zrobić...
Ogólnie przy każdej procedurze musi być mąż lub partner. Nie ma mowy o samotnym macierzyństwie....
Ale jak masz takiego, który chla i pierze cię po pysku to wszystko jest ok, modelowa rodzina... Popieprzony kraj...
Mając zarodki to co innego bo nasze też są nasze i sama nie mogę nic zrobić dopóki ma z nie fiknie 😉
Ale całą procedurę zacząć sama i adoptować co mi się podoba mogę....
Jesteś pewna że nie możesz adoptować komórki sama ? Bądź zarodka?

Mając zarodki to co innego bo nasze też są nasze i sama nie mogę nic zrobić dopóki ma z nie fiknie 😉
Tak jestem pewna. Na 1000%.
Ona ma zarodki ze swoich komórek z nasieniem dawcy. Nie ma możliwości podejść do transferu w Polsce. Może zabrać zarodki do innego kraju.

Mając zarodki to co innego bo nasze też są nasze i sama nie mogę nic zrobić dopóki ma z nie fiknie [emoji6]
Jasne. Malo tego - refundacja Ci przyslyguje na 3 proby. Ja np majac juz dziecko z ivf nie moglam miec refundacji na drugie podejscie. Zostalam poinformowana, ze program jest dla par hetero/homo seksualnych bez dzieci i dla kobiet samotnych - tez bez dzieci.

reklama
Do góry